Nie jesteś zalogowany.
A może ktoś wie co się stało w mandze z królem i jego córką ?
Bo w I odc Grifith już jest królem.
.
Ostatnio edytowany przez pnat (2013-01-14 01:36:32)
manga po polsku była (nie wiem jak obecnie) baaaardzo średnio tłumaczona. swoją drogą ostatnio berser stał się nieco monotonny; już nie ma ciekawych pojedynków i wszystko jest robione jakby hurtem.
Po polsku są 2 pierwsze tomy mangi
A Griffith jest królem bo tak mówiono w I odc.
.
Ostatnio edytowany przez pnat (2013-01-14 01:36:12)
Ja mam takie pytanie odnośnie anime.
Było powiedziane że Grifit został aresztowany za zdradę.
Ale za jaką zdradę ?
Przecież nic takiego nie było.
Bo osmielił sie posiasc krolwene, bez zgody , krola, a poniewaz pochodził z niskiego stanu i nie był głowa panstwa(ksieciem badz krolem) nie mogł tego zrobic i za to go udupili:)
Ale oczywiście jej zdanie się nie liczyło ?
Nie, kto przy zdrowych zmysłach pytałby królewne o zdanie?!
Skoro chcecie spilery to powiem że właściwie niewiadomo co się stało z królewną, a dokładnie nie wiadomo co się z nią stanie, bo zdaje się odegra jeszcze pewnie nie jedną ważną rolę, Jej ojciec... cóż...SPOILER łramu ez icśorats (a w mydżak eizar einlarutan) czytać wyrazy od tyłu
A co do robienia się przez Berserka monotonnym, to mam wrażenie że jest to przygrywka do ostatecznego starcia, (poza tym jak chcesz aby Gutts walczył w pojedynkach skoro od kilku tomów walczy z kontuzjami z poprzednich walk, mimo magicznych proszków i tym podobnych rzeczy)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
mam takie pytanko czy ma ktoś wszystkie skany przetłumaczone(te które były) na polski na dysku?? i mógby wrzucić na megauploud albo rapida????? bardzo proszę!
Czyli do 30 tomu jeszcze to nie jest wyjaśnione ?
To odnośnie królewny.
Nie narazie sie niewyjaśniło. Ale z tego co pamiętam z mangi to teraz jest w obozie Griffisa. Tak więc zobaczymy jeszcze.
Ale przecież Grifit to teraz potwór więc jak to możliwe ?
zrubmy jakas petycje do jakiegos powaznego wytwórcy anime zeby berserkera zaczli znowu robic :p
na zadne anime nie bylem jeszcze tak wkurwiony jak na berserka
Ostatnio edytowany przez kensei_satori (2006-10-15 11:21:13)
Do not only follow the footsteps of your masters, but search what they were searching for...
Mam wielką prośbę. Ktoś kiedyś(sorka, że nie pamiętam) chyba to było na IRCu - dał link do super wypasionego AMV z Berserka. To był najlepszy AMV jaki widziałem o Berserku. Taka klimatyczna muza w tym leci... naprawdę ostra. Chyba na IRCu ktoś to dał. Nie mogę znaleźć tego na youtube... Był tam taki fragment jak Gatts obcina sobie łapę - ten moment był przyspieszony(jakby 20 razy ciachał) ... wiem, że opis jest zdeczka denny, ale jeśli ktoś kojarzy, to byłbym wdzięczny. Po prostu chciałem znowu go obejrzeć i tyle.[baka]
http://www.youtube.com/watch?v=_I7DL0b_ … ed&search=
nie wiem czy to ale naprawde daj do myślenia jeszcze system of a down w tle
Kurde... to nie to. Dzięki w ogóle za zainteresowanie. Tamten filmik, o który mi chodzi był o wiele ostrzejszy... Może ktoś wie... Na pewno nie jest to żaden z tych, które pierwsze się wyświetlają na liście w youtube. :/ Jestem w kropce...
Napisz cos o tym AMV, byly tam wstawki z mangi, moze wiesz jaka byla muza ? Bo jak nie dasz zadnych wskazowek, to bedzie szukanie jak igly w stogu siana.
Co wy tyle rozmawiacie o anime Berserk to manga! a anime to zarys zarysu streszczenia ktoś pisał że manga zrobiła się monotonna, bzdura dopiero się rozkręca