Nie jesteś zalogowany.
no więc tak jak w temacie; mam zamiar kupić bronę, jednak nie mogę się zdecydować. kupić czerwoną, czy zieloną. z gwoździami, czy nożami. jeśli nożami, to jakimi długimi?!
POMOCY!!!
a teraz na poważnie.
na forum jest coraz więcej dziwnych tematów, które nijak się nie mają z anime i mangą.
Ja rozumiem, że dział "o wszystkim i o niczym" jest o... wszystkim i o niczym (ale odkrycie ), jednak są pewne granice. Rozumiem; niech ktoś mi jakąś fajną książkę o japonii poleci, zobaczcie, co ci kolesie wyprawiają!!, albo (pffff skończyła mi się wena)... no mniejsza o ilość tych przykładów. Wracając do tematu, a właściwie sprawy, którą chciałbym poruszyć w tym wątku; po kiego grzyba ktoś umieszcza prośby o pomoc w naprawie systemu, czy wyborze sprzętu? Są przecież fora tematyczne, na których chętnie udzieli odpowiedzi ktoś bardziej doświadczony w tych sprawach, niż przeciętny użytkownik ansi. po to takie strony powstają i o tego typu problemach wypowiedzą się tam ludzie, którzy mają styczność z takimi sprawami na co dzień i są "w temacie".
ps. korzystając z okazji chciałbym się dowiedzieć, czy można gdzieś zobaczyć wyniki poprzednich ankiet?
Temat juz walkowany... i co jak co, wole poczytac o czyims problemie z kompem niz takiego posta w stylu "Chcialbym zakupic brone, ale nie wiem jaka pomozcie mi". Z tematow o kompach przynajmniej czasami mozna sie czegos nauczyc.
Ludzie ANSI to jedna rodzina a w rodzinie to wiadomo, że można się o wszystko spytać:P i zazwyczaj się to robi zanim się do obcych pójdzie:) po to też chyba dział "O wszystkim i o niczym" istnieje, tak mi się przynajmniej wydaję. Pozdrawiam:)
Ostatnio edytowany przez mastah (2006-10-17 18:37:49)
Z powodu podobnego tematu i wywiązanej tam dyskusji jedna osobą, której ksywy tu nie wymienie, już sie nia tym forum nie udziela. No i tyle w tym temacie.
p64, kalach, rpg, czolg, f15, lodz podwodna, niszczyciel, lotniskowiec, no i ruznego rodzaju mechy, polecam gundam seed tam masz duzy wybor :}}
Ja tam bym takich zaciągnął do orania łyżką. Ręcznie.
Są przecież fora tematyczne, na których chętnie udzieli odpowiedzi ktoś bardziej doświadczony w tych sprawach, niż przeciętny użytkownik ansi.
Są ale mało komu chce się bawić w rejestracje żeby coś napisać na forum, a potem o nim zapomnieć na wieki wieków.
Farfarello napisał:Są przecież fora tematyczne, na których chętnie udzieli odpowiedzi ktoś bardziej doświadczony w tych sprawach, niż przeciętny użytkownik ansi.
Są ale mało komu chce się bawić w rejestracje żeby coś napisać na forum, a potem o nim zapomnieć na wieki wieków.
właśnie ja tego nie rozumiem to że anime&manga to już nie moge poprosić daną osobę o pomoc ???????????????????????????? wyobraź sobie że masz jakiś kłopot z systemem nie znasz zadnego forum a nastepnie wkup się w ich łaske
asni to jedna wielka rodzinka która(chciałbym) żeby pomagała sobie w każdym problemie a nie tylko o m&a :/:/ to tak jak masz lekcje J.Polskiego nie gadasz z kumplami o czyms innym?:P
zasady są po to by je łamać[szpan]
Ja tam się zgadzam, że dział o wszystkim i o niczym jest o wszystkim i o niczym, i to nie tylko w temacie m&a. Widzisz Farfarello, nawet w sprawie brony ci tu pomogą
Bo my so prawdziwe rolniki!
Ja polecam brony 12 no chyba ze pole mas wielkie to sobie kup 16.
Ostatnio edytowany przez Sevortharte (2006-10-17 19:29:28)
Zgadzam się z przedmówcami że dział "O wszystkim i o niczym" jest właśnie o wszystkim i nie musi być podpięty pod anime/manga. Mnie osobiście nie leżałoby bieganie po tysiącu for w poszukiwaniu odpowiedzi na nurtujący mnie problem skoro mogę spytać tu
"Skazany na zajebistość"
Na ansi w tym przypadku jest samowolka.Kiedyś dyskutowałem z ardem na ten temat , prosiłem o wypowiedź moderatorów a ci zamiast się wypowiedzieć to skasowali temat.Później dostałem wiadomość na pocztę , że nazwa działu brzmi "Rozmowa na każdy temat ale związany z anime/mangą a nie podchodzący pod inne tematy" Ustosunkowałem się do tego a tu niedawno
Wanderer mi wyjeżdża że nie mam racji. No to w końcu jak jest?Jeden moderator mówi tak , drugi inaczej no to niech wreszcie ktoś się zdecyduje i napisze jasne zasady.
[Edit] BTW każdy temat można uznać za ciekawy , rolników bardzo by zainteresował temat o bronach więc pisanie , że ten temat jest interesujący a ten nie , może być różnie rozpatrywany przez poszczególnych użytkowników.
Ostatnio edytowany przez Citizen (2006-10-17 19:59:10)
Jesśli ten dział jest do offtopu ale tylko o anime to dlaczego do tej pory nikt z administracji nie sprecyzowal tego w opisie?
Ostatnio edytowany przez Sevortharte (2006-10-17 19:46:00)
Ludzie ANSI to jedna rodzina a w rodzinie to wiadomo, że można się o wszystko spytać:P i zazwyczaj się to robi zanim się do obcych pójdzie:) po to też chyba dział "O wszystkim i o niczym" istnieje, tak mi się przynajmniej wydaję. Pozdrawiam:)
Podoba mi sie to co napisales i zgadzam sie z tym.
Obyś większych problemów nie miał.
Temat juz walkowany...
widocznie nie "dowałkowany", skoro takie tematy ciągle się pojawiają.
co do szybkości rejestracji, to bez jaj panowie (i panie); całość trwa 30s. u nikogo nie trzeba się w łaski wkupywać (przynajmniej na większości tego typu forach).
kilka razy, gdy potrzebowałem pomocy, otrzymałem odpowiedź: rzeczową, trafną, w dodatku bardzo szybko.
szefu masz racje, że na ansi możesz spytać o wszystko, ale chodzi mi o celowość takich pytań. wystarczy wpisać w googlach interesującą cię kwestię a znajdziesz opis 95% problemów, które jesteś w stanie sobie wymyślić. w pozostałych przypadkach (tych 5%) są fora tematycznie. na ansi pytasz się o napisy i japońską kreskę, audiostereo o wzmacniacz, na cda o gry. jeśli każdy będzie to olewał, to w internecie zrobi się taki burdel, że po wpisaniu: sens życia muchomorka i jego kompana żwirka wywali 300'000'000'000 haseł i wała znajdziesz, a nie odpowiedź.
A czy takie tematy przeszkadzajÄ lub utrudniajÄ korzystanie z forum ? Jak nie chcesz to nie czytaj, tuĹź to w temacie jest napisane , przykĹadowo : 'Odtwarzacz mp3' , no to chyba wiadomo , Ĺźe tu nie znajdziesz czegoĹ co dotyczy mangi&anime wiÄc nie musisz wchodziÄ i czytaÄ.
jeśli każdy będzie to olewał, to w internecie zrobi się taki burdel, że po wpisaniu: sens życia muchomorka i jego kompana żwirka wywali 300'000'000'000 haseł i wała znajdziesz, a nie odpowiedź.
Obawiam się, że temu nie zapobiegniesz. Wobec tego może lepiej się nie przejmować? Kiedyś w ogóle nie było internetu, a ludzie zamiast ufać automatycznej korekcie Worda sprawdzali pisownię w słownikach, skąd dowiadywali się np. że "pokój" należy pisać przez "ó", a "ukaże" i "ukarze" to bynajmniej nie to samo słowo - i ludzkość jakoś funkcjonowała. Niektórzy sprawdzają nawet pisownię w Google (jeden taki się przyznał) i kiedy owa metoda przestanie działać (na skutek postępującej analfabetyzacji narodu), pewnie też będą się skarżyć na panujący w internecie burdel.
Twoje żale - to jest wydłubywanie sobie problemów z ucha.
FarFarelo - użtkownicy ansi zalogowani są na wielu forach , dlatego jak ktoś zaczyna jakiś temat i prosi o rady to sypią często linkami do stron na której znajduje się odpowiedź. To bardzo ułatwia życie . Może i jestem leniwy , ale jeżli mam do wyboru przeczesywać fora i googlować przez pare godzin , kiedy uzytkownik ansi zainteresowany tematem może mnie naprowadzić na nie w przeciągu paru minut , to wybacz....
Bo wszyscy ansiowicze to jedna rodzina
Starszy czy młodszy, chłopak czy dziewczyna