Nie jesteś zalogowany.
Potrzebuje pomocy ze sterownikami nvidia
problem wygląda tak ze jak wiadomo obraz tv pokazuje sie tylko jesli włącze w nakładce wideo ekran pomocniczy itp a tak jesli filmik jest w oknie otwarty to na tv wtedy wyswietlany jest tam czarny obraz wiem ze nie musi tak byc jesli będą odpowiednie i dość stare sterowniki bo kiedys nie było tego problemu moze jakies 2 lata temu nie pamietam i nie wiem jakie to stery były i wogule nie lubie tych napisów z DirectVobSub bo mi czasami na caly ekran wchodzą
może kogos to jeszcze denerwowało i ma jakąś rade prosze o pomoc :
Jaką masz kartę graficzną??
"Skazany na zajebistość"
Ustaw, by telewizor był jako główny (primary) ekran. Wtedy na TV masz obraz, a na monitorze czarny kwadrat zamiast filmu (tu Ati rlz, na obu na raz wyświetla) I sterowniki nie mają nic do tego.
Ostatnio edytowany przez Dehumanizer (2006-10-17 19:35:50)
Korzystając z tematu:
Mam mały problemik, otóż, na monitorze używam rozdzielczości 1280x1024, a kiedy włączam telewizor nie widzę całego ekranu, mogę go tylko przewijać myszką. W tej chwili jak chcę obejrzeć film albo anime, zmieniam rozdzielczość ekranu na 1024x768 i dopiero wtedy na telewizorze mam cały obraz, ale zmienianie rozdziałki przed każdym seansem jest trochę niewygodne. Może ktoś wie co zrobić, żeby obraz na telewizorze był wyświetlany w całości przy rozdzielczości 1280x1024? Karta ATI Radeon x1600, telewizor stary (ok 10 lat) firmy Otake (:P) na oko jakieś 24" (obraz ustawiony tak, aby ten sam był na telewizorze i na monitorze).
Trochę się z tym męczyłem sam, ale nic nie wymyśliłem.
EDIT:
ograniczenie starych TVków, mój (21") wyświetla max 800x600,
więc i tak masz całkiem dobrą sytuację
Dzięki, przynajmniej nie będzie mnie to gryzło.:)
Ostatnio edytowany przez lb333 (2006-10-17 21:17:36)
dokładnie jak mówi Dehumanizer wada starych GF (a czy nowych też, to nie wiem )
na sterownikach 41.xx był już ten problem, podobnie jak problem
z losowym zmienianiem ustawień w celu wykrycia TV
na sterach 11.xx nie było jeszcze obsługi TV, więc
wstrzel się gdzieś pomiędzy, jeżeli koniecznie chcesz stare stery
(tylko, że gry nie działają na starych )
na starych sterach w GF2MX musiałem jeszcze czasem zmieniać pal
na jakiś dziwny (pal-m czy pal-h? coś dziwnego w każdym razie),
bo mi inaczej po chwili obraz czarno-biały się robił
Korzystając z tematu:
Mam mały problemik, otóż, na monitorze używam rozdzielczości 1280x1024, a kiedy włączam telewizor nie widzę całego ekranu, mogę go tylko przewijać myszką.
ograniczenie starych TVków, mój (21") wyświetla max 800x600,
więc i tak masz całkiem dobrą sytuację
Ostatnio edytowany przez fuchikoma (2006-10-17 21:11:19)
W przypadku kart nvidii polecam progs TvTool.
Na karcie Nvidi da rade łapać obraz na monitorze i tv tylko nie we wszystkich odtwarzaczach... w All playerze chyba łapało na dwa, ale na 100 % nie pamiętam[wstyd]
Ja też mam podobny problem tylko z kartą wideo i też proszę o pomoc
Otóż:
Mam Karte video PV-TV304P+ próbuje podlączyc TV do Kompa przez s-video i jest sygnał ale nie ma obrazu. Kumpel mówił że trzeba przełączyc obraz na TV, ale nie wiem jak, jak ktos by wiedział niech dac znac. Z góry dzieki
Mam mały problemik, otóż, na monitorze używam rozdzielczości 1280x1024, a kiedy włączam telewizor nie widzę całego ekranu, mogę go tylko przewijać myszką. W tej chwili jak chcę obejrzeć film albo anime, zmieniam rozdzielczość ekranu na 1024x768 i dopiero wtedy na telewizorze mam cały obraz, ale zmienianie rozdziałki przed każdym seansem jest trochę niewygodne. Może ktoś wie co zrobić, żeby obraz na telewizorze był wyświetlany w całości przy rozdzielczości 1280x1024? Karta ATI Radeon x1600, telewizor stary (ok 10 lat) firmy Otake () na oko jakieś 24" (obraz ustawiony tak, aby ten sam był na telewizorze i na monitorze).
hym, dziwne ja mam radka x800 rozdzielczosc na monitorze 1360x1024 a na tv 1024x768 i tez przewijam obraz myszka :}}
ale !!!
ustawiasz w video second monitor na teatr mode, odpalam playerka i na tv mam full skren, a na monitorze okienko z filmem.
i tada :}}}
nic niemusze zmienia obraz sam sie skaluje do rozdzielczosci tv.
hym, dziwne ja mam radka x800 rozdzielczosc na monitorze 1360x1024 a na tv 1024x768 i tez przewijam obraz myszka :}}
ale !!!
ustawiasz w video second monitor na teatr mode, odpalam playerka i na tv mam full skren, a na monitorze okienko z filmem.
i tada :}}}
nic niemusze zmienia obraz sam sie skaluje do rozdzielczosci tv.
No tak, wcześniej na to nie wpadłem i po przetestowaniu działa! Ale... no właśnie, nie widać napisów (odtwarzam w sub-edicie), może jeszcze jutro pokombinuję, ale i tak DZIĘKI.
zainstaluj codec cccp on ma filtr do wyswietlania napisow na tv