#21 2006-10-17 20:20:43

kalamir
Użytkownik

Odp: Chciałbym zakupić bronę; doradźcie!!!

co to jest brona ?

// ps.
mi to osobiście nie przeszkadza...sam czytając takie topy nie raz nauczyłem się czegoś nowego. Po za tym nie podoba mi się opcja rejestrowania sie na 1000 forach aby na każdym zadań jedno pytanie.

#22 2006-10-17 20:23:57

Obiwanshinobi
Użytkownik

kalamir napisał:

co to jest brona ?

"Chwycił oburącz owo urządzenie, co służy chłopom do pól bronowania - i nim znieważył wysłańca pokoju", że zacytuję Kabaret Adwokacki "Dyskrecja".

#23 2006-10-17 20:25:55

Farfarello
Użytkownik

ehh... co ja będe przekonywał, do przegranej sprawy...

Obiwanshinobi też byś się żalił, jak byś musiał tak rano wstawać wrrrrr!!!

kalmir; masz bana na google?

#24 2006-10-17 20:47:57

fuchikoma
Użytkownik

kalamir napisał:

co to jest brona ?

[cytuj=Wikipedia]Brona - narzędzie uprawowe do spulchniania i rozdrabniania roli (bronowania). Stosowane najczęściej po orce do rozdrabniania roli, lub po zasiewie, w celu przykrycia materiału siewnego cienką warstwą rozdrobnionej gleby. Stosowane jest także do usuwania kłączy i rozłogów chwastów, jako jedna z metod zwalczania chwastów. Napędzane (ciągnięte) przy pomocy ciągnika lub konia. (...)

okej

tak jak to było napisane wcześniej, nie każdy ma możliwość rejestrowania
się na kilku forach, ja np zostałem tylko na ANSI,
bo już mi dnia brakło... smile

#25 2006-10-17 20:51:01

Beavis
Zbanowany

Mnie, podobnie jak Farfarellego (chyba tak to należy odmienić gwizdze), tak samo wkurzało zakładanie tematów, na które nie trudno znaleźć odpowiedź wśród polskich zasobów - wystarczy odrobina chęci i można wszystko oczkod. Teraz mam do tego obojętny stosunek - jak ktoś chce spamować to trudno, nie da się wymusić zmiany tego postępowania. Nie biorę udziału w takich dyskusjach (chyba, że rozmowa jest ciekawa i wnosi coś "fajnego" jezor)

Uwielbiam porównania, więc nie omieszkam skomentować jednego z nich (i czekać na ripostę takiego jednego cool):

szefu napisał:

[...]asni to jedna wielka rodzinka która(chciałbym) żeby pomagała sobie w każdym problemie a nie tylko o m&a :/:/ to tak jak masz lekcje J.Polskiego nie gadasz z kumplami o czyms innym?[...]

Idąc do sklepu warzywnego nie będę rozmawiał ze sprzedawcą o materiałach budowlanych smile_lol. To wynika z mojego charakteru - lubię mieć podawane rzeczy konkretnie i treściwie.

Na koniec... ja tam nie będę postował o sprawach, na które można znaleźć odpowiedź na innych forach. Rejestracja jest szybka i bezbolesna, i wcale też nie trzeba "wkupywać" się w łaski innych, żeby dostać odpowiedź - skąd takie domniemanie? cojest

papa

#26 2006-10-17 21:07:05

Falmax
Użytkownik

Oco wam chodzi z ta rejestracja przecie to ledwo kilka sekund, samo wpisanie danych czyli nick, passowrd i email to 10 sekund potem tylko odebrac meila i juz...

#27 2006-10-17 21:15:35

Sevortharte
Użytkownik

Nie uwzgledniliscie jeszcze tego ze jak juz przebrniemy przez rejestracje i szczesliwi zalozymy temat to nas po 10 sek zwyzywaja i zbanuja bo taki juz byl ;d

#28 2006-10-17 21:18:38

Beavis
Zbanowany

Sevortharte napisał:

Nie uwzgledniliscie jeszcze tego ze jak juz przebrniemy przez rejestracje i szczesliwi zalozymy temat to nas po 10 sek zwyzywaja i zbanuja bo taki juz byl ;d

Nie, jak użyjemy opcji szukaj smile_lol

papa

#29 2006-10-17 21:22:23

Dżibril
Użytkownik

Sevortharte napisał:

Albo karzą poszukać - i zanim znajdziesz jakąś sensowną odpowiedź , którą jesteś w stanie zrozumieć minie kupa czasu , a jeżli ci sie to nie uda , to z wiedzą której wcale nie chciałeś , zakładasz temat i tam wykazujesz sie nowo zdobytymi informacjami , userzy informują cie że to już było , ale łaskawie zapodają pare linków , gdzie nie ma dokładnej odpowiedzi na twoje pytanie i być może w ogóle nie rozumiesz o co tu chodzi. Tak więc przyznajesz sie do bycia  kompletnym laikiem i oni łaskawie zaczynają tłumaczyć skróty i slang którego używają i w końcu  ,po wielu bólach, udzielają ci odpowiedzi.

Tak wyglądaly moje przeżycia na pewnym forum rip.

#30 2006-10-17 21:22:29

Freeman
Użytkownik

Która to opcja w 90% przypadków zwróci nam 1000 postów w ogóle nie związanych z tematem (nawet mimo ustawienia różniastych parametrów wyszukiwania) a wśród nich te 17, które nas interesują oczkod

Farfarello teraz jest podobno modna brona samoczynna model "O", zwana potocznie samo-o-brona smile

Ostatnio edytowany przez Freeman (2006-10-17 21:23:49)

#31 2006-10-17 21:29:35

Falmax
Użytkownik

Lol ja juz niepamietam kiedy ostatnio na jakims "specjalistycznym" forum zadalem pytanie bo wszystko udalo mi sie znalesc dzieki opcji szukaj, no ale jesli nieumie sie dobrac slow to ma sie pecha... A nie jednak pamietam, bylo to jakies poltora miesiaca temu na forum prawnym gdzie potrzebowalem odpowiedzi na problem z reklamacja. Jesli bym to pytanie zadal tutaj na forum watpie aby ktos znal odpowiedz. oczkod

#32 2006-10-17 21:43:59

Sevortharte
Użytkownik

Tyle ze czasem slowa o ktore nam chodzi padaja setki razy w roznych tematach smile

Ostatnio edytowany przez Sevortharte (2006-10-17 21:46:37)

#33 2006-10-17 21:49:06

Beavis
Zbanowany

Sevortharte napisał:

Tyle ze czasem slowa o ktore nam chodzi padaja setki razy w roznych tematach smile

Np. Kiedy napisy do Naruto smile_lol:-D:-D

papa

#34 2006-10-17 22:33:59

pa3cja
Użytkownik

mastah napisał:

Ludzie ANSI to jedna rodzina a w rodzinie to wiadomo, że można się o wszystko spytać:P i zazwyczaj się to robi zanim się do obcych pójdzie:) po to też chyba dział "O wszystkim i o niczym" istnieje, tak mi się przynajmniej wydaję. Pozdrawiam:)

respekt:)

#35 2006-10-17 23:02:28

Falmax
Użytkownik

Skoro o wszystko to... jaki lepszy papier toaletowy zwykły czy może extra miękki i delikatny ?

#36 2006-10-17 23:04:11

pa3cja
Użytkownik

ja mysle ze lepszy extra miekki i delikatny, ale to kwestia gustu

#37 2006-10-17 23:19:43

Kisiel
Użytkownik

pa3cja napisał:

ja mysle ze lepszy extra miekki i delikatny, ale to kwestia gustu

Tak jak mawia mój dziadek: "Dupa nie wącha" respekt To po co kupować zapachowy, miekki, różowy (sic!) papier XD

Wracając do tematu: Brona ? Nie będę specjalnei jechał do cioci która nei wie co to komputer (a dopiero internet) i pytał jaką wybrać jezor

A o dziale: dział "O wszystkim i o niczym" jest właśnie od tego. Nawet twój temat niby bez sensu, tutaj może istnieć oczkod

Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-10-17 23:20:19)

10721827ve.gif

#38 2006-10-17 23:47:26

mastah
Użytkownik

ajj Pa3cja mnie zacytowałą<love>[yahoo] wciąż pamiętam tą fotkę:D
a co do tematu to już chyba wszystko powiedziane
i tak jak było tak jest i tak zostanie:)
czy lanie ten dostanie...
kto się spyta jak zrobić śniadanie?:P
otóż nie drodzy Panowie i Panie:)

#39 2006-10-18 00:30:23

Freeman
Użytkownik

Falmax napisał:

Skoro o wszystko to... jaki lepszy papier toaletowy zwykły czy może extra miękki i delikatny ?

Zwykły jest bardziej ekologiczny, bo ten miękki trzeba grubiej składać smile

Rozpad Blog27??? U la la... smile_big

Ostatnio edytowany przez Freeman (2006-10-18 00:33:46)

#40 2006-10-18 07:44:50

makrunia
Użytkownik

Falmax napisał:

Zwykły jest za szorstki. Wolę ten pośredni - niezapachowy, średniej grubości, delikatny, by nie uszkodzić skóry xD (dupa nie wącha, fakt, ale można ją sobie zadrapać xF A wtedy siedzenie na kiblu nie jest przyjemne >.> XD)

Co do tematu - jak wchodzę na ansi to często sprawdzam "ostatnio na forum". I trochę mnie dziwi, że 7/10 tematów są "kiedy napisy do Naruto" i "pomóżcie mi, zepsułem/chcę kupić/oszukali mnie, banda złodziei polskich, decyrentów, ku*wa. Ale nie wchodzę do tych tematów, nie czytam, więc po prostu - olewam. Ni to mi przeszkadza, ni nie przeszkadza - ino zastanawia.

Freeman napisał:

Rozpad Blog27??? U la la...

U la la la...

Stopka forum

© Animesub.info 2024