Nie jesteś zalogowany.
Oto link do wiadości listy najlepszych anime do 2006 r.
OTO I TEN LINK >>>>>>>>>>>>>>>:P:P
Z tej "pierwszej" dziesiątki to ja znam tylko DB i Gundama o_O
Z tej "pierwszej" dziesiątki to ja znam tylko DB i Gundama o_O
To widocznie jeszcze mało znasz
W sumie nic nowego ani niespodziewanego, japończycy bardzo lubują sie w klasykach.
jakby to mistrz Yoda powiedział " Much learn , i still have " ...
Ja znam z pierwszej 10 sześć tytułów. Szkoda, że nikt u nas nie przetłumaczył Urusei Yatsura Super komedia. Mam 11 OAV i mam nawet synchra do tych oavek (tylko czasy wyświetlania tekstu). Kwestia żeby ktoś to przetłumaczy.
Ostatnio edytowany przez Satanael (2006-10-18 23:28:53)
albo mi sie wydaje albo naprawde sporo głosow było od dziewczyn
W sumie nic nowego ani niespodziewanego, japończycy bardzo lubują sie w klasykach.
Bo wiedzą co dobre;)
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-10-18 23:37:08)
Kisiel napisał:W sumie nic nowego ani niespodziewanego, japończycy bardzo lubują sie w klasykach.
Bo wiedzą co dobre;)
To je dobre?
Niestrawności moze nie dostane lecz ogladac tez nie zamierzam ^^" Niemal nic z tej listy mi nie podchodzi (z czego jedno wyjete jakby z kosmosu xD pewnie jakas nowość)
Bardzo mnie cieszy wysoka pozycja DB w tym rankingu Trzech anime z tej listy nie kojarzę
Lubują się w klasykach? To są same klasyki , ogólnie to japończycy mają dziwny gust (patrz lolicon, pacyfizm, ryz zamiast ziemniaków i surowa ryba) więc nie kieruje się w wyborze anime ankietami z ich udziałem, a ponieważ większość nie-japońskich fanów anime wymienia w pierszej dziesiatce ambitne i głębokie Naruto/DB/Pokemony to nie kieruje sie w ogóle żadnymi ankietami i zetawieniami.
Ostatnio edytowany przez opcy (2006-10-18 23:50:40)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
DB mi się dawno przejadło -_- duże bym nie zniósł odcinków teraz tego.
Mobile Suit Gundam to jedna z pierwszych serii gundama chyba?
A candy Cane widziałem opening (na płytce z kawaii) Chyba op był po francusku bo pozostawił mi bardzo niemiłe wspomnienia.
Lupin III (to chyba coś o detektywach) i Dareamon kojarze z tytułów tylko.
Lubują się w klasykach? To są same klasyki , ogólnie to japończycy mają dziwny gust (patrz lolicon, pacyfizm, ryz zamiast ziemniaków i surowa ryba)
Tyż prowda
Lupin III (to chyba coś o detektywach)
Aleś teraz to walnął
nie słyszałeś o Lupinie (czyt. Lupę) słynnym złodzieju-dżentelmenie? Jeśli mnei pamięć nei myli to był taki film i serial fabularny ( z prawdziwymi aktorami)
i Dareamon kojarze z tytułów tylko.
O słynnym kocie co mu mysz uszy odgryzła? (czy cos w tym stylu)
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-10-19 00:36:34)
harnas02 napisał:Lupin III (to chyba coś o detektywach)
Aleś teraz to walnął
nie słyszałeś o Lupinie (czyt. Lupę) słynnym złodzieju-dżentelmenie? Jeśli mnei pamięć nei myli to był taki film i serial fabularny ( z prawdziwymi aktorami)harnas02 napisał:i Dareamon kojarze z tytułów tylko.
O słynnym kocie co mu mysz uszy odgryzła? (czy cos w tym stylu)
Noo wiem o Lupinie tyle co powiedziałem.Kilka screenów widziałem ale nic więcej.Dareamona tylko z tytułu kojarze.
Jakoś nie widze aby japończycy przy tej djecie mieli problem z nadwagą. Uwarzam ich djete za bardzo zdrową.
Urusei Yatsura na dziesiątym?? Uważam że Ranma albo InuYasha tej samej autorki (Rumiko Takahashi) są lepsze ale cóż, to wybór Japończyków
"Skazany na zajebistość"
Lol, u mnie żadna z tych pozycji nie znajduje się w pierwszej dziesiątce (mam wątpliwości czy nawet w pierwszej pięćdziesiątce), w zasadzie uważam że z podanych tylko Gundam zasługuje na wysoką pozycję w tym rankingu. Zresztą jak oni mogli nie wybrać NGE? Ta seria naprawdę zasługuje na pierwszee miejsce!
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2006-10-19 08:15:14)
LOL, spojrz na daty najpierw...
1. 1971
2. 1986
3. 1973
4. 1970
5. 1979
6. 1975
7. 1969
8. 1976
9. 1969
10. 1981
a Bleach na 93 pozycji :| co tak daleko?:P
Jakoś nie widze aby japończycy przy tej djecie mieli problem z nadwagą. Uwarzam ich djete za bardzo zdrową.
Niestosuje ich diety i też nie mam problemów z nadwagą, a przy obecnym poziomie emerytur nie opłaca mi się żyć ponad sto lat (zresztą wątpie czy nerwowo bym to wytrzymał)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Lol, u mnie żadna z tych pozycji nie znajduje się w pierwszej dziesiątce (mam wątpliwości czy nawet w pierwszej pięćdziesiątce), w zasadzie uważam że z podanych tylko Gundam zasługuje na wysoką pozycję w tym rankingu. Zresztą jak oni mogli nie wybrać NGE? Ta seria naprawdę zasługuje na pierwszee miejsce!
No ja bym powiedział tak samo. Jak zobaczyłem ze DB jest na pozycji 2... to juz mówi to samo za siebie. Nie wiem jaką oni mają mentalnośc, albo w jaki sposób głosowali na Anime. Jak dla mnie dziwny ranking... ale mam ranking którym sie bardziej posiłkuje i póki co mnie nie zawiódł. Wszyscy go napewno znaja. http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl