Nie jesteś zalogowany.
A co to rodzice głosowali? Ta lista przypomina mi plebiscyt na najlepszą bajkę w Polsce, gdzie Reksio i "Bolek i Lolek" prym wiedli. A daję głowę uciąć, że gdyby dzieciarnia miała do wyboru "Kubusia Puchatka", to nikt na te klasyki, by nie spojrzał. :0
Fakt, nie można zapominać że w Japonii ludzie interesują się m&a niezależnie od wieku i to dość normalne że osoby starsze głosowały na starsze tytuły.
No a tutaj większość z was goni za nowościami... nie widzę w tym sensu. Niby, że co roku jest coś lepszego? Ja widzę tylko utarte wciąż powtarzające sie schematy właśnie z takich klasyków, pierwowzorów. Dodajmy do tego, że (a o tym każdy wie) Japończycy są pracoholikami i wielu z nich nie ma czasu na jakieś tam nowości. Głosują na pozycje które im się najbardziej podobały i te co zrobiły największe wrażenie. Nie wczoraj czy tydzień temu ale ogólnie.
A co to rodzice głosowali? Ta lista przypomina mi plebiscyt na najlepszą bajkę w Polsce, gdzie Reksio i "Bolek i Lolek" prym wiedli. A daję głowę uciąć, że gdyby dzieciarnia miała do wyboru "Kubusia Puchatka", to nikt na te klasyki, by nie spojrzał. :0
heh.. dopiero teraz ktos sie kapnał... to poprostu kreskówki z dziecięcych lat
Racja,to tak jak z grami,ciężko cos odkryc nowego skoro wszystko juz było,a druga sprawa,że przeciez najlepiej wspominamy gry w ktore gralismy na poczatku przygody z graniem.Zreszta po obejzeniu setek anime i tak zapamietamy tylko te dla nas osobiscie najlepsze.Ja tam ssam wszystko co dobre,totalny nałóg.Ave
My znamy tylko nowe anime, bo w IV Rzeczpospolicie nikt nie retransmituje ciekawych anime. No i od kiedy posiadamy dostęp do w miarę taniego internetu? O wypożyczalniach zapomnijcie, przynajmniej w zadupiach poniżej 100 tysięcy mieszkańców. Anime nie znajdziecie A chciałoby się obejrzeć coś w jakości DVD, a jakimś większym ekranie jak siedemnastka. Anime dla nas jest nowum i raczej nie będziemy cofać się do klasyków, skoro na nowości ciężko znaleźć czasu.
no wiesz... skoro masz net'a to nie problem kupic dvd na akucji czy w sklepach internetowych... a jak masz i cierpliwosaci to jest opcjia zassania dvdiso...