Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna
mbell napisał:P.S>
Bardzo proszę o wyjaśnienie na czym polega łamanie zasad P2P przez BC, nie pytam złośliwie tylko naprawdę nie wiem.Pierwszy "grzech" BC wyjaśnił ~songoku.Ja wyjaśnie drugi i trzeci a mianowicie BC wysyła kilkakrotnie więcej zapytań do trackera niż jakikolwiek inny klient P2P.Zapewne myślisz co w tym złego. A mianowicie to , że osoby go używające "wpraszają" się jako pierwsze do ściągania plików , powodując że osoby używające innych klientów są poszkodowane min. dłuższym czasem oczekiwania oraz mniejszym transferem. Zachwiana jest tu zasada równości wszystkich użytkowników.To tak jakbyś czekał w kolejce sklepowej na swoją kolej a tu raz za razem ktoś by wchodził przed ciebie.Ponadto bitcomet faworyzuje innych użytkowników posiadających bitcometa a mianowice kieruje do nich większość swojego uploadu co oczywiście powoduje zaniżenie transferu u użytkowników innych klientów.
Jesli chodzi o bana na roznych stronach, to Bitcomet dostal za to, ze blednie nalicza ratio (z tego co sie orientuje to chyba od wersji 0.70).
Jakby jeszcze 'cudowny' Azureus nie potrzebował Javy do działania (lub chociaż nie uruchamiał jej za każdym razem) i nie zżerał tyle zasobów komputera to pewnie większe grono ludzi uznało by go za ten numer 1
W swoim (jakże krótkim życiu) przetestowałem kilka klientów: ABC, uTorrent, Azureus, BitTorrent, BitTornado, BitLord, BitSpirit, Shareaza, BitLord.
Ciekawe opcje i niezłe prędkości uzyskałem na na wszystkich prócz ABC i MainLine (BitTorrent), jednak największe na agresywnym BitTornado a uśrodkowując - możliwość pobierania kilku na raz, niezłe prędkości, obsługa DHT itp. wygrał u mnie uTorrent.
teraz jak chcę pobrać coś szybko i tylko 1 torrent na raz to wybieram Tornado, jak kilka lub chcę zwiekszyć sobie ratio (lub seeduje komuś) to uTorrent. Azureus nie wykorzystywał połowy możliwości łącza co te dwa - albo coś ja w nim źle ustawiłem. Ale to mnogość opcji w nim jest i zaletą i wadą. łatwo coś sknocić i ten *** NAT...
rozpisałem sie troszkę, jest późno, jutro zajęcia a ja testują nową klawiaturę (extra )
Jakby jeszcze 'cudowny' Azureus nie potrzebował Javy do działania (lub chociaż nie uruchamiał jej za każdym razem) i nie zżerał tyle zasobów komputera to pewnie większe grono ludzi uznało by go za ten numer 1
Azureus został zaprogramowany w Javie więc naturalne że używa jej środowiska.To tak jakbyś powiedział: żeby bitcomet nie musiał używać bibliotek c++ Chciałbym jeszcze coś wyjaśnić.To nie jest tak , że ja używam azureusa i z tego powodu atakuje inne klienty.Osobiście mogę również polecić utorrent.To świetny program , bardzo mało zajmujący pamięci(jeszcze mniej niż bc), bardzo prosty w obsłudze z tym że mający bardzo mało opcji.Ja testowałem jego pierwsze wersje i miło mnie zaskakiwał ale potrafił też dziwnie się zachowywać.
~songoku Zgadza się , został zbanowany z powodu który napisałeś ale wielu adminom prywatnych trackerów nie podobały się jeszcze inne działania.Ziarnko do ziarnka i ban
ale wersja 1.6 uTorrenta jest bardzo juz nie wywija zadnych nr i jest ok Polecam...
Ej słuchajcie na Azureusie wyskakuje mi status żółty torrentów a gdy na to klikam to mi pisze że mogę mieć problemy z NAT-em .Tylko że ja niewiem co to jest ten NAT. Pomużcie.
Ej słuchajcie na Azureusie wyskakuje mi status żółty torrentów a gdy na to klikam to mi pisze że mogę mieć problemy z NAT-em .Tylko że ja niewiem co to jest ten NAT. Pomużcie.
Dopóki nie bedziesz mial przekierowanych portow lub zew. IP, nie zobaczysz zielonej buzki. Sam jestem w lanie i musialem na routerze wpuscic sobie chociaz jeden port nasluchu.
Osobiscie korzystam wlasnie z tego "złego" Bitcometa Sporadycznie Azureus. Na obydwóch wyciagam te same predkosci.
Mam Hamaichi-program który robi mi zewnętrzne ip. mimo to nadal brak zielonej buźki.
Azureus ma naprawdę jedną, świetną zaletę.
szybko się odinstalowywuje...[madrala]
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-10-21 13:25:15)
Hamaichi przeciez jesli dobrze sie orientuje to on nie robi zew ip tylko umozliwia stworzenie sieci lan przez neta a to nie to samo ale moge sie mylic
Mam Hamaichi-program który robi mi zewnętrzne ip. mimo to nadal brak zielonej buźki.
Hamachi służy do tworzenia wirtualnych LANów,
a nie do "robienia" zewnętrznego IP.
a ja polecam uTorrenta, mały i szybki
złóż podanie do firmy, która udostępnia ci internet o zewnętrzny ip.
Auzreus jest swietny i ma wiele swietnych opcji ktorych niema w innych programach, nie jest prosty w konfiguracji polecam poczytac konfiguracja po angielsku, sa tez po polsku gdzies
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2006-10-21 14:36:56)
ara ara...
A tak w ogóle ~GhostofOrion napisz jaki masz internet(neo , chello czy co innego? )
A ja sobie korzystam z Azureusa i jestem happy. Ma pelno przydatnych pluginow (do opslugi przez Telneta albo interfejs www) i sporo opcji konfiguracyjnych. Jego ciezkoscia sie nie przejmuje (nie po to mam 1GB ramu zeby myslec o takich pierdolach). uTorrenta tez mam na dysku ale to bardziej po to zeby pokazac ze chodzi pod linuxem niz zeby go uzywac.
ta pluginy do Aureusa sa swietne i jest ich dosc duzo oczywiscie trzeba kumac co nieco zeby wszystko ladnie poustawiac, co do pozerania zasobow to trzeba miec poprostu normalnego kompa, a nie zabytek
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2006-10-21 16:10:42)
ara ara...
Mam neostrade, podzieloną przez router na mieszkańców bloku. To tyle jeśli chodzi o mój internet. A z Hamaichi no to walnołem niezłą gafe.
Ostatnio edytowany przez GhostofOrion (2006-10-22 11:17:52)
Hmm , ja mam zwykłą neo i mam "zielone buźki".Nie wiem jak się przedstwaia sprawa gdy neo jest podzielona przez router.
Pewnie to wygląda jak siec lan i dlatego niemam zielonej buzki.
Strony Poprzednia 1 2 3 Następna