Nie jesteś zalogowany.
Dobra może troszke przesadziłem[wstyd], ale sam przyznasz że ta lista jest chora...
Każdy ma inny gust. Według tych list oddanych glosów było kilkanaście tysięcy. Obie różnią się od siebie sporo. nie wiem od czego to zależy ale wiem, że jest tylko rodzajów anime, że każdy znajdzie coś dla siebie i odda głos na swoje ulubione. Oni sami ustanawiają takie reguły. tam po prostu nie ma osoby co by nigdy na m&a nie wpadła. Jest to zakorzenione w ich kulturze tak, że nam cięzko jest to pojąć. Starsi pewnie uwielbiają klasyki bo nie ma tam utratych schematów i są pierwowzorami. Zaś młodzież pewnei jak u nas nie docenia najlepszych tytułów. W spomniałeś o Monsterze i Ergo Proxy. Akurat ja przy nich moge zasnąć ale szanuję to, że je lubisz.
jest jeszcze opcja, że te listy nie są zgodne z prawdą
ak powiedziałem wcześniej taką listę możemy znów zrobić sami. Kto to wtedy prowadził?
Marcin X, jeśli bebop jest cienki, to znaczy, że lubisz coś na styl Muminków?? wszak, tam już w ogóle nie trzeba myśleć,a widzę, że lubisz proste bezsensowne historyjki..
Kazdy ma inny gust, a o gustach sie nie dyskutuje. Mi sie np. Lain (ponoc jest to glebokie anime) nie podobalo, ale to odrazu nie oznacza ze moim ulubionym anime sa Muminki..
Dokładnie. Poza tym, przez jakąś głupią listę zaczynamy się bić o to, które ANIME najlepsze. Lepiej stworzyć oddzielny temat, gdzie każdy będzie mógł napisać: POKEMON RULES! AKIRA TO SYF... jeśli pisanie takich bzdur ma wam ulżyć. Zamknąć już ten temat, bo jak widzę, że ktoś oczernia Cowboy Bebopa, to zastanawiam się po co te wszystkie listy, rankingi, głosowania. Przecież wbrew pozorom, każde ANIME jest INNE. Tak na marginesie, wyjątkowe tytuły, te wyróżniające się, to takie, które "nie są kolejną, meksykańską telenowelą". Wnoszą coś nowego.
OFTOPW sumie czemu wszyscy ciągle nawijają o brazylijskich telenowelach, skoro w Polsce pokazywana była głównie tylko jedna brazylijska. Przecież te wszystkie w TV to są meksykańskie, bądź hiszpańskie.OFTOP
No to tyle. Ja już stąd spadam. Nara.
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-10-22 00:46:53)