Nie jesteś zalogowany.
Jestem świerzo po obejrzeniu pierwszego epka i jak dla mnie zapowiada się całkiem niezłe anime. Bardzo podoba mi się sposób ukazania wydarzeń, oczami bohaterów, lub za pomocą kamery, naprawdę robi wrażenie, zwłaszcza że kreska jest bardzo staranna (i po prostu ładna). Mam pewne obawy co do wszadzenia w to anime mechów, mogą trochę namieszać w klimacie... ale one też są śliczne (zastaoswanu tu udane połączenie animacji komputerowej z tradycyjną). Trudno cokolwiek powiedzieć odnośnie fabuły po pierwszym odcinku.
Nie mniej jednak chciałbym zwrócić waszą uwagę na ten tytuł, zwłaszcza w kontekście tego co dzieje się na bliskim wschodzie.
Flag
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Ja również jestem po pierwszym epku i zapowiada się bardzo ciekawie...
Pokazanie tego anime poprzez obiektyw kamery jest wielkim plusem, tak jak plusem jest główna bohaterka!
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
A ja dla odmiany właśnie jestem po obejrzeniu pierwszego epka Ponieważ po dwóch odcinkach porzuciłem Pumpkin Scissors, szukałem wczoraj czegoś innego (żeby chociaż jedną nową serię oglądać) i trafiłem na Flag właśnie. I czuję, że z tym tytułem zostanę dłużej.Do tego kreska jest świetna, taka inna
Wydaje mi się, że to nie będzie "przebój", ale z drugiej strony bardzo często to tylko dobrze o danym anime świadczy
Tłumaczenie do 4 epka wyjdzie w troszke późniejszym terminie (tak gdzieś w środku tygodnia)
Shinseni wypuścili drugą wersję 4 epa z poprawkami xD
Ostatnio edytowany przez Karasu (2006-10-22 12:28:44)
a ja już myślałem, że jak Blood+ i Higurashi się skończyły
to zaoszczędzę trochę transferu, bo nie będzie co ściągac/oglądać
a tu zonk, fajne anime się zanosi
Trzeba przyznać że to bardzo orginalna rzecz.
Chłopaki przyłóżcie się trochę do tych napisów, bo póki co są niestety słabe (trochę więcej w komentarzach napisałem).
Już przeczytałem. Poprawię wszystkie błędy przy wystawianiu napisów do ep04.
Tłumaczenie do 4 epka wyjdzie w troszke późniejszym terminie (tak gdzieś w środku tygodnia)
Można wiedzieć, w środku którego tygodnia? Bo nie mogę się doczekać napisów do 4 epka!!![slina]
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
Karasu napisał:Tłumaczenie do 4 epka wyjdzie w troszke późniejszym terminie (tak gdzieś w środku tygodnia)
Można wiedzieć, w środku którego tygodnia? Bo nie mogę się doczekać napisów do 4 epka!!![slina]
Dobrze, że nie 5, bo tu to byś czekał dłuuugo
Rady Freemana zapadły nam głęboko w serce, więc prace będą dłużej trwać.
Ostatnio edytowany przez bodzio (2006-10-28 19:40:38)
Zakończenia takie jak w FLAG mogą poruszyć i zasmucić. Naprawdę warto obejrzeć. Spory plus za odniesienia do dzisiejszych czasów, także dzięki ujęciom które oglądamy przez kamerę/aparat. A także bardzo bardzo dobrej kresce, która powoduje że bez problemy można by sporo ujęć oprawić w ramkę i powiesić na ścianę..