#21 2006-10-12 14:15:20

Spirit of Wonder
Użytkownik

Odp: Giertych zaprzecza ewolucji.

hehe poprostu bardzo oryginalna i religijna rodzina:)

#22 2006-10-12 15:18:51

Obiwanshinobi
Użytkownik

Zjadacz napisał:

O Boże, więc nie tylko Romek ma problemy z głową, jego tata też.

To pewnie przez lanie pasem, klęczenie na grochu i uczenie się na pamięć pod przymusem kilkudziesięciozwrotkowych pieśni nabożnych.

#23 2006-10-12 15:21:06

liia
Użytkownik

Obiwanshinobi napisał:
Zjadacz napisał:

O Boże, więc nie tylko Romek ma problemy z głową, jego tata też.

To pewnie przez lanie pasem, klęczenie na grochu i uczenie się na pamięć pod przymusem kilkudziesięciozwrotkowych pieśni nabożnych.

Zapomniałeś o leżeniu krzyżem podczas codziennych modlitw hehe

Ostatnio edytowany przez liia (2006-10-12 15:27:06)

Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)

#24 2006-10-12 15:26:05

Obiwanshinobi
Użytkownik

I o zimnym prysznicu, na lubieżnych pokus odpędzenie.

#25 2006-10-12 15:59:54

Rento_n
Użytkownik

Najgorsze jest, że to nie pierwszy raz i pewnie nie ostatni kiedy Maciuś kompromituje i ośmiesza nasz kraj przed parlamentem europ. Nie tak dawno przecież oddał hołd gen. Franco a socjalistów hiszpańskich porównał do bolszewików!

#26 2006-10-12 16:22:29

wumi_szoda
Użytkownik

Żeby jeszcze dorzucić kwiatek do Maciejowej Laurki, warto dodać, że w latach osiemdziesiątych był on, tenże Maciej, członkiem Państwowej Rady Ocalenia Narodowego (PRON), która zdaje się wyewoluowała z Wojskowej Rady Ocalenia Narodowego...
Heh... A LPR tak najechał na Kuronia, kiedy napisano w jakiejś gazecie, że negocjował z komunistami... Podobna niekonsekwencja byłaby, gdyby się okazało, że jeden z głównych Antypederastycznych Krzyżowców (czyli Roman) nosi pod garniturem damskie łaszki.
Bardzo bym się, nawiasem mówiąc, nie zdziwił...

#27 2006-10-12 16:50:13

czacha222
Zbanowany

Heh, to by się Roman zdziwił, gdyby się okazało, że nie ma życia po śmierci. Z religią, jest tak jak z mitami - coś jest, czego naprawdę nie ma. Nikt nie ma pewności, czy Bóg istnieje. Ja jestem chrześcijaninem, choć niepraktykującym, ale nie mogę powiedzieć w 100% jak powstał świat. Skoro Roman nie ma pewności, to nie powinien się mieszać w sprawy religijne, a już na pewno nie powinien być Ministrem Edukacji.

#28 2006-10-12 16:58:45

harnas02
Użytkownik

Dyskusje na temat prawdziwości teori ewolucji trwają od jakiegoś czasu.Ale nie podważono jej do końca.Więc głupotą byłoby ją usuwać ze szkół.Ale dawanie zamiast teori ewolucji znowu kreacjonizmu biblijnego to już debilizm.Dowodów na istnienie boga jest mniej niż na prawdziwość ewolucji.Pozatym wielu duchownych uważa teorie ewolucji za właściwą.Z tym że próbują naginać ją do swoichpotrzeb ( np że stworzenie opisane w Ks Rodzaju jest tylko symbolem albo że to Bóg poprowadził tak ewolucje żeby stworzyć Homo Sapiens).

#29 2006-10-12 19:33:07

Franko
Użytkownik

Tu niema nic do naginania, Biblia jest poprostu pisana symbolami, aby szarzy ludzie ją rozumieli, dosłownie Biblie traktują tylko jehowi. No i może nijaki Maciek G.:|. Z tym że jest to już cofanie się do czasów Darwina( on umiał pogodzić Biblie z swoją teorią, nie zgadzała mu sie tylko kolejność), w sumie ciekawie to wygląda nic tylko czekać aż zakwestionuje istnienie elektronów bo w końcu niemożna powiedzieć gdzie są, i photonów bo przecież wszystkiemu lepiej sie przygląda jak to sie nierusza, a gdzie one są jak sie nieporuszają, no po drodze wywalmy jeszcze atomy ze szkół i mechanike kwantową z uczelni, a wtedy to już bedzie powrót do starożytności, a nie średniowiecza. A co do tego że on nas kompromituje to, chyba już troche przesadzaci on kompromituje siebie, a nie kraj, a nawet gdyby to co nas odchodzi co o nas myślą, takimi pierdołami niema sie po co przejmować za to należy sie z nich śmiać:P.

Ostatnio edytowany przez Franko (2006-10-12 19:45:01)

#30 2006-10-12 20:14:17

m_jay
Użytkownik

Hmm to moze cofniemy sie do czasow kiedy jeszcze slonce krazylo wokol ziemi? ^^

WoodenJesus.png

#31 2006-10-12 20:17:16

NameLess One
Użytkownik

Franko napisał:

A co do tego że on nas kompromituje to, chyba już troche przesadzaci on kompromituje siebie, a nie kraj, a nawet gdyby to co nas odchodzi co o nas myślą, takimi pierdołami niema sie po co przejmować za to należy sie z nich śmiać:P.

Co do tego, ze z takich idiotow trzeba sie smiac to wie chyba kazdy. Co do kompromitacji to jest on w pewnym sesie reprezetantem Narodu, ktory go wybral i to co on mowi i robi swiadczy posrednio o nas. Wiec nie do konca nie ma sie co przejmowac. Co do Bibli to nigdy nie widzialem orginalu (i tak bym go nie przeczytal) i ciezko mi rozsadzac co jest z nia zgodne a co jest "tylko" odpowiednia interpretacja kolejnego tlumacza. Zreszta wydawalo mi sie, ze kosciol pogodzil sie juz z istnieniem teorii ewolucji tak jak pogodzil sie z tym, ze Ziemia jest okragla i krazy wokol Slonca wiec tym bardziej nie widze sensu w wybryku szanownego Giertycha seniora[cholera]

Ostatnio edytowany przez NameLess One (2006-10-12 20:19:19)

#32 2006-10-12 21:06:58

Franko
Użytkownik

I co z tego że jest reprezentantem narodu (niewiem kto go wybrał), ale wiesz że np w Hiszpani(jeśli dobrze pamiętam) domagali się równouprawnienia dla małp i to nie 1 osoba tylko cała partia, Niemcy nie są lepsze, takich kwiatków jest dużo, dużo więcej i codzinnie przybywa, ale tylko Polacy martwią się "co ludzie powiedzą" i ekscytują się takimi.... głupotami, niewiem z czego to wynika, ale to nie jest dobre bo z tego często samobiczowanie się na forum Europejskim wychodzi, a to dopiero nam szkodzi.

Co do Bibli musi być ona interpretowana przez fachowców bo inaczej byłaby niezrozumiała dla osób z innego kręgu kulturowego i z zupełnie innych czasów. Jest ona często oparta na wydarzeniach historycznych, ale niezawsze można wszystko mówić dokładnie jak było (np. biblijny potop=fakt,ale Arka Noego=prawdopodobnie symbol, płonący krzew który się nie spala jest to też autentyk, istnieje roślina która wydziela łatwopalne olejki i często dokonuje w ten sposób "samozapłonu", nie spala=prawdopodobnie symbol, niezwykłe wydazenia biblijne opierają się na prawach natury(zazwyczaj), a są zwane cudami dlatego bo zdażały się dokładnie wtedy kiedy to było potrzebne), w ten sposób interpretując można łatwo pogodzić Kościół i wiedze wspułczesną.Szkoda że nasza władza nie pojmuje tak prsotch i oczywistych żeczy. I szkoda że jesteśmy jako naród tak głupi, aby wybierać takich ignorantów.

Ale teraz zostaje nam tylko sie z tego śmiać:-D

Ostatnio edytowany przez Franko (2006-10-12 21:09:21)

#33 2006-10-13 08:49:53

Beavis
Zbanowany

Krótko: TRAGEDIA
Ciekaw jestem, jak się czują teraz ludzie, którzy głosowali na tę partię hehe.

papatki

#34 2006-10-23 23:15:11

zergadis0
Użytkownik

http://wiadomosci.onet.pl/1422037,11,item.html
"Dinozaury żyły w tych samych czasach co ludzie - przecież Polacy zapamiętali smoka wawelskiego - mówił w sobotę ojciec ministra edukacji narodowej, europoseł LPR Maciej Giertych"
HAHAHAHAHA!!! Tu to już naprawdę spadłem z krzesła!!! [roftl][roftl][roftl][roftl][roftl][roftl][roftl][roftl][roftl][roftl][roftl][roftl][roftl][roftl][roftl][roftl]

#35 2006-10-23 23:24:05

Freeman
Użytkownik

Z rana, jak to przeczytałem, to na ułamek sekundy mordka mi się rozjarzyła na widok tego nie skażonego inteligencją stwierdzenia, ale potem sobie przypomniałem, gdzie jestem i kto to mówi (a wcale nie mały John Travolta głosem Bruce'a Willisa), i jakoś tak smutno mi się zrobiło...

#36 2006-10-23 23:24:39

opcy
Użytkownik

Tak wiem od rana się z tego śmieje smile_big, Obalac teorię ewolucji za pomocą bajki dla dzieci smile
A w takim razie elfy, półolbrzymy i Valkirie też żyły, podobnie jak bogowie olimpijscy... Wnioskuje o utworzenie Ministerstwa do Spraw Magii, podobno w Anglii już takie mają, trzeba się wziąść za te bezbożne czarownice co wywożą nam dzieci do piekła latając na odwróconej krowie.

Ostatnio edytowany przez opcy (2006-10-23 23:31:05)

To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład smile

#37 2006-10-23 23:45:07

Aizen
Użytkownik

#38 2006-10-23 23:58:14

Darth Matt
Użytkownik

taaa, niedlugo sie dowiemy ze Kopernik byla kobieta smile_big ale tak na serio to klan Giertychow niezle ma w glowach poprzewracane...

8OF8m

#39 2006-10-24 00:00:00

Freeman
Użytkownik

A to akurat ciekawa książka jest.

#40 2006-10-24 00:00:52

pa3cja
Użytkownik

Przestancie sie nasmiewac z Giertychow.. przynajmniej my badzmy tolerancyjni, dla takich ludzi jak oni..

Stopka forum

© Animesub.info 2024