Nie jesteś zalogowany.
Nie bede zakladal nowego tematu, ten chyba sie nada na te linki... samobojstwo 14-latki, co o tym mysli Giertych
Nie bede sie czepial dziewczyn w tej klasie, ale gdzie byla reszta chlopakow? Czy moze w tej klasie jest tylko 3 chlopakow ?
No wlasnie tez mnie to zastanawia. Czy nie bylo tam nikogo na tyle normalnego zeby pozbawic tych "kolegow" - jak te osobniki sa nazwane w artykule kilku zebow?
BTW zalozylbym jednak osobny watek zeby nie mieszac w tej ciekawej dyskusji na temat pogladow Macka G.
samobojstwo 14-latki, co o tym mysli Giertych
Nie bede sie czepial dziewczyn w tej klasie, ale gdzie byla reszta chlopakow? Czy moze w tej klasie jest tylko 3 chlopakow ?
To co się wydarzyło... szkoda słów, bo większość to by były same przekleństwa :/ A co to poglądów Giertycha, to chyba jedyny sensowny pomysł jaki dotychczas zaproponował. Jestem za.
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
[cytuj=Giertych]Nie mam wątpliwości, że tego typu chuligani powinni zostać odizolowani - podkreślił Giertych na konferencji prasowej. Ci, którzy tak postępowali nie powinni być dalej uczniami tej samej szkoły, ani przeniesieni do innej szkoły obok - powiedział. To nie ma najmniejszego sensu, dlatego, że uczniowie tej szkoły będą infekowani takim zachowaniem, takimi działaniami - wyjaśnił.[/quote]
Uważam, że akurat w tym przypadku jego tok rozumowania jest prawidłowy... takich "uczniów", a raczej chorych "sk^r#*syN*w" (pomimo tego iż są to jeszcze dzieci) powinni zamykać w poprawczakach na długie lata z obstawą w postaci sztabu psychologów. Nie wiadomo co wyrośnie z takich łebków po kilku latach. Jakby byli dorośli to odrazu kara śmierci. Tak, jestem jak najbardziej za.
Nie wiem, ja byłem w szkole nie tak znowu dawno, ale takie rzeczy, jak się dzieją dziś, to nikomu nawet do głowy nie przyszły... 14 lat...
Z tym infekowaniem to może być już za późno, a zapowiedzi Giertycha... Przecież nie mógł zrobić niczego innego. Miał powiedzieć, że uczniowie zostaną tam, gdzie to zrobili, będą normalnie z innymi chodzili dalej do klasy, a na wychowawczej obejrzą umoralniający film?
Tylko ciekawe, co to będzie za "izolacja". Ja (niestety) też jestem za karą śmierci, chociaż akurat nie w tym przypadku (bo wtedy większość kar musiałaby mieć taki wymiar). Chociaż z drugiej strony... goście w końcu zabili przynajmniej trzy osoby.
Niestety pewnie jest tylko kwestią czasu, aż gdzieś pojawi się wpis "elo ziomy! ma ktoś ten filmik? zapodajcie na youtube!".
Ostatnio edytowany przez Freeman (2006-10-25 19:20:47)
Ja tylko powiem jedno - "kastracja". Uważam że śmierć była by zbyt łatwa i za mało bolesna.
Przed chwilą widziałem to w "Faktach" poprostu masakra!! Gdzie K*rwa byli inni goscie z klasy. Obojętnie co za prze ch*je by to robiły wyj**ał bym kazdemu w leb wyrzucil przez okno i ch*j wie co jeszcze. Moze mam tylko 16 lat ale jak mysle ze to zrobili goscie 2 lata mlodsi odemnie to poprostu ch*j mnie szczela. Jeszcze jak uslyszalem ich ojców cytuje (nie dokladnie ale..) "Nie rozumiem za co ta kara, po sprzeczali sie no wie pan jak to dziec... cos tam sie potem jąkał" poprostu pier***nięcie!!!!!!!!!!
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
Ja ogulnie uważam że powinni odpowiadać jak dorośli 12 lat więzienie. A tak jak się nad tym zastanawiam to jak dla mnie istny dramat. Jak można coś takiego zrobić. Jak by coś takiego stało się mojej siostrze to bym z nich zrobił inwalidów albo pojazbijał sk....... Ogulnie im więcej oglądam telewizji tym bardziej się zastanawiam jak będzie za kilka lat, za grosz jakiś zasad moralnych.
Nie wiem co się powinno zrobić z takimi osobnikami.
Ja bym otworzył komorę gazową w Oświęcimiu dla takich skur...li !!!
Tej dziewczyny jest mi tak cholernie szkoda, że mam naprawdę łzy w oczach za takie okropieństwo gówniarzy, które jej zrobili.
Za takie czyny nie patrzyłbym ile mają lat. Moga mieć 10 a mogą mieć i 100 ! W stosunku do takich czynów powinno nie być taryfy ulgowej ! Rodzice też tu zawinili, bo nie przywiązali uwagi swoim dzieciom, które wyrosły na zboczeńców, których powinno się dać ośrodka zamkniętego pod obstawą policji i naprawdę dobrych psychologów. Bardziej obierwie się ich rodzicom niż im bo są nieletni.
Gnoje powinni tyrać w kamieniołomach ! Nie mówię, że powinni skisnąć w więzieniu bo nie będę utrzymywał głupich darmozjadów za swoje podatki ! A na dodatek powinni zostać przecwelowani przez więźniów, żeby zobaczyli jak mogła się czuć ta dziewczyna, którra nie mogła się bronić przed 3 chłopakami !
Bardzo współczuję jej rodzicom, gnoje niech trafią do poprawczaka na długie lata !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! RIP RIP RIP RIP RIP
\ a zapowiedzi Giertycha... Przecież nie mógł zrobić niczego innego. Miał powiedzieć, że uczniowie zostaną tam, gdzie to zrobili, będą normalnie z innymi chodzili dalej do klasy, a na wychowawczej obejrzą umoralniający film?.
Tutaj akurat chciałbym troche obronić Giertycha (chociaż jestem jego przeciwnikiem). Mógłbym się z tobą zgodzić, gdyby wydarzyło się to jakiś czas temu. Jednak jego słowa to potwierdzenie tego, co ostatnio mogliśmy usłyszeć w telewizji w "reklamie" jego planu, w której o takiej "wojnie" mówił .
Kastracja to dobre wyjście. Ale tak na poważne czy mi sie wydaje czy przypadkiem jest z roku na rok gorzej. To tylko uczniowie czy może przestępcy omułkowo nazwani uczniami. Zero szacunku do starszych przykład nakładanie kosza na głowę nauczyciela. Brak szacunku dla samych siebie przykład już jest opisany. Boję się pomyślećc co będzie dalej. Moim skromnym zdaniem dzieje się tak bo młodzi ludzie nie boja się konsekwencji i tyle. Trzeba coś z tym zrobić bo bedzie naprawdę źle.
Dodam cos od siebie odnosnie tych młodych kulturalnych skurw...Kasrtracja to byłoby tylko zabawa, prponowałbym przypalanie ogniem, zdzieranie skory, łamanie kołem, wbijanie igieł w ciało z oscylacja 3 na sekunde przez kilka dni, wydłubanie im oczu, obciecie jezyka, smierc to by było zbyt miłe, dla takich skur...
Pozostaje mi tylko wiara w to , że uczniowie z tego gimnazjum zrobią istne piekło tym chłopaką. Co prawda pewnie zostaną przeniesieni do innej szkoły , ale wciąz mam nadzieje , że ten czyn będzie sie za nimi wlókł do końca życia.
EDIT.
Wkurzająca jest myśl , że pomimo szczerej chęci nie mam wypływu na te incydenty. Pomimo iż bym chciał , to nie moge zrobić nic związku z występowaniem tego typu zachowań w szkole. Pozostaje mi tylko wiara w Giertycha , a niestety , tego nie obdarzam wiekim zaufaniem.
Ostatnio edytowany przez Dżibril (2006-10-25 19:50:59)
Jesli Z kazdym rokiem tak bedzie to za 10 lat bede sie bał wyjść z domu by nie dostac z noża w Brzuch od jakiegos gnojka.
czemu za moich czasów (rocznik '83) w szkole nie było taki wyczynów?
co takiego się zmieniło w społeczeństwie, że teraz w mojej
okolicy dzieciarnia z gimnazjum chleje gorzej niż ja na studiach?
wygląda na to, że rodzice przestają panować nad zachowaniem
dzieciaków, nie potrafią ich już wychować tak jak kiedyś nas wychowano...
imo w tym wypadku kastracja i długoletnie więzienie to dobre wyjście, bo patrząc na tą
bezkarną gówniażerię to niedługo będę się bał z domu wyjść...
Przydał by się Death Note i by się pożadek ze skur****ami zrobiło.Za moich czasów gimnazjalnych to było nie do pomyślenia.
Nic, tylko zagłosować na PiS. Jeszcze się okaże, że tom_21 miał rację i większość forumowiczów animesub.info zagłosuje w kolejnych wyborach na braci Jarosławów. Swoją drogą - poczekajcie, aż tom_21 się tu dopisze, a jeszcze będziecie po tym wątku ręce myli.
Przydał by się Death Note i by się pożadek ze skur****ami zrobiło.Za moich czasów gimnazjalnych to było nie do pomyślenia.
Może u Ciebie , u mnie w gimie jakiś uczeń z klas pierwszych chwycił za biust nauczycielke jak sie nad nim pochyliła. Wiele było takich ananasów.
A masz zdjęcie tej nauczycielki :> :> :>
Efekty bezsteresowego wychowania? A może ci biedni chłopcy mieli ADHD... albo zaawansowaną dysleksję.
Dzieciaki do poprawczaka, rodziców do paki, to się z księżyca nie wzięło. Koledzy i koleżanki też nie wiem gdzie byli.
W podstawówce jako najmniejszy z chłopaków i do tego kujon nie miałem lekko ale takie rzeczy to już przesada, zapewne jej samobujstwo skwitowali jedynie wzruszeniem ramion.
Sądzę że powinno się dać nauczycielą trochę zwiększone kompetencje wychowawcze... skoro rodzice wychowwać dzieci czasu nie mają.
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład