Nie jesteś zalogowany.
Acha, wiem wiem, ja też mówiłem o świadkach.
Tylko czy na pewno powinni karać resztę uczniów?
W sumie zamiast obmyślania zemsty może się powinniśmy zastanowić, co zrobić, żeby takiej sytuacji uniknąć w przyszłości? Wszyscy się zgadzamy, że to jest tragedia. Ma ktoś jakieś sensowne pomysły?
Jedyne co możemy zrobić to reagować w takich i podobnych sytuacjach. No i oczywiście potępiać...
BTW Artykuł jest ponoć troche przekłamany , czyny chłopców przesadzone , to że nikt nie pobiegł po pomoc to ponoć też niezupełnie prawda...
Freeman napisał:Nie, ale nie chce mi się (mnie osobiście) czytać wypunktowywanych metod chińskich tortur. W przeciwieństwie do Ciebie myślę, że są tu też ludzie mający trochę oleju w głowie i coś ciekawego do powiedzenia.
Skąd pomysł, że powiedzą (napiszą) to właśnie tutaj?
touche
Ok. Ja zamierzać uczcić to tragiczne wydarzenie minutą ciszy.
Masakra....ludzie niepowinini byc obojętni,a niestety są....Nikt jej nie pomógł;(((Tych kolesi bym skazała na dożywocie ,piepszeni degeneraci!!!!
ciam cia ram cia ciam
Masakrycznie smutna sprawa. Wspóczuję dziewczynie jak tylko można, choć nie wiele jej już to da zapewne.
Nic, tylko bać się juz o to co be.dzie za następnych kilka dni.
Ciemne czasy nam nadeszły...
~Freeman kto cie posłucha?
Niestety bez jakiejś dyscypliny w szkołach takie i podobne sytuacje będą się zdarzać na pewno.Uczniowie muszą po prostu wiedzieć że za takie "żarty" zostaną poważnie ukarani np wyrzuceniem ze szkoły.
~Freeman kto cie posłucha?
Kto mnie w czym posłucha?
Minuta ciszy jednak posłuchali [baka]
RiXeD może dla takich ja my będzie praca w przyszłości przy porządkach z takimi debilami
No właśnie, a nawet do tego nie nawoływałem. Może i lepiej, że nikt nie pisze.
Niestety bez jakiejś dyscypliny w szkołach takie i podobne sytuacje będą się zdarzać na pewno.Uczniowie muszą po prostu wiedzieć że za takie "żarty" zostaną poważnie ukarani np wyrzuceniem ze szkoły.
tez mi kara lol mowilem ze mam 29 lat i w moich czasach na praktyce 3 kumpli nie tak znowu chcacy krzeslo popsuli i tylko za TO zostali ze szkoly wydaleni czaisz ziomuś o karach juz niebede mowil bo jakbysmy byli wszyscy tacy kozacy to moglibyśmy sie zkrzyknac i karac zloczyncow ale to tylko moja utopia a i tez juz kilka piw na kolacje wypilem wiec pisze byle co
W każdym roczniku znajdą się takie młotki i cymbały.
Dla takich gnojów to trzeba ostrych nauczycieli którzy nie będą się cackać z takimi uczniami, tylko ostro dadzą drewnianą linijką raz przez łeb i już.
A ten pomysł Giertycha jest przeze mnie popierany w 100%
Tez popieram pomysl specjalnych szkol, chetnie pozbylbym sie z klasy i ze szkoly kilku baranow... naleze do ludzi spokojnych i nielubie szalec w szkole a przez idiotow nijak nieidzie sie skupic na nauce...
Ĺťeby w Polsce kogoś ze szkoły wyrzucić to już niewiadomo jakie przestępstwo musi uczeń popełnić.
oj Tom_21 u mnie to bardzo łatwo wylecieć ze szkoły.
Nawet nie będę dawał przykładów
Ostatnio edytowany przez Phoeniks16 (2006-10-25 22:06:27)
Najgorsze jest to że rodzice mają swoje dzieci gdzieś. Ogulnie patologia rodzina która nie objawia się przemocą a raczej brakiem zainteresowanie powoduje to. Rodzice niczego nie wymuszają na dziecku i pozwalają im na wszystko. A jak widziałem rodziców tych debili to mówili że to nie przez ich synów się powiesiła. Taka jest prawda że to wina rodziców ich dzieci wracają pijane lub z jakąś komurą. Mają kase na nowe ciuchy lub inne żeczy nie wiadomo skąd a co robi rodzic głaszcze po głowie. Pewnie nie raz wrucił po 2 w nocy i tatuś zachowuj się cicho. No niestety jeśli nie ma się wymagań to tak się kończy. Moim zdaniem rodzice powini zacząć ponosić odpowiedzialność za sowje dzieci w szkole choćby finansowom. Jak by raz zapłacili 2 tysiące za wybryki gówniarza to by się w domu niewyzbierał.
Proponuję:
1.kara łagodna - obciąc im, co mają i pozostawic, aby sie wykrwawili lub nie...
2.kara surowa - oddać do domu poprawczego i tam wielokrotnie gwałcić, a potem to nagrywać i pokazywac innym.
Co do tych gości: sami się naigrali, zrobić coś takiego.W papierach im to zostanie, będą także napiętnowni przez ludzi.U mnie w gimnazjum co prawda działy się podobne rzeczy ale bez ździerania ubrań i wszytko długo nie trwało.Pytacie się dlaczego nikt tej dziewczynie nie pomógł. A nie przyszło wam do głowy że tych kilku gości prawdopodobnie było najsilniejszymi w klasie? I że wśród nich mógł być ktoś nie wachający się zabić lub trwale okaleczyć? I że ci goście inni nie działąli bo bali się o siebie i nie widzieli w tym nic aż tak poważnego żeby ryzykować własną skóre. Kto by pomyślał że ona popełni samobójstwo? Ci goście raczej się spodziewali że naśle na tych łepków swojego brejdaka i jego kumpli. Co do kary.. takie piętnowanie ich w szkole o specjalnym rygorze gdzie będzie dużo takich jak oni spowoduje że będą w przyszłości jeszcze gorsi.Rozwiązaniem byłaby szkoła o rygorze wojskowym.
W UE uczniowie i ludzie mają wysokie prawa więc bić dzieci nie będą.Chyba że nastapi zmiana na szeroką skale.
1. Kara to nawet dobra ale ta 2 to już lekka przesada nie lepiej ich by wysłać do jakiegoś laboratorium jako króliki doświadczalne i pakować w nich te różne chemikalia itp.
Proponuję:
oddać do domu poprawczego i tam wielokrotnie gwałcić, a potem to nagrywać i pokazywac innym.
błędne koło... Ale oni nie powinni już chodzić po tej ziemi[zly]