Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Któryś z kolei już temat na forum o tym anime W każdym razie chciał bym poruszyć temat dotyczący anime i mangi.
Jak zapewne wiecie manga ciągnie sie i ciągnie. Co do anime mamy tylko 3 pierwsze misje z mangi i czwartą misje kończącą całą serie. Gantz pod względem fabuły według mnie jest jednym z najciekawszych mang i anime I zastanawia mnie dlaczego tak genialne anime tak marnie kończą. Może poprostu nie chcieli z tego zrobić kolejnego tasiemca który jest na siłe przeciągany.
W każdym bądź razie ciągle mam cichą nadzieje że Gantz zagości jeszcze na ekranach japońskich telewizorów
A ja, że manga w naszym kraju . Czego i Wam i sobie życzę.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
.
Ostatnio edytowany przez pnat (2013-01-14 01:41:35)
pnat- dlatego przeczytaj mangę
S
P
O
I
L
E
R
Y
W anime jest scena jak Nishii pisze coś na laptopie, który potem zostawia w parku. W mandze to co tam napisał bedzie miało duze znaczenie, Własciwie to co zawarto w anime to prolog do właściwej akcji i całej intrygi zwiazanej z obcymi, Niestety misja zanime po tej w świątyni zaciemnia obraz iwg mnie stanowi swego rodzaju zapychacz.
Odniosnie mangi, czy ktos mógłby mi podać z jakich chapterów skladaja się poszczególne tomy? bo od 199 chapteru (chyba 17 tom) ściągam rozdziały pojedynczo teraz mamy juz (chyba) 231 chapter ale zupełnie straciłem rachube który to tom mangi (22?).ogóle,
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Ja sadze ze nie pownno sie odkopywac starych tematow
.
Ostatnio edytowany przez pnat (2013-01-14 01:41:17)
a ja przeczytam nawet najstarszy jesli bedzie w nim cos interesujacego
Mi nie chodzi o czytanie, czytac to sobie mozesz co ci sie podoba. Po prostu chodzi mi o to ze jak temat jest stary to nie widze sensu zeby cos w nim pisac.
.
Ostatnio edytowany przez pnat (2013-01-14 01:40:54)
wg mnie zrobili blad robiac anime tylko z poczatku mangi... ja sadze ze im kasy braklo czy cus...
W anime nawiazywano z 5 czy 6 razy do ksiazki "labirynt" i nawet autorka byla podawana - Miranda Frost. Mam pytanie czy takowa ksiazka istnieje, czy byla tylko gadzecikiem? Tyle razy rozmawiali o niej i podawali autorke, ze bylem na 100 pewien, ze istnieje a tu klops i nie moge znalesc nic na necie o tym...
akurat ta czesc anime to zapychacz wiec mozliwe ze to takze zostalo wymyslone przez rezysera serialu :/
Po obejrzeniu tego anime muszę stwierdzić że bardzo się na nim zawiodłem. Zapowiadało się na coś wspniałego, a począwszy gdzieś od 9 odcinka stawało się coraz bardziej kretyńskie.
Bardziej denerwujących i głupszych postaci postaci w anime chyba jeszcze nie widziałem. Za to była ładna kreska i fajna erotyka.
wez mange przeczytaj tam dopiero jest akcja anime to lipa ale manga boska jest zupelnie inna od anime ( zgodnosc jest chyba tylko w dwoch misjach a potem to juz rozbierznosc na korzysc mangi ) dodam ze zajmje sie nia polska grupa skanlacyjna polecam
Klękajcie narody, muszę w pewnym stopniu przyznać świrowi racje. Anime GANTZ to niewypał. Niby sceny z EL to super kicz jednak to co w tym anime się dzieje bije sikanie krwią w EL masakryczne. Podejście do erotyki jest cacy jak i oprawa Wizualna, nawet muza z OP mniamuśna jednak. cała reszta tragedia. I te ucięcie ewidentnie widać że coś jest dalej. twórcom udało sie umieścić w anime coś na miarę amerykańskiego kiczu, jednak jako KRWAWA KOMEDIA z cyckami i flakami w tle nawet nawet. jednak mniemanie o tej serii ludzie mają za wysokie i te śmiesznie wysokie noty.
To jest o tyle dziwne ze lubię te klimaty, dodatkowo jest tu seks i przemoc akcja a ja mówię temu NIE .. chyba sie rozchorowałem.
I tu me pytanie widziałem gdzieś że jest tłumaczenie PL (łał) i sie zastanawiam czy manga ma ciekawszy tor zdarzeń i czy ogólnie jest to coś więcej niż przestawiono w anime?
http://www.yakusoku-scans.pl/yakusoku-scans/gantz.html
Edit moderatora:
to jest temat o anime.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2008-04-21 18:26:44)
Dla mnie Gantz to jedno z lepszych anime jakie w zyciu widzialem. Mam tu wszystko co lubie, krew, erotyke, ciekawa fabule (i nie uwazam, ze jest ona spieprzona - to taka sama sytuacja jak przy Berserku), swietna muzyke (poza openingiem ;P), duze cycki Natomiast jest pare rzeczy, ktore imo mnie draznia, pomimo tego, ze samym anime jestem zachwycony. Co np mnie drazni? Glupie zachowanie bohaterow - ta nieustanna walka z tym czy strzelic, czy nie oO' Podczas pierwszego seansu jakos mi to nie przeszkadzalo, gdy natomiast ogladalem serie drugi raz - irytowalo. Odnoscnie animacji, hmmm ta tez czasami lekko szwankowala ale ogolnie jakos nie wplynela na moja koncowa ocene serii. Co do zakonczenia anime, no coz, ubolewam nad koncowka tak jak 90% z nas. Na usprwiedliwienie tworcow mam tylko to, ze jako tako probowali poprzez anime zachecic do siegniecia po mange (nie?), ktora to ciagnie watki dalej, jak i rozpoczyna mnostwo nowych - niekoniecznie zupelnie udanych.
Zgrzyt: skoro anime zbiera takie wysokie noty to jednak nie jest takim niewypalem
Ostatnio edytowany przez KAT (2008-04-21 19:18:37)
Przez tą 4 misje i jej zakończenie twórcy spalili za sobą most dzięki któremu mogli wrócić na tor mangi.
Ale kto wie może z tą serią będzie kiedyś tak jak z Hellsingiem ? :>
Strony 1