Nie jesteś zalogowany.
Jako że w tym dziale niepodzielnie króluje jpop i jrock postanowiłem wrzucić coś całkowicie odmiennego; 2 płytki (1 mixtape) nie znanego w szerszych kręgach ale genialnego DJa i producenta; Nujabesa. Niektórym może się kojarzyć z soundtrackiem do Samurai Champloo. Jego muzyka garściami czerpie z soulu, jazzu i hip hopu, a efekt jest iście imponujący; piękne molodyjne utwory, często okraszone rymami nieznanych ale świetnych MC, do tego perfekcyjne cuty i świetne dobrane sample. Serdecznie polecam.
więcej informacji można znależć poniżej;
http://en.wikipedia.org/wiki/Nujabes
a ci MC nadają po japońsku?
Nujabes jest świetny! Cały czas słucham jego utworów z SCH...
PS. Dzięki. Na pewno sprawdzę te linki!
Ostatnio edytowany przez ivelios (2006-11-04 12:19:01)
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
e e, po angielsku, ale z ato jest jeden japończy którego łatwo poznać po akcencie..
i pezy okazji trecia płytka; Metaphorical Music chyba najnajlepsza ze wszytkich
e e, po angielsku, ale za to jest jeden japończyk którego łatwo poznać po akcencie..
i pezy okazji trecia płytka; Metaphorical Music chyba najnajlepsza ze wszytkich
Wow, dzięki za te wrzuty. Jakiś czas temu wpadła mi w łapy płytka "Metaphorical Music", a nigdzie nie mogłem znaleść pozostałych. Szczególnie podobają mi się utwory "Think Different" i "Kumomi". W ogóle szukam wszystkiego związanego z soundtrackami z "Samurai Champloo", bo to są po prostu majstersztyki.
fuchikoma napisał:a ci MC nadają po japońsku?
e e, po angielsku, ale za to jest jeden japończyk którego łatwo poznać po akcencie..
to całe szczęście, bo o ile japońska muzyka jest świetna
o tyle wokale po japońsku brzmią imo tragicznie
kwestia gustu, jeżeli ludziom podoba sie jrock i jpop więc czemu jhh miałby się nie podobać..
Szczerze, to z albumu Modal Soul podoba mi się jedna piosenka. A mianowicie "Feather". Bardzo fajna i rzeczywiście przypomina soundtrack z Samurai Champloo. Polecam ściągnąć ten album, choćby właśnie dla tego utworu.
i jeszcze bardzo fajny singielek; Nujabes - Aruarian Dance