Nie jesteś zalogowany.
Postanowiłem polecić forumowiczom stronę grupy skanlacyjnej, w której same jestem ^^.
adresik - http://hayate.pl
Tłumaczymy przede wszystkim mangi z gatunku shounen i comedy (jak np. Mahou Sensei Negima, czy School Rumble), ale znajdziecie również kilka tytułów odbiegających od tego. Nowe rozdziały pojawiają się całkowicie nieregularnie, raz kilkukrotnie w miesiącu, a kolejny raz nic przez półtora. Jedno jest pewne, w najbliższym czasie nie zaprzestaniemy działalności, a co za tym idzie - możecie mieć pewność, że będą się pojawiały kolejne rozdziały xD.
Większość tytułów tłumaczymy z angielskiego, jedynie nieliczne bezpośrednio z japońskiego, ale w każdym przypadku stawiamy przede wszystkim na jakość (tak jak większość innych grup).
Niedawno uruchomiliśmy również forum o dość specyficznej kolorystyce ^^.
Chyba wiadomo co tą są skanlacje, a co za tym idzie grupy skanlacyjne, więc nie będę was zanudzał informacjami na ten temat ^^.
Można komentować, etc. Co tylko wam przyjdzie na myśl xD.
fajna stronka , powodzenia życzę
Hmmm.. fajna str ale czemu nie chce mi ściągnąc 1 ep D.N.A 2 ??
Faktycznie sie nie sciaga...
Dzis jeszcze bedzie dzialac ^^.
I juz... po problemie ^^.
Ostatnio edytowany przez Smoczek (2006-08-23 04:29:50)
bardzo fajna grupa którą znam od dłuzszego czasu:) z niecierpliowscia czekam na kolejny rozdzialy MSM i Bad Company:)
Liczę na przetłumaczenie Fate/Stay Night, może to jeden tom, ale lubię tą serie.
Szual, ten akurat tytuł będzie tłumaczony (jak się za niego weźmie xD) przez jedyną osobę w naszej grupie znając japoński na poziomie pozwalającym tłumaczyć mange, a co za tym idzie jakość będzie za pewne bardzo dobra. Jest tylko jeden problem - ponieważ w planach mamy kilka tytułów więc naprawdę ciężko powiedzieć który pójdzie jako pierwszy ^^'. Jak chcesz, możesz napisać na forum, że ten planowany projekt jest najlepszy, itp. xD.
Sry, że jeden po drugim (tj. post), ale jeżeli kogoś interesuje, to chciałbym poinformować, że na stronie nastąpiła aktualka, pojawiło się kilka nowych rozdziałów ^^.
Tyle.
No pięknie fajnie tylko dlaczego od dłuższego czasu nie ma już MSN! ???? Jak stronke miał Arechek to aktualka była średnio co 2 tygodnie, a teraz całkiem ten projekt olaliście i zaczynacie popełniać ten sam błąd co większość grup skanlacyjnych tzn. zaczynacie mase projektów, a potem żadnego nie będziecie umieć dociągnąć do końca . ARECHEK WRĂÄ !!!!!!!!!!
Ostatnio edytowany przez Satanael (2006-08-27 23:10:15)
1.MSN zależy jedynie od kilku członków w grupie, nie wszyscy nad nim pracują, dlatego raz jest, a raz go nie ma
2.Ilość projektów wcale nie jest taka duża, a czy nie skończymy? Kiedyś na pewno skończymy, a że robimy w tej chwili większość projektów na równi wynika jedynie z faktu, iż uznajemy je za równie wartościowe. Zmienić to może np. ankieta którą specjalnie rzuciliśmy na forum, aby dowiedzieć się, których projektów najbardziej oczekujecie.
Swoją drogą - przez niecały rok zrobiliśmy 20 rozdziałów MSN... to chyba nie jest tak bardzo źle xD?
Sry, że znowu post pod postem, ale jeżeli kogoś by to interesowało to nastąpiła kolejna aktualka (9 rozdziałów różnych mang, również MSN). Nie każdy w końcu zagląda na naszą stronę codziennie (czy nawet na wszechbiblie), a może kogoś takie zainteresuje jeden z rozdziałów xD.
Ponadto nastąpił duży upgrade podstrony "projekty" ^^.
To tyle.
ja zagladm codziennie na Wszechbiblie:D
ps. wreszcze kolejne MSN:D
Ponad tydzień temu była większa aktualka, a wczoraj dodatkowa, myślę, że powinna zainteresować większą liczbę osób ponieważ pojawił się pierwszy chapter .hack//G.U. którym Hayate zajmuje się wraz z SAMT (inną grupą skanlacyjną).
Większa aktualka, info dla Przemka - jest MSN xD.
Ale nie ma białego :C
dobra zeby offtopu nie bylo, czekam na next part sr ;f
[yahoo][yahoo]
edit: Boże aż 9 rozdziałów zapowiada się naprawdę zayebista noc:D
Ostatnio edytowany przez Przemek3 (2006-11-05 23:06:53)
Przemek, nie tylko ty sie cieszysz:)
M S N
SR jest robione przez osobę, która jest obecnie dosyć mocno zajęta, może przy następnej aktualce będzie (fajnie by było xD).
Przemek, nie tylko ty sie cieszysz:)
M S N
Mówicie, że takie fajne? Tom pierwszy od dawna gnije u mnie na twardzielu. No to chyba się za to wezmę.
Ostatnio edytowany przez liia (2006-11-06 17:23:31)
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)
To jest wspaniałe ~liaa