Nie jesteś zalogowany.
Nie mów takich bzdur.
Dzięki temu najlepszemu rządowi każdy polak wróci do Polski.
A tylko nienormalni piszą że z Polski wyjadą.
nie wmówimy Tomowi że czarne jest czarne a białe jest białe! xP
Nie mów takich bzdur.
A, to zależy, co uznać za normę.
Ja z tych słów toma_21 wyczytałem właśnie to, do czego dąży nasz kochany rząd obecny, i tym prędzej mam ochotę wracać do "normalności". Zobaczcie, co się dzieje, nad czym ci ludzie się w ogóle zastanawiają: zaostrzenie wszystkich przepisów, godziny policyjne, całkowity zakaz aborcji, ograniczenie dostępu do antykoncepcji, przejęcie czego się tylko da dla siebie (teraz znowu uznano habilitowanych pracowników akademickich za część wtf "układu", następni będą pewnie listonosze), zaognianie sytuacji z kim tylko się na arenie międzynarodowej, jakieś "obozy" (na razie dla społecznie nieprzystosowanych uczniów, ale kto wie, co będzie dalej? dla inteligencji, dla homoseksualistów, dla Polaków z rosyjskim pochodzeniem)... Z jednej strony wpisanie do konstytucji ochrony życia od chwili powzięcia zamiaru sprowadzenia kolejnej duszyczki na ten świat, a z drugiej kościół będzie święcił F16 a żona pełniącego obowiązki prezydenta państwa ma być ich chrzestną matką. Mundurki w szkołach to akurat najmniejszy problem z tego wszystkiego. Ja się zaczynam bać, bo naprawdę może być tak, że "najlepszy rząd" (rzeczywiście oddaje cały przekrój społeczeństwa, swoich reprezentantów u władz mają pedofile, oszuści, złodzieje, może się jeszcze mordercy znajdą) postanowi, że każdy Polak ma wrócić do Polski, do czego powoła się specjalny wydział w służbach specjalnych (niestety zgubiłem się, co my teraz mamy w tym względzie)... Może i ci, co wyjeżdżają, są nienormalni, ale, jak to mówią, w kraju ślepców jednooki królem.
Kiedyś zmądrzejecie to pogadamy.
Chociaż osobiście sądzę że PIS w większości miast przegra.
A najczęściej zostaną ci którzy teraz rządzą.
PS:
A tak wogóle to jestem zwolennikiem aborcji i eutanazji na życzenie.
Mam nadzieję że ten rząd trochę zdyscyplinuje polaków.
Ostatnio edytowany przez tom_21 (2006-11-08 11:22:02)
Możemy pogadać teraz, może dzięki temu i Tobie szybciej zmądrzejemy.
Polaków nie trzeba dyscyplinować, Polakom trzeba dać normalnie żyć, to się sami zdyscyplinują.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2006-11-08 11:23:26)
Trudne warunki życia nie upoważniają do chamstwa i innych bezmyślnych zachowań.
Akurat tego to żaden rząd nie wyleczy (w żadnym kraju).
Faktycznie to co piszesz Freeman to mydlenie ludziom oczu przez naszych polityków. Dobrze, że jest to forum i można wymienić się swoimi spostrzeżeniami, przez co nie traci się orientacji w tym co się dzieje.
Z tym nadzorem policyjnym to kojarzą mi się automatycznicznie wydarzenia ostatnich tygodnii na Węgrzech, gdzie policja ostro tłumiła manifestacje (nawet te pokojowe), spisywała i utrudniała pracę zagranicznym dziennikarzom.
całkowity zakaz aborcji
Największe dwie zbrodnie przeciwko ludzkości:
1. Holocaust
2. Aborcja
Ostatnio edytowany przez suzaku (2006-11-08 11:46:48)
Trudne warunki życia nie upoważniają do chamstwa i innych bezmyślnych zachowań.
Zdarzało Ci się być nieuprzejmym na forum. Co Cię do tego upoważniało?
W internecie niech robią co chcą.
Ważne żeby w prawdziwym życiu tego nie było.
W internecie niech robią co chcą.
Ważne żeby w prawdziwym życiu tego nie było.
Lol.
Freeman napisał:całkowity zakaz aborcji
Największe dwie zbrodnie przeciwko ludzkości:
1. Holocaust
2. Aborcja
Znalazłbym chyba parę większych w historii, ale niech to będzie kwestia uznaniowa, zresztą ja nie o tym - dlaczego napisałeś to w odpowiedzi na mój post? Bo nie rozumiem.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2006-11-08 12:40:37)
zgadzam sie z suzaku co do holocaust i aborcja... ;x chociasz zskoda ze na mnie nie uzyli aborcji ;x
wracajac do tematu to dyrektor moze wprowadzic mundurki w szkolach ja juz jak szedlem do technikum widzialem mundurki dziewczyn z gimnazjum obok kawaii ;3
Ciekawe czy ten mundurki to zwykle garniaki nie beda w wiekszosci szkol. Sa juz szkoly od dawna, gdzie ludzie musze do nich jezdzic tylko i wylacznie w garniturach, troche sie nabijalismy z kumpli co poszli wlasnie do takiej szkoly i sie w ostatniej chwili dowiedzieli ze beda musieli w graniakach jezdzic xD W zime to dopiero kicha xP
Nie mów takich bzdur.
czyli jak dorosne to mam pracowac za 700 zl bo koniecznie musze mieszkac w Poslce tak..? Juz wole wyjechac, myc te cholerne garnki i zarabiac wiecej w innym kraju, niz siedziec tutaj. ZRobie tak, nawet wtedy jak ktos powie mi ze jestem nienormalna
a co do mundurkow, to mysle ze to dobry pomysl.
Ostatnio edytowany przez pa3cja (2006-11-08 14:04:42)
a co do mundurkow, to mysle ze to dobry pomysl.
Jasne, ale tylko damskie... [okej]
Tak propo. Ja się wypowiem na temat mundurków. Mundurki ostatnimi czasami to była bardziej tradycja niż wymagania. Więc jestem za by w każdej szkole był wymagany mundurek. W mojej szkole mundurek jest uważana sama marynarka z "godłem" szkoły. Nie jest problem wrzucić chyba na siebie marynarke co?(fakt, że jest ch... granatowa;P)
Komórki... Zakaz? ale również dla nauczycieli, jak ktoś wcześniej pisał dzwoni uczniowi, a po 5 minutach nauczycielowi... u mnie średnio raz-dwa na tydzień nauczycielowi zadzwoni na jakiejś lekcji.
Monitoring? No ba świetna sprawa sam mieszkam w monitorowanym budynku i idzie się do tego przyzwyczaić + jest dużo bezpieczniej.
tom_21 napisał:Nie mów takich bzdur.
A tylko nienormalni piszą że z Polski wyjadą.czyli jak dorosne to mam pracowac za 700 zl bo koniecznie musze mieszkac w Poslce tak..? Juz wole wyjechac, myc te cholerne garnki i zarabiac wiecej w innym kraju, niz siedziec tutaj. ZRobie tak, nawet wtedy jak ktos powie mi ze jestem nienormalna
Pa3cja, pamiętaj, że to "mycie garnków" to w dużej części mit. A nawet jeśli, to i tak z mycia garnków tam można spokojnie wyżyć (a miesięczna płaca minimalna to odpowiednik nowiutkiego, porządnego laptopa).
pa3cja napisał:tom_21 napisał:Nie mów takich bzdur.
A tylko nienormalni piszą że z Polski wyjadą.czyli jak dorosne to mam pracowac za 700 zl bo koniecznie musze mieszkac w Poslce tak..? Juz wole wyjechac, myc te cholerne garnki i zarabiac wiecej w innym kraju, niz siedziec tutaj. ZRobie tak, nawet wtedy jak ktos powie mi ze jestem nienormalna
Pa3cja, pamiętaj, że to "mycie garnków" to w dużej części mit. A nawet jeśli, to i tak z mycia garnków tam można spokojnie wyżyć (a miesięczna płaca minimalna to odpowiednik nowiutkiego, porządnego laptopa).
Freeman ty nam tutaj nie kuś młodych, zdolnych ludzi do wyjazdu za granicę bo w kraju nie zostanie nikt z wyższym wykształceniem :-D:-D.
Kurde, aż się boje myśleć co będę robił po studiach i czy sam nie wyemigruję