Nie jesteś zalogowany.
Ale ja nikogo nie kuszę do niczego. Po prostu doprecyzowuję pewne fakty w oparciu o własne doświadczenie. Żeby też nikt nie myślał, że na Zachodzie pieniądze leżą na ulicy, bo tak jak wszędzie, trzeba na nie (najlepiej uczciwie) zapracować. Różnica między "tam" a "tutaj" jest taka, że "tam" wiesz za co pracujesz, a "tutaj" nie wiesz po co. Że tam nie musisz mieć wyższego wykształcenia, żeby dostać świetną pracę, bo liczy się doświadczenie i kreatywność, a tutaj musisz mieć wyższe wykształcenie, żeby dostać pracę jakąkolwiek.
Twoja wcześniejsza wypowiedź Freeman można powiedzieć była troche wyolbrzymiona. Lecz jednak trzeba przyznać ze PiS popada w paranoję, większość pomysłów PiSu jest nie najlepsza lub wprost głupia ale to nie znaczy że niema dobrych. Zaostrzenie prawa wobec debilów nie uważam za zły pomysł, tak samo szkoły specjalne co prawda nie jestem za w takim stopniu jak pan Giertych lecz odizolowanie debili od normalnych ludzi jest konieczne, bo gupota może się udzielić innym choćby ze strachu. To że jakiś 15 latek zamiast np. o 23 siedzieć gdzieś i pić piwo na powietrzu będzie w domu też nie uważam za tragedie a jak jego rodzicom wyjebali by mandat 500 zł to było by jeszcze lepiej.
Choć trzeba przyznać że i głupich pomysłów im nie brakuje jak choćby całkowity zakaz aborcji, wszyscy są w układzie i kilka jeszcze innych głupich pomysłów Pisowi, LPR i Samoobronie nie brakuje niestety. Zamiast naprawiać Polskę to oni robią nie wiadomo co.
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2006-11-08 15:34:46)
Jestem za mundurkami, bo niwelują różnicę między bogatszymi a biedniejszymi uczniami, uczeń bardziej się utożsamia ze swoją szkołą i na pewno wygląda to estetyczniej. Co do szkół dla niegrzecznych to zobaczmy jaka jest obecna sytuacja. Załóżmy że jest taki gimnazjalista, to co teraz można mu zrobić. Obowiązek szkolny jest do 18 roku życia lub do ukończenia gimnazjum, czyli musi się uczyć. Przenieść do innej szkoły go nie można bo to jest jego rejon, a zresztą która szkoła dobrowolnie takiego przyjmie. Zostawić na drugi rok? Świetny pomysł, gnojek będzie z nami o rok dłuższej. Posłać do poprawczaka? Przecież tam siedzą zawodowi złodzieje i młodociani mordercy, tam się całkiem zdemoralizuje. Brakuje czegoś pośredniego pomiędzy zwykłą szkołą a poprawczakiem, czegoś co działałoby jako straszak w stylu "Jak nie poprawisz swego zachowania to poślemy cię do specszkoły". Co ciekawe kiedyś takie coś istniało to były Ochotnicze Hufce Pracy tam lądowała tzw. "trudna młodzież". Myślę że pomysł jest głównie krytykowany za autora, gdy to był ktoś z PO albo SLD pewnie byłby inaczej przyjęty. A co do pomysłów że naród sam się zdyscyplinuje to jestem sceptyczny. 1 Rzeczpospolita właśnie działała na zasadzie samodyscypliny, chyba nie muszę przypominać jak to się skończyło.
a ja sadze ze powinni przepuszczac ludzi czemu ? guzik ich to powinno obchodzic jak ludzik skonczy... porpostu potem jak sie zle uczyl lub zle zachowywal nie dostanie pracy i tyle ;x
Jestem za mundurkami, bo niwelują różnicę między bogatszymi a biedniejszymi uczniami, uczeń bardziej się utożsamia ze swoją szkołą i na pewno wygląda to estetyczniej. Co do szkół dla niegrzecznych to zobaczmy jaka jest obecna sytuacja. Załóżmy że jest taki gimnazjalista, to co teraz można mu zrobić. Obowiązek szkolny jest do 18 roku życia lub do ukończenia gimnazjum, czyli musi się uczyć. Przenieść do innej szkoły go nie można bo to jest jego rejon, a zresztą która szkoła dobrowolnie takiego przyjmie. Zostawić na drugi rok? Świetny pomysł, gnojek będzie z nami o rok dłuższej. Posłać do poprawczaka? Przecież tam siedzą zawodowi złodzieje i młodociani mordercy, tam się całkiem zdemoralizuje. Brakuje czegoś pośredniego pomiędzy zwykłą szkołą a poprawczakiem, czegoś co działałoby jako straszak w stylu "Jak nie poprawisz swego zachowania to poślemy cię do specszkoły". Co ciekawe kiedyś takie coś istniało to były Ochotnicze Hufce Pracy tam lądowała tzw. "trudna młodzież". Myślę że pomysł jest głównie krytykowany za autora, gdy to był ktoś z PO albo SLD pewnie byłby inaczej przyjęty. A co do pomysłów że naród sam się zdyscyplinuje to jestem sceptyczny. 1 Rzeczpospolita właśnie działała na zasadzie samodyscypliny, chyba nie muszę przypominać jak to się skończyło.
Do szkoły wojskowej <[cenzura]>złe Dzieci[kombinuje]
Ostatnio edytowany przez sansiro (2006-11-08 16:46:24)
Twoja wcześniejsza wypowiedź Freeman można powiedzieć była troche wyolbrzymiona.
Dlaczego wyolbrzymiona? Wszystko, co napisałem, to podane do publicznej wiadomości pomysły (jedne w życie wejdą, inne nie, pojawią się jeszcze inne) osób rządzących obecnie naszym krajem, plus kilka sarkastycznych słów od siebie powodowanych czystą miłością do polityków.
I może trzymajmy się jednak tego, żeby na forum unikać wulgaryzmów.
a ja sadze ze powinni przepuszczac ludzi czemu ? guzik ich to powinno obchodzic jak ludzik skonczy... porpostu potem jak sie zle uczyl lub zle zachowywal nie dostanie pracy i tyle ;x
Jasne, a ja później mam z własnych pieniędzy opłacać ich zasiłki, leczenie, pobyt w więzieniu itp, bo im się nie chciało uczyć czy pracować.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2006-11-08 17:23:53)
I tu Freeman trafiłeś w sedno, niech idą do szkół wojskowych i jak będzie wojna to na pierwszy ogień ich.
baka ... a dostana bron to dopiero zobaczycie co zrobia.. ;x pomyslcie 2 tys takich gnojkow ma bron ... HA ... ;x
baka ... a dostana bron to dopiero zobaczycie co zrobia.. ;x pomyslcie 2 tys takich gnojkow ma bron ... HA ... ;x
Spoko niech dostaną... ważne aby daleko ode mnie.
Jak będą po szkole wojskowej to niech jeden tylko spróbuje a dostanie takie wciery że innym się odechce dyscyplina i bedzie gits(znaczy Git )
Ja współczuje temu kto by chciał w nich wmusić trochę dyscypliny... choć wierze że doświadczenie czyni mistrza
I tu Freeman trafiłeś w sedno, niech idą do szkół wojskowych i jak będzie wojna to na pierwszy ogień ich.
Takie dzieci to najlepiej w pomieszczeniach bez klamek zamknac.Gumowe sciany, okna zakraktowane, bialy sufit. Poprostu izolowac
Ostatnio edytowany przez sansiro (2006-11-08 20:52:09)
malkor napisał:I tu Freeman trafiłeś w sedno, niech idą do szkół wojskowych i jak będzie wojna to na pierwszy ogień ich.
Takie dzieci to najlepiej w pomieszczeniach bez klamek zamknac.Gumowe sciany, okna zakraktowane, bialy sufit.i to na jeśc im dawać:D>>>[kupa]
Jakie dzieci?
Te specjalne z ADHD, którą ma tez giertych:P. Mam na mysli Trudną młodziez
Ostatnio edytowany przez sansiro (2006-11-08 20:51:44)
Nie mam więcej pytań.
Ja współczuje temu kto by chciał w nich wmusić trochę dyscypliny... choć wierze że doświadczenie czyni mistrza
Oj, sa od tego specjalisci, czesto stosujac metody o jakich nam sie nie snilo. Ogladalem kiedys program( na TVP2 bodajze) nie pamietam nazwy ale opowiadal o obozie dla trudnej mlodziezy. Rodzice nie mogac poradzic sobie ze swoimi dziecmi oddawali je pod opieke specjalistow. Z dala od domu, przyjaciol, pokus itp, w trudnych warunkach musieli sie podporzadkowac zeby jakos zyc. Nagroda za dobre sprawowanie byl powrot do domu. Presja grupy, czesto dosyc ekstremalne warunki i tesknota za domem powodowaly ze ci ludzie naprawde sie zmieniali. Pomysl bardzo mi sie podoba i jest dowodem na to ze kazdy moze stac sie kims lepszym. Spedzanie czasu na odludziu, wsrod obcych ludzi, sprawia ze wkoncu dostrzega sie pewne zeczy.
Po pewnym czasie, ekipa z kamera oraz z wychowawcami odwiedzala swoich dawnych podopiecznych. Bylem zszokowany informacja ze zadna osoba nie powrocila na wczesniejsza droge.
Wracajac do tematu. Pomysl z uzyciem wojskowych do wymuszenia dyscypliny na "lobuzach" uwazam za sluszny. Maja ku temu kwalifikacje wiec niech je wykorzystaja. Obie strony powinny na tym skorzystac.
Te specjalne z ADHD, którą ma tez giertych
a jeszcze niedawno wzywales do pisania madrych rzeczy...
Lepiej poczytaj cos, albo anime obejrzyj.
Z tego co słyszę to już coraz bliżej tych mundurków ,ale chyba tylko w podstawówkach i gimnazjach.
mnie się wydaje że mundurki bedą tylko w podstawówkach bo wątpie że starsze dzieciaki zgodzą się na noszenie mundurków
Ostatnio edytowany przez kornik15 (2006-12-12 11:26:03)
Watpie ze jak ktos nie bedzie chcial nosic mundurku, to zwyczajnie nie bedzie go nosil. Jak zostana wprowadzone to nie bedzie nic do gadania. Zakladasz i koniec. Ale co jest takiego strasznego w mudurkach..? No tak.. jakas glupia blondi nie bedzie mogla pochwalic sie nowa bluzeczka i nie bedzie widac jej boskiego kolczyk w pepku. Kurcze.. ze tez o tym nie pomyslalam[shithappens]
Watpie ze jak ktos nie bedzie chcial nosic mundurku, to zwyczajnie nie bedzie go nosil. Jak zostana wprowadzone to nie bedzie nic do gadania. Zakladasz i koniec.
no niby tak, ale zawsze myślałem że szkoła jest dla ucznia, a poza tym po co komu do szczęścia mundurki? i jeszcze jest jedna sprawa jak by te mundurki miłay wyglądać bo to też jest istotne prawda? jak będą fajne no to czemu nie
Ostatnio edytowany przez kornik15 (2006-12-12 11:39:54)