Nie jesteś zalogowany.
Będąc (nie)szczęśliwym posiadaczem osiedlowej radiowki (380/80 kb lecz nie działa p2p i gry online cena 49 zł/miech) mocno napaliłem sie na neostrade 1024/256 jaką udostepnia obecnie tp na 3 lata - cena 28zł przez poł roku potem 5x zł.
Niestety wpadłem w pierońskie niepewnosci po przeczołganiu sie przez forum poswieconemu neostradzie. Tyle osob nazeka na złedziałanie łacza - ze albo za czesto przerywa albo za wolno chodzi..
Obecnie czuje sie zmieszany i wstrząśnięty.. nie mam pojecia co zrobic.
Jak wy oceniacie swoje neo-połaczenie (jakie pakiet macie?) ?
Co mogłbym zrobic gdy po wzieciu 1024 kb łaziło by mi niewiecej niz np. 600 kb? Podobno te 1024 nie jest gwarantowana prędkością lecz maksymalną :/
POMOCY - odkręćcie mnie prosze bo sam nie dam rady podjąć decyzji.
2048/256kbps, 2 lata, 160zł miesięczne, kończy się w kwietniu AD2007... Jedyny problem, to że obsługa techniczna do spraw wykupywania full speeda po przekroczeniu limitu jest wręcz ze mną na ty Ĺącze chodzi tak, jak powinno, czyli wyciągam o każdej porze dnia i nocy te 2048/256kbps, więc pod tym względem jestem zadowolony. Moi kumple też problemów nie mają.
ja mam megabicika z tepsy za ~60 pln za pierwszy i ~120 pln za drugi rok
nie miałem alternatywy, bo potrzebowałem upload 256 do kamerki,
a że mieszkam na wsi to do wyboru miałem jeszcze radiówkę z upem ~50kbps
zadowolony jestem, bo wszędzie (gdzie to możliwe ) wyciąga pełną prędkość,
a nowe epki (175MB) ściąga z Torrenta maks 25 minut
tylko limit jest jakiś (25GB chyba) ale za każdym razem przekraczam
i nie zwalnia we wrześniu ciuknąłem 10GB ponad limit
upload też pełny wyciąga ładnie.
czasami nie łączy się za pierwszym razem, ale to tak jak
kiedyś było z modemami analogowymi - połączyć się jeszcze raz
zdarzyło mi się to ze 3 razy w 3 miesiące, więc można zignorować ten problem
Ja mam neo 512/128 i nie narzekam. Awaryjnosc prawie zerowa (na ponad pol roku uzywania neo padlo mi moze z 4 razy na nie dluzej niz godzinke). Wszedzie osiagam full speed czyli 67kB/sek, jesli leci wolniej to znaczy ze trafilem na kiepskie zrodlo, ktore po prostu slabo wysyla do mnie dane. Co do grasnia, to spoko, lacze bez problemuwystarcza do gierek online i mozna legalnie grac bez lagow.
Z tym limitem to różnie bywa... W sierpniu ściągłem 30GB i mnie nie blokneli, a mam 256kB/s i 7GB limitu:D, a w tym miesiącu juz sobie nie pościagam, a przekroczyłem tylko o 100MB xD. Co do stabilności to zawsze mi idzie max speed(ale to zależy od źródła):), ale nie polecam tego programiku co dają do włąnczania, bo często odłancza. Ja używam Auto Connect i nigdy jeszcze mi nie odłaczyło bez przyczyny:D( serio;)). Polecam ten program:).
Ostatnio edytowany przez OniiSan (2006-11-08 20:53:07)
2048/256 i jazda na całego, zero problemów, max satysfakcji - no dobra przesadzam. A tak serio to naprawdę, problemów żadnych z neo nie miałem i mam nadzieje, że żadnych nie będzie. Chodzi tak jak jest napisane ;D.
Pozdrawiam
Neo 512/128 działa jak powinno, czyli z Directa max z Torrentow jak to z torrentów- różnie im więcej seedów tym lepiej, w ciągu ostatniego roku raz padło na jakąś godzike/dwie.. nawet nie pamiętam no i od czasu do czasu rozłancza ale dosłownie na chwilke. Jeśli moge juz na cos narzekać to wolałbym zeby to był 1024kbps a nie 512:d
To nic[fuj]
Ja mam 512kb/s i ściągnąlem 54gb i mnie nie zablokowali[madrala]
To nic[fuj]
Ja mam 512kb/s i ściągnąlem 54gb i mnie nie zablokowali[madrala]
zależy od szczęścia chyba, mnie zablokowali na takim łączu po 43GB
Ja mam neo 512/128 i nie narzekam. Awaryjnosc prawie zerowa (na ponad pol roku uzywania neo padlo mi moze z 4 razy na nie dluzej niz godzinke). Wszedzie osiagam full speed czyli 67kB/sek, jesli leci wolniej to znaczy ze trafilem na kiepskie zrodlo, ktore po prostu slabo wysyla do mnie dane. Co do grasnia, to spoko, lacze bez problemuwystarcza do gierek online i mozna legalnie grac bez lagow.
Popieram w całej rozciągłości, z tym że u mnie jakoś nie działa limit... niby max 15 Gb a niewazne ile bym ściągała to prędkość jest taka sama
Z tym limitem to różnie bywa... W sierpniu ściągłem 30GB i mnie nie blokneli, a mam 256kB/s i 7GB limitu:D, a w tym miesiącu juz sobie nie pościagam, a przekroczyłem tylko o 100MB xD. Co do stabilności to zawsze mi idzie max speed(ale to zależy od źródła):), ale nie polecam tego programiku co dają do włąnczania, bo często odłancza. Ja używam Auto Connect i nigdy jeszcze mi nie odłaczyło bez przyczyny:D( serio;)). Polecam ten program:).
za pierwszym, drugim razem jest wlasnie tak. Potem na czarna liste i trzymaja[beznadzieja]. Przesiadlem sie z 256 na 512 i widze roznice. Filmy buforuja sie na biezaca a nie tak jak w przypadku 256 - z posotojami. Radio chodzi bezproblemowo, tv tez mozna poogladac. Limity sa strasznym utrapieniem. 15GB konczy sie juz w polowie miesiaca:/ a ograniczenie do 32kb/s jest naprawde uciazliwe. Zawsze mnie ograniczaja;)
W sierpniu to były cyrki... ja wyciągnąłem 130GB na 35 limitu Generalnie udaje mi się dojść do 45 zanim mnie nie zablokują (czasem się zagapią i nie zablokują)
Ale ogólnie, co by złego o Neo nie mówić, to jednak ta pewność działania w tej usłudze jest
EDIT:
za pierwszym, drugim razem jest wlasnie tak. Potem na czarna liste i trzymaja[beznadzieja].
E tam czarna lista, mnie co drugi miesiąc łapią od roku Więc jakoś specjalnie tego nie pilnują (choć ciekawa sprawa... prawie zawsze 25 dnia miesiąca scinają)
Ostatnio edytowany przez Dehumanizer (2006-11-08 21:15:20)
Mam tak samo jak Dehumanizer, 35GB to zdecydowanie za mało zwłaszcza gdy trzeba to na pół z braciakiem rozdzielić:(
(..)Co do grasnia, to spoko, lacze bez problemuwystarcza do gierek online i mozna legalnie grac bez lagow.
Trafiłes w czułą nutkę ^^
Wiesz czy mocniejsze mmorpg typu Lineage 2 czy WoW łażą bez problemu? Do CSa juz raczej nie wroce - lecz czy i z nim ok?
Zapomniałem dodac bardzo waznego pytania. Jaki z modemow wzieliscie? Na necie czesc osob obstaje przy F@st 800 - cześć przy ST 330 (tylko ten mają w moim punkcie). Wasze zdanie jest dla mnie duzo wazniejsze od osob z innych forków stad wydaje mi sie ze macie spore szanse rozwiac me rozterki ^^
Turquoise, OniiSan,.. -> w jakich dniach płacisz za neo? w jakich dniach rozpoczyna ci sie 'nowy-miesiac-z-neo'? byc moze w pewne dni ich obsługa jest bardziej leniwa i mniej upierdliwa niz zwykle ^^
ciekawa sprawa... prawie zawsze 25 dnia miesiąca scinają
Coś w tym musi być bo właśnie 25 października zakręcili mi kran w neo
co do modemu to mam ST330, bo "podobno" lepiej bangla pod linuxem,
tylko i tak nie mam na razie czasu/miejsca na instalację Ubuntu
SpeedTouch ma czestsze aktualizacje sterownikow, przynajmniej tak mi sie wydaje gdyz nie uzywam F@ast'a bo diody swieca sie tak samo gdy sie pobiera badz nie a w ST widac czy spada predkosc.
to i ja sie dopisze mam 2gb neonowki zero problemow sobie chwale gdyby jeszcze ta cena i upload ale jak to mowia nie mozna miec wszystkiego za pol roku koniec umowy ale znów cyrograf podpisze bo wyjscia innego nie mam a tak wygląda u mnie okablowanie do neostrady
Trafiłes w czułą nutkę ^^
Wiesz czy mocniejsze mmorpg typu Lineage 2 czy WoW łażą bez problemu? Do CSa juz raczej nie wroce - lecz czy i z nim ok?
Pograsz na 512 bez problemu Szpilalem po sieci w takie gry jak: Ultima Online, Call of Duty, Quake 3, Diablo 2, Starcraft i na lagi nie narzekalem. Wiem, ze to nie WoW czy Lineage ale z tym nie powinno byc problemu. Gry sa malo wymagajace jesli chodzi o lacza.
Ostatnio edytowany przez KAT (2006-11-08 22:06:51)
A ja mam net24 1,5 Mb i nienazekam, place 110 zl miesiecznie przez 2 lata i w tym mam 20 zeta na polaczenia telefoniczne czyli wychodzi 90 za neta , modemik mam thomsonika ST 330 jak narazie nawet 1 raz mi sie niezawiesil, obsluga techniczna jest rzeczowa i szyba zawsze pomoga taka ich praca hehe.. praktycznie nie mam zadnych limitow tylko trzeba sie trzymac reguly: przez 2 miesiace mozna sciagac do woli ale w 3 nie wolno przekroczyc 40 Giga bo maja wtedy prawo zmniejszyc transfer ale jak tak sie robi jak napisalem to nic nie zrobia