Nie jesteś zalogowany.
Cześć założyłem ten wątek ponieważ, ostatnio zastanawiam się nad grą online w FFXI...
To jedyna część w którą nie miałem okazji pograć... planuję zakup tej gry, ale teraz pojawiają się pytania na które, nie znam odpowiedzi, więc jeśli coś Wiecie, proszę pisać... THX
Na dzień dzisiejszy miesięczny abonament oscyluje w granicach 50 - 60zł
A teraz pytania:
1. Jaką kartą (słyszałem o visa i e karta) najlepiej, jest płacić?
2. Czy opłata za grę jest naliczana jeśli np. opłaciłem 1 miesiąc, a nie place za 2, bo np. wiem że nie będę grał, a w 3 miesiącu płacę ponownie żeby móc pograć, czy, tak to działa?
Czy po prostu abonament jest stały i muszę płacić z miesiąca na miesiąc? Nawet jeśli nie korzystam...
3.Jaki, najlepiej Polski serwer polecacie?
To tyle...
Czekam na info. od Was Przyjaciele
Ostatnio edytowany przez Bekon (2006-11-09 01:05:16)
Wiec niegralem w ta gre, ale gralem w WoW i wyglada to nastepujaco:
ad.1 niejestem w stanie powiedziec jaka karta mozna placic w polsce, bo mam angielska vise
ad.2 oplaty za granie, w WoW masz subskrybcje jesli placisz karta przykladowo zaczoles placic drugiego dnia miesiaca i co miesiac drugiego znika ci z konta oplata za granie. Jesli niechcesz grac to mozesz w kazdej chwili zamrozic konto, grac mozna do konca hmm oplaconego miesiaca. Jesli zachce ci sie grac reaktywujesz konto i tak w kolko. Taki system platnosci jest prawdopodobnie w kazdej grze online wymagajacej abonamentu
ad.3 niewiem
ara ara...
Dzięki wielkie Kilgur Tylko to tak naprawdę było dlamnie istotne
W nagrodę zobacz Tutaj Jest tu wszystko na temat FFXI Polacy są i mają nawet swoją gildię można płacić za pomocą eKARTY(tez Visa) m banku więc muszę zmienić konto ^^",
Uwaga!!! do Wszystkich fanów, nie ma pirackich serwerów, dla tej gry wiec granie za free odpada, a samą grę można nabyć np. Tutaj wliczony w cenę, jest miesięczny abonament lecz nawet podczas 1 miecha, potrzebujemy karty płatniczej, żeby wszystko ładnie ruszyło...
Odnośnie 3 pytania to: "Ogólnie polska społecznosc skupiona jest na serwerze Ramuh" zacytowałem tutaj moją Koleżankę, pozdrowionka Veg
Która już od jakiegoś czasu pogrywa w FFXI
No to teraz wszystko jasne, może ten wątek przyda się kiedyś innym zainteresowanym ja ze swojej strony bardzo dziękuję szczególnie mojemu "Piekielnemu Koledze" bo tylko do tego pytanka nie znalazłem odpowiedzi
Ostatnio edytowany przez Bekon (2006-11-09 03:48:45)
Edit: Mała pomyłka post do kasacji
Ostatnio edytowany przez Viader (2006-11-09 06:22:18)
wlasnie troche poczytalem i jedna rzecz mnie niepokoi [cytuj=]"W FF XI dobrze sprawdza się pad (najlepiej z gałkami i duża ilością przycisków), ale may też w LSie zażartych fanów gry na klawiaturze. Wszystko jest kwestią gustu i trochę przyzwyczajeń."[/quote] mam nadzieje ze to nie jakas zrecznoscowka ^^
ara ara...
wlasnie troche poczytalem i jedna rzecz mnie niepokoi
[cytuj]"W FF XI dobrze sprawdza się pad (najlepiej z gałkami i duża ilością przycisków), ale may też w LSie zażartych fanów gry na klawiaturze. Wszystko jest kwestią gustu i trochę przyzwyczajeń."[/quote] mam nadzieje ze to nie jakas zrecznoscowka ^^
Ostatnio edytowany przez Kilgur (2006-11-09 07:14:01)
ara ara...
lista serwerów FF XI
a także innych, ja z tej strony korzystałem do pokaźnej liczby serwerów z RO.
Wiedziałem, że jako takie zainteresowanie jest, to prawda Kilgur Pad jest przydatny, ale chodzi tu o przyzwyczajenia, nie jest to zręcznościówka, wiec bez obaw, osobiście mam pada z psx przy kompie i przejściówkę, mogę włączyć naewt wibracje co powoduje, że w FFXI zagram jak na PS2 klawiaturki do gier nie używam, bo mam 2 lewe ręce do grania na niej, ale na padzie wymiatam teraz czekam do piątku, (wypłata) hły hły ;D i załatwiam formalności jeśli chodzi o zmianę konta i e kartę a grę za mówię jak zawsze w Ultimie, cena, jest niska zważywszy na to, że jest tam abonament za 1 miesiąc grania ja niedługo dołaczę do miliona graczy w sieci, wiec może się spotkamy...
lista serwerów FF XI
a także innych, ja z tej strony korzystałem do pokaźnej liczby serwerów z RO.
Bardzo fajny link dzięki, a jeśli chodzi o RO to i tak najlepszy jest KDR tutaj jest wszystko no i 720 osób potrafi się pojawić , hehe Jesteś z Wrocka więc możemy się kiedyś spotkać będę tam niedługo jakoś po Asucon'ie w Katowicach czyli po 26 Listopada
Ostatnio edytowany przez Bekon (2006-11-09 14:11:42)
Dobrego pada USB z dwoma analogami i vibration feedbackiem już za 5 dych nabyć można (mam na myśli konkretny model, który testowałem i o którym wiem, że jest dobry, tylko wygląda trochę biednie, ale widziałem obudowę PC, do której pasował).
Dobrego pada USB z dwoma analogami i vibration feedbackiem już za 5 dych nabyć można (mam na myśli konkretny model, który testowałem i o którym wiem, że jest dobry, tylko wygląda trochę biednie, ale widziałem obudowę PC, do której pasował).
To prawda, ale w podobnej cenie, jest przejściówka, można do niej podpiąć pada z Xboxa PSX i Dreamcasta
Ostatnio edytowany przez Bekon (2006-11-09 14:16:22)
O ile się go już ma. Trochę żałuję, że nie nabyłem okazyjnie nowego pada do Kostki Nintendo. Nie mam tej konsoli, ale do przejściówki byłby jak znalazł, a za kilka lat może być trudno o akcesoria do NGC.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-11-09 14:49:11)