Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Chcialem sie przywitac na forum i od razu mam prozbe - prosze o nie usuwanie tematu , gdyz naprawde nie wiedzialem gdzie go umiescic i bardzo mi zalezy na nim
A problem polega na tym , ze ostatnio zabraklo mi naprawde porzadnego anime , moze nie zabraklo ale nie wiem co sciagac , zeby mi naprawde sie spodobalo...
Wiec szukam czegos w stylu Love Hina - ostatnio zobaczylem z ciekawosci to anime i poprostu mnie wgniotlo - genialne !! Watek milosny, bohaterowie , wszystko na + nawet kreska mi sie podobala , i chetnie zobaczylbym cos tego gatunku , czyli pewnie chodzi o komedie , komedie romantyczna - gdyz ostatnio mi sie takie spodobaly np. watek milosny z GTO - pomiedzy samym Onizuka i nauczycielka (Zapomnialem imienia ) jak i kumpla Onizuki ktory poznal dziewczyne na plazy - podobaja mi sie takie rzeczy i niech nikt nie pisze , zeby sobie dziewczyny poszukac , bo dopiero co zerwalem , ale to "szczegol"...
I jezeli mozna to chetnie poprosilbym o anime ktore takze naprawde warto zobaczyc , moga byc cale serie , lub pelnometrazowki - to najbardziej gdyz malo widzialem.
I ostatnie pytanie - jaka polska strona WWW jest kompendium dla znawcy Anime ? Chodzi mi o spis , podzielenie anime ze wzgledu na kategorie i itp. - poprostu jak najwwiecej informacji z swiata anime gdyz wg. mnie ciezko znalesc bez zadnych informacje jakies dobre anime, np. Haibane Renmei jest genialne ale za cholere pewnie samemu bym go nie znalazl , gdyby nie przypadkowo zaciekawila mnie tapeta , - wiec takie anime tez mnie interesuja
Z gory dziekuje i prosilbym o nie usuwanie tematu , gdyz jak wspomnialem - nie znam zadnej dobrej www poza animesub heh , ale "tu" to "tylko" napisy i za co chcialbym Wam podziekowac z miejsca !!
I ostatnie pytanie - jaka polska strona WWW jest kompendium dla znawcy Anime ? Chodzi mi o spis , podzielenie anime ze wzgledu na kategorie i itp. - poprostu jak najwwiecej informacji z swiata anime gdyz wg. mnie ciezko znalesc
Najlepsza polska strona z recenzjami anime.
www.anime.tanuki.pl/
Największa polska newsownia.
www.anime.com.pl/
Ostatnio edytowany przez Karasu (2006-11-09 22:33:36)
Polecam wrzucić hasło: "romans" do przeglądarki:P Wyskoczy ci ok. 5 tematów, w których inni polecają konkretne tytuły, a czasem nawet piszą, dlaczego:). Nie ma łatwo, niestety:P
chcesz romans to polecam bible black , Mother_Knows_Breast , Night Shift Nurses i Servant Princess polecam dobre romanse wsam raz na wieczór z dziewczyną:d
Jeżeli chodzi o komedie (i romantyczne i te nie romantyczne) - The Melancholy Of Haruhi Suzumiya, School Rumble, Mahou Sensei Negima, Ichigo 100%, FLCL, Midori no Hibi, Ah! My Goddes!, Onegai Teacher, Onegai Twins, Chobits, Shuffle!, Full Metal Panic!, Full Metal Panic! TSR, Full Metal Panic? Fumoffu! (w zasadzie każde FMP ma elementy komedii, ale przede wszystkim Fumoffu).
chcesz romans to polecam bible black , Mother_Knows_Breast , Night Shift Nurses i Servant Princess polecam dobre romanse wsam raz na wieczór z dziewczyną:d
Chyba z dziewczyną z którą chcesz zerwać .
Ostatnio edytowany przez zergadis0 (2006-11-09 22:56:08)
Ta, z takich "romansow"[respekt] sie czegos nauczy .
Z romansow (a nie hentajcow jak powyzsze[cholera]) polecam
komedie:
futakoi, ichigo 100%, school rumble.
To raczej nie komedia ale za to tylko 6 epkow i milo sie oglada
Hanbun No Tsuki Ga Noboru Sora
A jak lubisz fantastyke, to polecam Jyu Oh Sei (mozna pare watkow wyhaczyc[hehe])
Sluchajcie ^^ ja mam podobny problem co nasz kolega.. i tez nie wiem gdzie sie z tym udac wiec licze na wasza pomoc... mnie interesowaly by jakies fajne tytuly (najlepiej jakis seri) typu Naruto,Bleach,FMA,Witch Hunter Robin, czy nawet Hikaru no Go, jakies "przygodowki".. ale nie ponure... musza wciagac w swoj swiat przeciez^^ najlepiej zeby od czasu do czasu jak w powyzszych tytolach.. bylo troche walk (ogólem Fantasy).. no ale momentow w ktorych mozna sie posmiac ^^. Poprostu podajcie tytuly odjazdowych Anaimków.. byl bym niezmiernie wdzieczny^^
Z gory wielkie dzieki ^^:*
(oprucz wymienionych wyzej ogladalem juz: GTO, Last Exile, Giligamesh, Hellsing, i wiadomo klasyki jak sailormon,DBZ,Slayers i wiele innych starszych produkcji ktorym oddaje chold wiec interesowaly by mnie nowinki o nowszej kresce =])
Ostatnio edytowany przez Amon323 (2006-11-09 23:16:52)
~psycho144 : Powinno Ci sie spodobac Green Green, Ichigo 100%, Onegai Teacher. Z takich wiekszych romansidel to polecam Hanbun no Tsuki ga Noboru Sora, Iriya no Sora UFO no Natsu, Peach Girl i obowiazkowo Kimi Ga Nozomu Eien (tu jest troszke wieksza dawka dramatyzmu). Pozdro i milego ogladania zycze;)
~Amon323 : Duzo jest fajnych anime tego typu. Ja polecam Berserka i Fate Stay Night Jak nie ogladales to radze jeszcze Evangeliona sobie obejrzec:D
[cytuj=Amon323]mnie interesowaly by jakies fajne tytuly (najlepiej jakis seri) typu Naruto,Bleach,FMA,Witch Hunter Robin, czy nawet Hikaru no Go, jakies "przygodowki".. ale nie ponure... musza wciagac w swoj swiat przeciez^^ najlepiej zeby od czasu do czasu jak w powyzszych tytolach.. bylo troche walk (ogólem Fantasy).. no ale momentow w ktorych mozna sie posmiac ^^. Poprostu podajcie tytuly odjazdowych Anaimków.. byl bym niezmiernie wdzieczny^^[/quote]
Ja od siebie polecam GetBackers
dzieki za info
A hentai nie lubie , tylko przeczytalem na wstepie Bible ... to zalapalem reszte tytulow
FMP Fumoffu znam
Video girl AI - polecam jak ktos nie widzial chociaz manga mi sie bardziej podobala
I jeszcze raz thx za ifno i piszcie dalej
Ja tez chce serdeczne podziekowac ^^ oczywiscie nie oznacza to ze nie mozecie polecac mi czegos dalej.. ^^ mam tez zapytanie o 3 anime ktore zostaly mi polecone niedawno, moze ktos mial z nimi doczynienia i powie mi czy warto sie do tego zabierac. Mianowicie chodzi mi o: D.Gray-Man,Black Blood Brothers, KIBA. Pisac na PW,GG,albo na forum jak komu wygodniej ^^
(psycho144 przepraszam ze wgryzlem ci sie w twoj temat... ja osobiscie polecil bym ci Green Green, Zabawne I fajne anime a dotego tylko 12 epizodow o ile pamietam^^)
mam tez zapytanie o 3 anime ktore zostaly mi polecone niedawno, moze ktos mial z nimi doczynienia i powie mi czy warto sie do tego zabierac. Mianowicie chodzi mi o: D.Gray-Man,Black Blood Brothers, KIBA.
Znam tylko 2 ostatnie i moge oba z czystym sumieniem polecic[okej].
BBB o wampirach i walkach miedzy nimi, KIBA o swiecie rownoleglym, shardcasterach (steruja takimi jakby pokemonani tyle, ze duuuzo wiekszymi[hehe])i walkach miedzy nimi.
Opisy obu oczywiscie w wieeeeeeelkim uproszczeniu ale fajnie sie BBB oglada (KIBA ostbiscie jak dla mnie zaczyna sie juz nieco dluzyc, ale mimo to ogladam).
Moge ci polecic jeszcze "Death note" (o shingami i gosciu ktory za pomoca tytulowego notesu usmierca innych) i "busou renkin" (o walce alhemikow z humulunkusami).
Ostatnio edytowany przez doman (2006-11-10 01:03:22)
I ostatnie pytanie - jaka polska strona WWW jest kompendium dla znawcy Anime ? Chodzi mi o spis , podzielenie anime ze wzgledu na kategorie i itp. - poprostu jak najwwiecej informacji z swiata anime gdyz wg. mnie ciezko znalesc
Czy ktoś zapomniał o aniDB - znajdziesz na niej wszystko co potrzebuje fan anime (poprawny tytuł, gatunek, krótkie info, liczba odcinków, jakie studio stworzyło, jakie grupy wydały etc.) jednym słowem, mi nic więcej nie potrzeba
Z romansideł polecam Onegai Teacher, Kima Ga Nozomu Eien, poniekąd School Rumble, Air (nie oglądałem, jak narazie...), Koi Kaze itd, wystarczy zajżeć na aniDb i wszystko jasne
Z komedii: School Rumble (OBOWIĄZKOWO!), Green Grenn, Furi Kuri, FMP? Fummofu, Samurai Champloo (poniekąd, niektóre odcinki zwalała z krzesła ) etc.
Co więcej polecam jeszcze Full Metal Alchemist, Full Metal Panic! (wszystkie 3 serie), Samurai X (Rurouni Kenshin - to też romans, szczególnie OVA 1), Berserk, Golden Boy (bardzo dobra komedia) ee dobra koniec tego wyliczania, masz już sporo podanych tytułów więc powinieneś coś wybrać.
Z romansów - obowiązkowo Eureka seveN. Design, wykonanie, animacja, postacie - pierwsza klasa.
Najlepsza polska strona z recenzjami anime.
www.anime.tanuki.pl/
To jest najgłupsza strona z recenzjami anime i wszystkim odradzam ją odwiedzać bo nic tam ciekawego nie znajdziecie prócz beznadziejnych recenzji.
Karasu napisał:Najlepsza polska strona z recenzjami anime.
www.anime.tanuki.pl/To jest najgłupsza strona z recenzjami anime i wszystkim odradzam ją odwiedzać bo nic tam ciekawego nie znajdziecie prócz beznadziejnych recenzji.
Czyżby hentajów nie recenzowali?
A gdziekolwiek recenzują po polsku ?
Więc nie wiem o co ci chodzi.
Po prostu recenzje anime są idiotyczne i nie chce sobie psuć nastroju czytając je.
Strony 1