#41 2006-11-10 14:45:36

Zell ff8
Użytkownik

Odp: neostrada - jak oceniacie swoje połączenie?

Nie kumam o co Ci chodzi napisałem że dla mnie jest wszystko super i nie mam żadnych zastrzeżeń. Dla Ciebie może byc złe ale dla mnie jest wszystko jak powinno byc. Pozdro

#42 2006-11-10 15:45:43

Dehumanizer
Użytkownik

Ja bym się jeszcze wstrzymał ze zmianą usługi/przedłużeniem umowy na Neo...

Oto dlaczego...
[cytuj]W ramach IBD firma zaoferuje asymetryczne łącze bez limitu transferu danych[/quote]

I jeszcze jeden...

Ostatnio edytowany przez Dehumanizer (2006-11-10 15:48:47)

#43 2006-11-10 15:57:51

KAT
Użytkownik

No coz, nie ma limitu ale za to jaka cena... ciut drogo smutny

#44 2006-11-10 16:42:26

Yaku
Użytkownik

popieram post wyzej : z takimi cenami nie wiem jaka to konkurencja dla tp. Jedynie idealnie działajacym netem mogliby przyciagnąć.

center

#45 2006-11-10 16:53:43

Dehumanizer
Użytkownik

A dla mnie to smaczne, bo 2mb kosztuje tyle, co płacę teraz, a bez limitów oczkod Poza tym, to dopiero oferta wstępna, bo od 21 startuje oferta głównie dla firm...
[cytuj]W roku 2007 ma także zostać uruchomiona kolejna usługa, tym razem skierowana przede wszystkim do odbiorców indywidualnych[/quote]

Dlatego myślę, że lepiej zaczekać i zobaczyć, co też oni będą oferować dla bardziej szarych ludzi.

#46 2006-11-10 17:04:28

KAT
Użytkownik

E tam, mysle ze spokojnie moge sobie wlasnie od grudnia przedluzyc umowe na rok z neo. Wejda nowe uslugi innych firm, to przez ten rok sie wszystko zdazy ustabilizowac. Pojawia sie opinie uzytkownikow nowych firm, ceny po roku sie ustatkuja i dopiero wtedy bede mogl podjac najobiektywniejsza decyzje czy zostac na neo czy wziac co innego. Wole poczekac az inni przetestuja nowe uslugi niz wpakowac sie w jakis syf oczkod

#47 2006-11-10 18:24:03

__M_I_K_I__
Użytkownik

[cytuj]Zapomniałem dodac bardzo waznego pytania. Jaki z modemow wzieliscie? Na necie czesc osob obstaje przy F@st 800 - cześć przy ST 330 (tylko ten mają w moim punkcie). Wasze zdanie jest dla mnie duzo wazniejsze od osob z innych forków stad wydaje mi sie ze macie spore szanse rozwiac me rozterki ^^ [/quote]co do tego pytania na ktore nia padla jeszcze konkretna odpowiedz chce powiedziec bys wzial najlepiej modem USB ZTE - to mozna powiedziec nowosc (choc jest juz dosc dugo w ofercie)... wspiera technologie adsl2+ wiec predkosci (przyszlosciowe) do 24 mb.... no i znacznie lepiej radi sobie z odbiorem slabych sygnalow (co na wsi lub w punktach daleko oddalaonych od central ma kolosalne znaczenie)... jesli w twoim punkcie nie ma rzadanego przez Ciebie modemu to zawsze mozesz wyznaczyc sobie odbior pakietu przez kuriera... on to juz dowiezie cololwiek zechcesz i za freee - jedyny koszt (alternatywny) to czas oczekiwania - najlepiej by wyznaczyli Ci odbior na min 7-8 dni od daty zglaszania... bo moze usrac  w systemie i zgloszenie zostanie wyslane do masterlinka po terminie wyznaczonej dostyw xDDDD smile_big

#48 2006-11-10 19:17:24

Saeroth
Użytkownik

Dehumanizer napisał:

Ja bym się jeszcze wstrzymał ze zmianą usługi/przedłużeniem umowy na Neo...

Oto dlaczego...
[cytuj]W ramach IBD firma zaoferuje asymetryczne łącze bez limitu transferu danych

I jeszcze jeden...

Ech, kolejne oferty dla "biznesu" a upload tylko 128/256kb/s..... przeciez na tym serwera postawic sie nie da }:>

#49 2006-11-10 19:46:52

Yaku
Użytkownik

~__M_I_K_I__ myslałem ze to jakis pierwszy modem będący jeszcze większym dnem niz dwa podnae przezemnie. Jestes pewien ze opisujesz tegoZXDSL 852 co jest w ofercie?

Doszły do mnie informacje ze jakby wział np neo na trzy lata to jest sposob na zerwanie umowy bez ponoszenia jakichkolwiek kar. Cała operacja ma polegać na przepisaniu nr. telefonu stacjonarnego na innego własciciela. Wten sposob mozna anulować neo gdyz nowy własciciel moze nie zgodzić się z otrzymanym w taki sposob pakietem neostrady.
Wiecie o tym cos wiecej?

center

#50 2006-11-10 19:48:02

Maniack
Użytkownik

Ja napisze tak. Z mojego łącza 512 kbps jestem zadowolony, jest w miarę stabilne, prędkość zadowalająca (wiadomo, każdy by chciał szybciej, ale jak na razie nie mogę na to liczyć). Ale jest jeden mankament w tym wszystkim, jedna jedyna rzecz, która przyczynia się do tego, że moja opinia na temat TP SA nie jest pochlebna, cenzura limity.
Eh poprostu szkoda słów, niby 15 GB dla zwykłego usera, który ciągnie muzykę i filmy może się wydać wystarczająco (spotkałem się z opiniami, "kurde 15 GB ale bym sobie pościągał"), jednak dla mnie to jest strasznie mało, ponieważ w limit wchodzi także anime i wszystko co z tym jest związane. Co więcej, większość mojego limitu przeznaczam na anime właśnie. Ale związku z tym jestem już strasznie ograniczony na co innego, na filmy, muzykę i gry (choć te nie ściągam prawie w ogolę). Dochodzi do takiej sytuacji, że zaczynam myśleć "kurde, ściągnę sobie ten film, a w następnym miesiącu dokończę ściąganie tej serii" itd. Obliczam skrupulatnie co będę ściągał w następnym miesiącu, ile co wazy, po prostu nie jestem wolny, jestem ograniczony przez ten cenzura limit, czuje się jak pies na łańcuchu, który dostaje miskę żarcia dosłownie parę cm przed pyskiem i ni cholery nie może tej miski dosięgnąć (taka sytuacja jak w "Granicy" Z.Naukowskiej, gdzie jeden pies był wolny, a drugi na łańcuchu). I w koncu wychodzi na to, że po tygodniu czytam: "Ilość wykożystanego limitu w tym miesiącu: 8000 MB" fuj. Co więcej 15 GB to strasznie mało, jak już pisałem... i ani sie obejrzeć a tu juz to 15 GB wykorzystane...

"Dobra, to Tego filmu w tym miesiącu nie ściągam, ściągnę w następnym SIC!"

Ostatnio edytowany przez Maniack (2006-11-10 19:48:40)

#51 2006-11-10 19:58:58

Lain
Użytkownik

Obiwanshinobi napisał:

Używasz Windowsa? Chyba nie ma takiej rzeczy, która się nie potrafi kaszanić przez ten system.

To samo jest na WindowsXP i MacOSX brakslow
wiec to nie kwestia systemu operacyjnego

Poza tym cały panel tpsy jest nieźle niedopracowany i odświeżają na nim informacje chyba jak im się podoba - raz na tydzień albo 2 razy na miesiąc... wł. jak sie sprawdza ile się ściągneło to prawie zawsze dane są przestarzałe... cenzura kto im bazę danych pisał??
Potem człowiek myśli, że ma jeszcze 5 GB do ściągnięcia to sobie ściąga nowy odcinek czegoś tam a następnego dnia ograniczają mu neta... shithappens

Direct download dla anime i mangi -> Anime Eden

#52 2006-11-10 20:07:07

Obiwanshinobi
Użytkownik

Lain napisał:

Poza tym cały panel tpsy jest nieźle niedopracowany i odświeżają na nim informacje chyba jak im się podoba - raz na tydzień albo 2 razy na miesiąc... wł. jak sie sprawdza ile się ściągneło to prawie zawsze dane są przestarzałe...

Prędkość transferu pokazuje aktualną. Można sprawdzić, czy już pękł limit, czy to zła pogoda w Internecie jeno. Zawsze to jakiś pożytek z owego panelu. Kiedyś np. nie mogłem się zalogować. Takie rzeczy nie powinny mieć miejsca.

#53 2006-11-10 20:08:59

Kopek
Użytkownik

orientuje się ktoś czy można zmienić neo z 256 na wyższą jak mam jeszcze na rok umowe? i ile to bedzie kosztowac?? na stronce neostrady nie mogłe się doszukac tego??

#54 2006-11-10 20:11:38

Obiwanshinobi
Użytkownik

Zadzwoń do nich na informację, albo maila napisz.

#55 2006-11-10 20:17:51

Yaku
Użytkownik

Kopek zwykle było tak że podnosząc transfer nic nie płaciłes jedynie abonamnet miesieczny rośnie .. podobno do kwoty z okresu w jakim podpisywałes umowe!

center

#56 2006-11-10 20:32:55

Obiwanshinobi
Użytkownik

Sporo zależy od aktualnej promocji.

#57 2006-11-10 23:30:56

Yaku
Użytkownik

Obi-nobi ->no i tez tak myślałem
zdziwiłem sie gdy w punkcie neostrady powiedzieli mi tak jak napisałem wyzej

center

#58 2006-11-11 01:24:03

sa1d
Użytkownik

Nie wiem do czego i czym przywiązana jest neostrada - chyba aluminiowym drutem do jakiegoś piorunochronu, który zachacza po drodze o Internet.

Ostatnio edytowany przez sa1d (2006-11-11 01:24:44)

#59 2006-11-14 13:07:33

__M_I_K_I__
Użytkownik

~Yaku - od tego roku nie bylo z tym problemu.... niektorzy ludzie przez takie postepowanie miali neostrady przez lata na promocjach smile... niestety wlasnie od promocji mistrzowskiej (jej ostatniego wariantu - czyli ostatniego jej przedluzenia) pojawil sie zapis, ze przepisanie telefonu jest traktowane jako zerwanie umowy... smutny

~Kopek - zdecydowanie mozna smile - problem w tym czy mozesz miec jakas promocje.... obecnie warunkiem decydujacym o mozliwosci skorzystania z promocji jest termin zakonczenia umowy... musisz miec nie wiecej niz 890 dni i nie mniej niz 30 do zakonczenia obecnej umowy - ale wnioskuje, iz korzystasz od dawna z neo wiec polecam Ci przepisac telefon (nie placac jeszcze kary - bo masz - tak zakladam - stara promocje) i tym samym wybrac najlepsza promocje z aktualnych (bo wiadomo - nowy abonent ma takia mozliwosc)

jesli interesuja Was promocje to zawsze mozecie zadzwonic na 9393 i wypytac co jest dostepne i z czego mozecie skorzystac

#60 2006-11-15 01:30:56

Yaku
Użytkownik

__M_I_K_I__ nie wiem czy to zmeczenie czy cos nie tak mam z czachą stad wole sie upewnic:
Od tego roku (te 'lata promocji' dezorientują) zaistniała możliwość zerwania umowy neo przepisujac telefon na innego własciciela?

Jedynym warunkiem jest ze zrywając umowe musze odczekac 30 dni przed podpisaniem nowej czy 30 dni przed podpisaniem nowej z promocją?
Warunek max 890 dni wydaje sie bardzo dziwny. Co w takim razie jesli nigdy nie kozystałem z neo?

center

Stopka forum

© Animesub.info 2024