Nie jesteś zalogowany.
Jaki odtwarzacz obsługuje ten format?Sprawdzilem wiele i w żadnym nie chcą mi sie prawidłowo odpalić.
Do odczytania napisĂłw tego formatu jest potrzebny np. DirectVobSub, ktĂłrego znajdziesz w pack'u codeckĂłw o nazwie CCCP [www.cccp-project.net], wtedy nazywasz plik z napisami .ass tak samo jak plik video. Powinien go wtedy automatycznie otwieraÄ, przy odpaleniu pliku video.
Przez polecenie "OtwĂłrz napisy.." wiele nie zdziaĹasz.
Ewentualnie MPC
A jeśli chodziło Ci o stacjonarki to chyba tylko modowany XBox
Wielkie dzięki
jaki plogram jest zeby zmienic ass na txt
SubEdit Player.
albo masa innych np. Subtitle Workshop
btw. subedit rozpoznaje ass jako nieprawidlowy skrypt ssa ale i tak go konwerteruje
a co zrobić jak mi nie wyświetla polskich znaków w napisach typu ass w Subedit??
w sensie, że otwierasz go, by skonwertować i nie ma? w sumie nie... wystarczy zmienić plikowi kodowanie, bo np. może być jakieś inne... spróbuj albo ANSI albo UTF-8, już nie pamiętam który był dobrze. oczywiście całą operacje wykonasz spokojnie w notatniku:P
gracol: też:P
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-12-04 20:09:37)
Ustaw kodowanie w skrypcie na 238.
Style: Default,Arial,28,&H00FFFFFF,&H00000000,&H00000000,&H80000000,0,0,0,0,100,100,0.00,0.00,1,1.00,2.00,2,30,30,30,238
no właśnie takie kodowanie jest ustawione a mimo to zamiast polskich znaków wyświetla mi jakieś krzaczki :/
mój sposób też próbowałeś?
na wszelki wypadek mozesz jeszcze sprawdzic czy w samym DirectVobSubie tez masz ustawione kodowanie na 238 a nie na 0
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Jak już jesteście przy VobSubie... Da się jakoś włączyć tło w napisach, tak aby zakrywały hardsuba?
Aegisub - style - wlasciwosci danego stylu -> zaznaczasz OpaqueBox i jest
~Darth Matt
spróbuj wczytać napisy do Aegisub i wybież export subtitles i tam text encoding na local lub UTF-8 albo WINDOWS-1250 i na koncu export... i zapis po odpowiednią nazwą.
~Wersus
tak da się w vobsub
w opcjach tam gdzie możesz wybrać czcionke, kolor napisów wybierasz zmiast Outline zaznacz Opaque box jeśli oto ci chodzi.
Suchy napisał:Ewentualnie MPC
A jeśli chodziło Ci o stacjonarki to chyba tylko modowany XBox
MPC wspiera calkowice ASS? Z tego co widzialem to chyba nie, bo pamietam jak mial problemy z jedna anima od GTW.
+
Suchy eksperymentował w jednym tytule z ASS2
w przypadku MPC to on jeszcze nie wspiera karaoke, przynajmniej w wersji 6.4.9.0