Nie jesteś zalogowany.
Tak sobie pomyslałem czego słuchają wielbiciele animie:D
Wiec jakie macie ulubione zespoły albo piosenki lub w jakich gatunkach sie obracacie:P
Słucham wszystkiego po trochu, (z paroma wyjątkami ) od muzyki klasycznej po Heavy Metal itp. Ostatnimi czasy z.a.s.ł.u.c.h.u.j.ę się w 2 albumach Unkle, DJ. Shadow (to trip hop), Royksopp (ostatnia płytka) i pojedynczymi kawałkami zasłyszanymi w radiu
Imperare sibi maximum est imperium
Ja osobiscie slucham co mi sie spodoba. Nie mam okreslonego gatunku jaki slucham. A zespoly to za duzo by trzeba bylo wymieniac, bo z kazdego mozna cos dobrego wybrac
Bylem fanem zespolu Limp Biskit.
Muzyka klasyczna:D
ja podobnie troche tego troche tamtego (ale disco polo i hip hop omijam z daleka)
Bardzo lubie Coldplay i Electric Six:)
Ogólnie gotyk i wszelkiego rodzaju ambient. Z zespołów to Nightwish, Dargaard, Coph Nia. Ostatnio też J-music
"Choć uliczna burda jest ze wszech miar godna potępienia, to nie ma nic złego w energii, jaką wyzwala ona w ludziach" John Keats
Stary PL Hip-Hop jest całkiem dobry, mam tu na myśli K44, Paktofonikę, Grammatik albo Pijanych Powietrzem
Imperare sibi maximum est imperium
Słucham metalu, albo new metalu jak kto woli jchociaż nigdy nie bawiłem się w klasyfikację. Ogólnie słucham tych zespołów przy których można pokrzyczec i potupac na parkiecie. Ulubione zespoły: Metallica, Slipknot, Menowar, System of the Down, Rammstein, Linking Park, Nightwish, Evanecence. Poza tym chętnie słucham Kazika, japońskiego metalu i popu (tego z anime), oraz muzyki instrumentalnej i chóralnej (Chór Aleksandrowa, Gregorians, utwory Hansa Zimmera i Johna Williamsa - to ci od motywów filmowych).
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Głównie punkrock a także ostatnio coś z klimatów cięższego punka.
Słucham praktycznie wszystkiego - od muzyki klasycznej (Rachmaninov rządzi!), przez poezję śpiewaną i folk, a kończąc na metalu (i love it!!!) we wszelkich jego odminach wyłączając ten mały "tworek" zwany numetalem (fe!). Nie ma to jak porządne kopnięcie wykonane przez niedościgniony Death czy Obituary.
Tego co dobre.. a raczej tego co mi się podoba (to lepsze określenie).
np: PunkRock (a zwłaszcza JPunk - StancePunks, BeatCrusaders, AKFG i inni), ale dobry oldshool czy rock (bądź JRock, np: L'arc en ciel) też.. muzyką klasyczną także nie gardzę... podobnie z dobrym oryginalnym polskim HH (amerykańskiego raczej nie trawię, ale są wyjątki). Lubie tez muzykę z niektórych gier (np DeusEx, Uplink). W ostateczności jeśli mam wenę to sam tworzę jakąś.
Regularnie słucham tylko muzyki klasycznej, a poza tym to co mi akurat wpadnie w ucho, ale przeważnie szybko mi się nudzi i wracam znowu do Bacha czy Mozarta;)
muzę z Initial D mogę słuchać 24h na dobę czasem zdarzało sie ze kilka kawalków leciało zapętlone w winampie przez cały dzień
Ja nie słucham muzyki:D. Chya, że jakiś kolega póści to nie mogę mu powiedzieć y wyłączył, szczególnie jak jesteśmy u niego w domu. Ze swojej inicjatywy czasami (naprawdę czasami) zapuszczę OSTa z anime, w którym mi się muzyka podobała. Generalnie nie słucham.
"Dla ludzkich zachowań nie mam nic poza życzliwością i nic poza śmiechem na pocieszenie bliżnich"
John Irving, "Świat według Garpa"
ja slucham CoB, Nightwish, Kreator, Zao, Tool, A Perfect Circle, Macbeth itp. itd. A moja ulubiona niestety jusz nieistniejąca kapela to RATM.
Ja tak samo, słucham akurat tego, co mi się spodoba. Dlatego nie mam np ulubionego zespołu czy coś, bo podoba mi się i jedna piosenka Kata, i jedna DJ Bobo A poza tym uwielbiam soundtracki, i przede wszystkim themesy z filmów (i trailerów do filmów).
A macie jakas ulubiona piosenke z anime??
mi sie bardzo podoba
Sambomaster - Seishun Kyosokyoku(op. z naruto ,nie wiem który z koleji)
i High and Mighty Color-Pride ( op2. z Gundam SEED Destiny)
U mnie automatycznie ulubionym jest utwór z anime które aktualnie oglądam, jekieby ono nie bylo .
Ale te do których najchetniej wracam to: Sakura Saku z Love Hina, Zankoku na Tenshi no Teze (Evangelion), Be Your Girl z Elfen Lied i Duvet z Serial Experiments Lain
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Muza z openingu Elfen Lied (ten kawalek wymiata), Toshiro Masuda - Need to by strong z naruto. Zreszta to prawie wszytkie utowry z naruto mi sie podobaja
P.S. Nie wie ktos jak sie nazywa utwor z openingu z epka 142 naruto i z epka 127? (dobrze by bylo jak by ktos przy okazji podal link skad moglbym sciagnac)
Bede bardzo wdzieczny
127 ep to opening bedzie Sambomaster - Seishun Kyosokyoku
142ep Stance Punks-No Boy, No Cry
Fajny opening jest z GiTS S.A.C. 2nd GIG Yoko Kanno&Origa-Rise:) Polecam Emule do scigania, wszystko mozna tam znaleść:P
Moja lista przedstawia sie nastepujaco:
Elfen Lied: opening - Lilium, ending Chieko Kawabe - Be Your Girl
RahXephon: opening - Maya Sakamoto - Hemishere, ending Ichiko Hashimoto - Yume no tamago oraz Mayumi Hashimoto - katun no sadame
Witch Hunter Robin: opening - Shell
Bleach: opening - Orange Range - Asterisk
FMA: opening 4 - Asian KungFu Generation - Rewrite