Nie jesteś zalogowany.
__M_I_K_I__ nie wiem czy to zmeczenie czy cos nie tak mam z czachą stad wole sie upewnic:
Od tego roku (te 'lata promocji' dezorientują) zaistniała możliwość zerwania umowy neo przepisujac telefon na innego własciciela?Jedynym warunkiem jest ze zrywając umowe musze odczekac 30 dni przed podpisaniem nowej czy 30 dni przed podpisaniem nowej z promocją?
Warunek max 890 dni wydaje sie bardzo dziwny. Co w takim razie jesli nigdy nie kozystałem z neo?
jeśli nigdy z neo nie korzystałeś, to po co chcesz zerwać umowę o neostradę,
której nie masz?
Bo:
1. Nie mam pojecia jak neo bedzie u mnie działac. Jesli jakies powazniejsze problemy nie zamierzam płacic kary przy rezygnacji.
2. skoro w przyszłym roku ma wejsc konkurencja, tp jesli nie uzadzi ciekawszych promocji to chociaz powiekszy limity
3. Mniej wiecej w maju TP ma w planach rozłaczyc tel z neo - zamierzam zrezygnowac z ich telefonu i przeskoczyc na bardziej opłacalny tymbardziej jesli wciaz do załozenia neo wymagany jest pakiet podstawowy (obecnie mamy oszczedny wiec bede musiał dopłacac starym kase za abonament i rozmowy +30 zł)
No coz, nie ma limitu ale za to jaka cena... ciut drogo
Ja za neo 512 płacę ponad 90 zł, więc 1 MB bez limitów przy umowie na 24 miesiące było by sensownym rozwiązaniem.
Poza tym cały panel tpsy jest nieźle niedopracowany i odświeżają na nim informacje chyba jak im się podoba - raz na tydzień albo 2 razy na miesiąc... wł. jak sie sprawdza ile się ściągneło to prawie zawsze dane są przestarzałe... kto im bazę danych pisał??
Potem człowiek myśli, że ma jeszcze 5 GB do ściągnięcia to sobie ściąga nowy odcinek czegoś tam a następnego dnia ograniczają mu neta...
Ale pomyśl, że takie naliczanie transferu ma ogromną zaletę. Wchodzisz na panel, patrzysz że prędkość nie spadła, więc rozłączasz się łączysz ponownie masz 24h na ściąganie przy max prędkości, ja tak potrafię wyciągnąć nawet 50 GB na 15 GB limitu.
Obi-nobi ->no i tez tak myślałem
zdziwiłem sie gdy w punkcie neostrady powiedzieli mi tak jak napisałem wyzej
Należy przeczytać warunki promocji, jednak teraz stwierdzam, że nie opłaca się podpywać umowy na 24 i 36 miesięcy, bo za rok ceny będą dużo niższe a nie można skorzystać z promocji jak do końca umowy zostało więcej niż 3 miesiące przez to płacę ponad 90 zł, kiedy 2x szybsze łącze kosztuje 66 zł.
Jedynym warunkiem jest ze zrywając umowe musze odczekac 30 dni przed podpisaniem nowej czy 30 dni przed podpisaniem nowej z promocją?
Warunek max 890 dni wydaje sie bardzo dziwny. Co w takim razie jesli nigdy nie kozystałem z neo?
Nie 890 a 90 dni do końca.
Poza tym promocja na 1 mega:
"Kto może skorzystać z Promocji:
Osoby, mające linię telefoniczną tp, na której w dniu wejścia promocji w życie (16 października 2006) nie zainstalowano neostrady tp."
A co do zrywania umowy, to o ile mi się wydaje to przy zrywaniu umowy na czas określony z winy klienta, płaci się kary. Ale teraz się zmienił regulamin neo i jak toś go nie akceptuje to może sobie zerwać umowę bez żadnych kar, regulamin wchodzi od 1 grudnia, a nie zerwanie umowy oznacza jego akceptację.
Edit.
1. Nie mam pojecia jak neo bedzie u mnie działac. Jesli jakies powazniejsze problemy nie zamierzam płacic kary przy rezygnacji.
Jak są problemy z neo to zerwanie umowy następuje z winy TP.
3. Mniej wiecej w maju TP ma w planach rozłaczyc tel z neo - zamierzam zrezygnowac z ich telefonu i przeskoczyc na bardziej opłacalny
Od 1 Grudnia tego roku wchodzi nowy regulamin z tym zapisem.
Ostatnio edytowany przez animemanga (2006-11-15 11:30:14)
czyli lepiej poczekac do 1 grudnia i dopiero wtedy wziasc neo?
3. Mniej wiecej w maju TP ma w planach rozłaczyc tel z neo - zamierzam zrezygnowac z ich telefonu i przeskoczyc na bardziej opłacalny
Skad ta informacja?
To w koncu od maja czy od 1 grudnia?
Dostałem wraz z rachunkiem nowy regulamin i wszyscy co mają neo też go powinni dostać. Wraz z tym jest pismo od TP, że regulamin wchodzi od 1 Grudnia i ten kto się nie zgadza może zrezygnować z usług TP bez żadnych kar umownych.
Tylko dziwne że nikt o tym nie wie, bo to było rozsyłane miesiąc temu.
Skad ta informacja?
Od pracowanika TP - dokładniej: kolega zna kolesia którego znajomy ma brata będącego chłopakiem gościa pracujacego w TP. (to jess re-edcja xD)
No to w sumie i ja się zgubiłem.. przepadłem xD
Niebardzo rozumiem (a moze trudno mi w to uwierzyć?) co chce powiedziec animemanga
Ostatnio edytowany przez Yaku (2006-11-16 02:07:12)
Od pracowanika TP - dokładniej: kolega zna kolesią którego znajomego brat jest chłopakiem gościa pracujacego w TP.
Przeczytaj uważnie co napisałeś .
No to w sumie i ja się zgubiłem.. przepadłem xD
Niebardzo rozumiem (a moze trudno mi w to uwierzyć?) co chce powiedziec animemanga
Na stronie telekomunikacji jest dostępny nowy regulamin KLIK
nie wymagaj odemnie za wiele o tak poznej porze ;P
Ja mam icp (internet cable provider) czyli pod kablufke.
MIalem neostarde 2 lata temu i powiem tak: NEOZDRADA! bleh !
Do not only follow the footsteps of your masters, but search what they were searching for...
powiedzcie mi jeszcze jak to jest przy instalacji neo
wciaz trzeba miec min podstawowy abonament za telefon?
wciaz nie ma zadnego okresu probnego? (nieco ryzykowane jest branie na trzy lata czegos co nie wiadomo jak bedzie działac)
Jak bedzie dzialac dupiato, to mozesz zerwac umowe bez konsekwencji. Bo to przeciez ich wina a nie twoja.