Nie jesteś zalogowany.
A może ten twój psorek chciał cię tylko nastraszyć? Oni czasem tak robią, żeby zobaczyć jaka będzie reakcja... Jak jesteś czysty to nie będziesz zadawał wielu pytań... jak nie... w najgorszym przypadku może na ciebie nakapować odpowiednim władzą (chyba nawet za to placa) - no ale to kolejny sieciowy mit
Raczej go nie znasz, więc ciężko jest Ci o nim cokolwiek powiedzieć. A on sam wolałby pomóc uczniom, niż na nich kablować, i zamiast prowadzić lekcje, robi wykłady jak unikać nieprzyjemnych konfrotacji z panami pukającymi do drzwi.
Heheheh myślę że nie jesteś sam...to raczej głupie jest, ale jak by to był w porzo profesorek to by raczej starał się pomóc tym uczniom, a nie ich wkopywać, ale jak już wcześniej pisałem zbytnie zaufanie może zaszkodzić
W Rzeszowie nie tak dawno tez byly podobne akcje, parenascie osob zostalo sprawdzonych z roznych sieci osiedlowych przez donosy o handel itp
Po czym mase ludzi wysylalo do mnie wiadomosci z pytaniem o Linuksa, ku mojej wielkiej radosci, a jeszcze wiecej ludzi chowalo plyty, byla tez akcja co postanowili zakopac swoj dorobek przydomowym ogordku }:>
Ech, ale zastanowcie sie przez chwile.. na cholere wam windows skoro macie darmowe systemy ? na cholere wam office skoro macie darmowe odpowiedniki ? na cholere wam corele,photoshopy i inne bolki i lolki ?
Aby raz na rok napisac jakis tekst skladajacy sie z 5 stron przy czym wykorzystacie 0.5% mozliwosci programu ? albo narysowac jakis obrazek, no tak lepiej spiracic program wart wiele tysiecy zl aby go miec i poszpanowac, zamiast uzywac darmowych ktore nie sa wcale gorsze od platnych, a pozniej wszyscy nie moga spac po nocach i panicznie boja sie otwierac komukolwiek drzwi bo czasem moga byc to smutni panowie z nakazem
Po części to prawda, zauważ jednak, że wiele osób ma kompy po to by na nich grać, a Linux do gier ( z tego co mi wiadomo) się nie nadaje.
Zawsze zostaje ci emulacja wina (pirata xD)
Ja osobiście znam jedną osobe, której zrobili nalot. No ale on płotką nie był. Należał do miedzynarodowej grupy crackerów. Ale tu była inna historia, dochodzenie itp. Sprawa w toku. Większość tych historii o nalotach można włożyc pomiędzy bajki.
ROTFL, to sie nadaje na scenariusz jakiegos chorego anime
Możesz się śmiać do woli, ale pamiętaj, że jakby nie patrzeć, popełniasz przestępstwo.
Sevortharte napisał:ROTFL, to sie nadaje na scenariusz jakiegos chorego anime
Możesz się śmiać do woli, ale pamiętaj, że jakby nie patrzeć, popełniasz przestępstwo.
Znaczy sie popełniam przestepstwo z tego ze sie smieje z profesora konfidenta? Czy jak? Bo nie bardzo rozumiem Twoja wypowiedz.
Ech, ale zastanowcie sie przez chwile.. na cholere wam windows skoro macie darmowe systemy? na cholere wam office skoro macie darmowe odpowiedniki ? na cholere wam corele,photoshopy i inne bolki i lolki ?
Aby raz na rok napisac jakis tekst skladajacy sie z 5 stron przy czym wykorzystacie 0.5% mozliwosci programu ? albo narysowac jakis obrazek, no tak lepiej spiracic program wart wiele tysiecy zl aby go miec i poszpanowac, zamiast uzywac darmowych ktore nie sa wcale gorsze od platnych, a pozniej wszyscy nie moga spac po nocach i panicznie boja sie otwierac komukolwiek drzwi bo czasem moga byc to smutni panowie z nakazem
Noo, naprawde jest ciezko miec darmowego, oryginalnego windowsa...;)
Dobra juz sie nie wypowiadam, bo jak widac niewiedza boli.
Nawiązałem do ogółu Twoich wypowiedzi w tym temacie.
Ech, ale zastanowcie sie przez chwile.. na cholere wam windows skoro macie darmowe systemy ?
Bo to najlepszy system do domu, dla przeciętnego użytkownika (czyli zdecydowanej i absolutnej większości wszystkich userów) pc?
Ostatnio edytowany przez Freeman (2006-11-16 20:26:38)
Takie sprawy nie sa prowadzone z urzędu, musi byc ktoś zlecający (czyt. najczęściej donos), kilka tygodni temu była akcja w Stalowej Woli, w której sprawdzono wszystkich urzytkowników sieci Interblock gdzie nastąpiły konfiskaty sprzętu, ale to dlatego że ktoś sypnął xD Po tej akcji właśnie zaczęły się nasilać plotki, początkowo na podkarpaciu potem poleciało w kraj. Każdy o tym gadał, każdy płyty chował, dyski do szkoły nosił, na wszystkich padł strach przed tzw. "trójką" (policjant, informatyk, prokurator) która chodzi po domach i zabiera kompy xD Jak się okazało trójka w istocie była tyle, że oszuctów, który wchodzili i wynosili kompy ^^ Aż policja wydawała oświadczenia, że żadnych akcji nie przeprowadza. Bać się mogą tylko Ci, którzy czerpią z piractwa znaczne korzyści, zwykłym szarym uzytkownikom którzy ściągają do własnego użytku w tym kraju nic nie grozi, no chyba, że was ktoś podkabluje ; ]
P.s. Najbardziej śmiałem z opowieści o kolesiu, którego dysk znaleźli pod wanną, a płyty w stodole pod sianem xDDD
Smieje sie z tego bo wiem ze nie ma sie czego bac, wiekszosc nalotow to tylko na tych gosci ktorzy maja tego naprawde duzo lub rozprowadzaja cos za pieniadze.
Ostatnio edytowany przez Sevortharte (2006-11-16 20:26:13)
Smieje sie z tego bo wiem ze nie ma sie czego bac, wiekszosc nalotow to tylko na tych gosci ktorzy maja tego naprawde duzo lub rozprowadzaja cos za pieniadze.
Zgadza się, na razie tak jest. Ale trzeba pamiętać, że to jednak jest przestępstwo, i prędzej czy później ktoś może naprawdę poważnie zechcieć się za to wziąć.
Mam nadzieje że nie dożyje tego czasu...
Ostatnio edytowany przez Turquoise (2006-11-16 20:31:34)
Freeman spojrz narazie na Polskę i zobacz ile mamy problemow z ktorymi boryka sie rzad. Mysle ze poczekamy naprawde dlugo zanim cos takiego nastapi.
Po części to prawda, zauważ jednak, że wiele osób ma kompy po to by na nich grać, a Linux do gier ( z tego co mi wiadomo) się nie nadaje.
Jak najbardziej nadaje sie, tylko z tego co napisales wychodzilo by ze ludzie by instalowali legalengo linuksa aby grac na nim w piraty - czyli nic sie nie zmienia
Noo, naprawde jest ciezko miec darmowego, oryginalnego windowsa...
Owszem jest kilka sposobow aby miec legalnego i darmowego, ale dla znacznej mniejszosci
Bo to najlepszy system do domu, dla przeciętnego użytkownika (czyli zdecydowanej i absolutnej większości wszystkich userów) pc?
Pod jakimi wzgledami ? jesli chodzi o gry to owszem, tutaj moge przyznac Ci racje, ale reszta ?
Mam nadzieje że nie dożyje tego czasu...
No ja też
Freeman spojrz narazie na Polskę i zobacz ile mamy problemow z ktorymi boryka sie rzad. Mysle ze poczekamy naprawde dlugo zanim cos takiego nastapi.
Rząd ma tendencję do zajmowania się głupotami, więc jak wyjmą już wszystko z szafy, to może zamiast zajęcia się polityką zagraniczną czy likwidacją bezrobocia itp zajmą się np rozbijaniem "układu mp3".
Pod jakimi wzgledami ? jesli chodzi o gry to owszem, tutaj moge przyznac Ci racje, ale reszta ?
Pod wszystkimi. Nie chce mi się tu wchodzić w offtopa i debatować o wyższości windowsa nad linuxem (czy czymś tam innym) i vice versa. Już napisałem moje zdanie w tym temacie, że dla zwykłego usera Windows do domu jest najlepszy, akurat w tym względzie zdania nie zmienię, inne opinie szanuję i nie mam najmniejszego zamiaru nikogo siłą nawracać.
Pod wszystkimi. Nie chce mi się tu wchodzić w offtopa i debatować o wyższości windowsa nad linuxem (czy czymś tam innym) i vice versa. Już napisałem moje zdanie w tym temacie, że dla zwykłego usera Windows do domu jest najlepszy, akurat w tym względzie zdania nie zmienię, inne opinie szanuję i nie mam najmniejszego zamiaru nikogo siłą nawracać.
Moje zdanie jest inne, ze Linuks (poza grami) owiele bardziej na daje sie do domu niz windows. Co do debat itd to czesto bywa ze nieswiadome osoby powtarzaja przeczytana/itp opinie, po przeczytaniu Twojej - lin jest be, nie wiadomo dlaczego ale tak jest, no to nie robimy nic w kierunku aby go poznac/itp i rozpowiadamy dalej takowa opinie, gdyby w szkolach przynajmniej na rowni poswiecano nauce linuksa, sytacja byla by zupelnie inna, bo w gre wchodza przyzwyczajenia, ale jak ma byc inaczej skoro wiekszosc panow/pani od informatyki nie wie co to firewall
Pz co do smutnych panow: http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/ … 33932.html
Virus napisał:A może ten twój psorek chciał cię tylko nastraszyć? Oni czasem tak robią, żeby zobaczyć jaka będzie reakcja... Jak jesteś czysty to nie będziesz zadawał wielu pytań... jak nie... w najgorszym przypadku może na ciebie nakapować odpowiednim władzą (chyba nawet za to placa) - no ale to kolejny sieciowy mit
Taaa... Profesor ktory dorabia denuncjowaniem studentow. Za dnia zwykly procesor... W nocy zmienia sie w szalonego sprzedawce! Kogo dzisiaj sprzeda...? Czy tylko dla mnie to brzmi tak niewyobrazalnie glupio ?
Niestety to jedna z plotek, o której się dowiedziałem z rok temu... zresztą zaznaczyłem, iż to mit. Dla mnie też to głupota, zeby psor kapował... ale można trafić na róznych ludzi, np. Przed tobą świecą oczami, a za plecami są godowi wbić ci kosę.
Morał z tego taki: Nie ufaj nikomu, ufaj tylko sobie.
Ludzie... Po pierwsze za 40-45gb miesięcznie nie zostaniecie ściągnięci tu chodzi o duże ilości typu ponad conajmniej 100gb, o ludzi którzy mają łącza 6,12mb i mają zawalone łącze 24/dobe. Wy małe szaraki nie macie się czego bać, a jak jesteście w jakiejś prywatnej sieci to tym bardziej niema co się bać