Nie jesteś zalogowany.
in progresss... -.-
Ostatnio edytowany przez almisael (2006-11-17 16:59:21)
Ĺťe niby co jak jest 5??[baka]
Odtwarzacz MP5? Wolałbym ASG a już na pewno CKM.
A na poważnie, bierz ZEN Micro - mam i jest bardzo zadowolony.
Maniack napisał:rozbiło mnie...
Toż to musiało boleć. Uuuu![fuj]
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-11-17 17:35:10)
Ja sie o MP3/4 nie moge wypowiadać bo moje ostatnie zginęło śmiercią tragiczną. (...ojciec nadepnął bo mi z torby wyleciało i na dywanie leżało...)
Nie zrozumieliście mnie:) Bo temat na początku wyglądał tak że w wypowiedzi było tylko jedno słowo i spytałem się "co jak jest 5" odpowiednik o co chodzi. a swoja drogą to nie widziałem nigdy odtwarzacza mp5:)
obecnie popularnie nazywane odtwarzacze mp4 tak na prawdę nie sa warte uwagi. W sumie tylko iPod może, któryma możliwość odtwarzania AAC i AAC+ zapisanych w kontenerze MP4 (błędnie kojarzonych z samym MP4).
Nawet Creative nie powala jakoscia wykonania i dzwieku a co dopiero jakis noname-nie kupuj tego,dozbieraj do czegos lepszego.
Ostatnio edytowany przez tybysh (2006-11-17 18:48:27)
Nawet Creative nie powala jakoscia wykonania i dzwieku a co dopiero jakis noname-nie kupuj tego,dozbieraj do czegos lepszego.
Tu niestety musze sie zgodzic .
Sam zakupilem odtwarzacz MP4 i... juz dwa razy mialem z nim klopoty.
Za 1 razem padl kabel do transmisjii (od wyjecia z pudelka byl walniety), potem padlo gniazdo sluchawkowe (podobno "za mocno" wlozylem sluchawki i gniazdo sie "obluzowalo i przestalo stykac").
Ponadto w MP4 osobiscie jako wade uznaje zastosowane w nich sluchawki - maja tylko wtyk microjacka a z tym wtykiem sluchawki trudniej dostac od tych ze "zwyklym" minijackiem.
Jesli zas chodzi o mozliwosc czytania plikow txt - to odczytuje, ale zamiast polskich znaczkow wyswietla krzaczki (ponadto - przynajmniej u mnie - sa klopoty z odczytywaniem Tagow mp3).
Ipod Apple mam i nie polecam... Konwertowanie filmów do formatu mp4 zajmuje kupe czasu nawet progsem który nie jest licencjonowany przez apple zresztą sama zabawa w konwertowanie na jakość AAC jest nudząca...
Posiadam też MP4 firmy krzak i jestem dużo bardziej zadowolony mimo tego jak zadługo działa to się nagrzewa i np. powtarza mi fragment utworu :/ jego aparat niczego sobie (mimo tego że ma 1.3 Mpix), posiada też kamerke (która nieraz coś nagrałem xD) i ze dwie gry (wężyk i tetris). W sumie ejstem z niego zadowolony... acha mam też kable i sobie pod TV moge go podłączyć...
ps. odtwarzając filmy się nie zaciął nigdy
polecam iriver'a... szczególnie, jeśli chodzi o jakość dźwięku (bo ceną to on może powalić).
do tej pory nie spotkałem nikogo, kto nie kupiłby irivera już raz jednego mając, ta firma jest tak dobra, że uzależnia! sam mam już drugiego (najpierw był to cd/mp3, teraz hdd/mp3). w mp4 moim zdaniem nie ma się co pakować... chyba że ktoś lubi sobie oczy niszczyć wgapiając się w 2" calowy ekranik... ja wolę 17" ekran komputera :] a w podróży muzyka całkowicie wystarcza (oczywiście, muza z anime)
irivery są bardzo solidnie wykonane.
nowa seria H10 ma możliwość przeglądania txt i plików jpg.
odtwarzają mp3, ogg, wma, asf...
myślę, że to wystarczy każdemu.
naprawdę polecam
Ostatnio edytowany przez Gobli (2006-11-17 22:26:19)
Ipod Apple mam i nie polecam... Konwertowanie filmów do formatu mp4 zajmuje kupe czasu nawet progsem który nie jest licencjonowany przez apple zresztą sama zabawa w konwertowanie na jakość AAC jest nudząca...
Nikt nie każe Ci konwertować. Poza zamiana na MP4 nie musi zajmować "kupy czasu". Trzeba tylko wiedzieć co i jak. Podobnie z AAC.
Ostatnio edytowany przez Suchy (2006-11-17 23:07:19)
Jak chcesz jakieś coś z bajerami, kolorowym wyswietlaczem i co tam jeszcze wsadzą to kup sobie telefon komórkowy. Tam masz nawet mp3.
Niby mp4 to duża pojemność, kolorowy wyświetlacz, nowoczesny wygląd, filmiki, organizery, ale tak naprawdę po co ci to wszystko? Czy jadąc w autobusie będziesz siedział i coś oglądał, zapisywał? Czy raczej słuchał muzyki nie wyjmujac sprzętu z kieszeni i jedynie zmieniając utwory?
Jeśli zależy ci na słuchaniu muzyki w drodze to kup sobie zwykły mp3, który ma tylko jeden cel, dać ci przyjemność płynącą ze słuchania muzyki. Tylko i wyłącznie muzyki (tudzież radia ^^). Dobry markowy mp3 + super słuchawki (Sennheiser pchełki, douszne Creative ep-630) i masz świetną jakość dźwięku. A filmik obejrzysz sobie w domu na kompie
to ja sie moze wypowiem bo zamierzam bujnnac nowa mp3 moje fundusze 300 - 400 zl i potrzebuje odtwarzacza ktory by np odtworzyl teledyski w Avi czy owy taki istnieje ? ;3 i minimum 1 gb pamieci
czyli na bardzo dobry odtwarzacz potzrebuje 500 zl ? ;x ... lol ... przeraza mnie ta perspektywa ;x to juz lepiej sobie kupie nagrywarke dvd ;x
tak ? daj link ;x musze sprawdzic bo sprawdzlaem tego Meizu M6 i niezlie wyglada ....