Nie jesteś zalogowany.
Jeśli ktoś jest z Warszawy lub okolic a nie wie to, 24 i 25 listopada w Blue City odbędzie się Japoński Festyn Kulturalny. Niektóre z przewidzianych atrakcji to konwent mangi, mistrzostwa Polski w jedzeniu sushi, pokazy sztuk walki, mini turniej GO, wystawy fotografi z Japonii oraz Dyskoteka w Japońskim stylu. Wstęp za free
Wybiera sie ktoś?? bo ja na pewno będę:P
Ostatnio edytowany przez teusz (2006-11-20 22:50:49)
jak w warszawie to może się skuszę:D dzięki za info
A na północ Polski:(, to nigdy "nie zajrzą"... mam nadzieję, że gdzieś, ktoś zda relację w postaci fotek... przynajmniej
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-11-20 22:51:25)
fotki?? nie ma sprawy:) ja na pewno będę zdjęć też nie zabraknie:D
Ja też się wybiorę, ponieważ "kultura japońska jest obecnie bardzo trendy", jak zapewnia organizator. Rozbawił mnie jeden z banerków poniżej: Ronin - mieszkaj po japońsku! Co ma piernik do wiatraka?[fuj]
A na północ Polski:(, to nigdy "nie zajrzą"... mam nadzieję, że gdzieś, ktoś zda relację w postaci fotek... przynajmniej
Jak to nie zajrzą? masz na myśli konwent? Przecież Bydgoszcz ma znakomitą "Reanimkę" Fakt, zrobili sobie rok przerwy ale jeśli będzie w 2007 to znów pojadę bo poprzednia była znakomita. Byłeś?
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-11-21 02:44:10)
a Szczecin ?
a Szczecin ?
Brak.. wyjdź z inicjatywą na spotkaniach mangowych o tym, zgrajcie się, zasięgnijcie rady starych konwentowiczów/organizatorów i poproście o pomoc. Zróbcie własny! Nie musi być wcale najlepszy ani największy, jak przyjedzie 300 osób to będzie świetnie Na mnie możesz liczyć
Coś a propo kultury japońskiej ...hmm w tym konkretnym przypadku w zasadzie powinienem napisać "kultury" http://wiadomosci.onet.pl/1436972,12,item.html
Zwróćcie uwagę na wypowiedź pana Takumiego Fukudy :/
nic nadzwyczajnego ;x a pojechalbym gdyby nie to ze musze sie uczyc;p
Aizen jaki kraj taki obyczaj. jeśli będą chętni to wrzuce jakieś fotki w niedziele:)
ja 1 chce... ;3
pa3cja napisał:a Szczecin ?
Brak.. wyjdź z inicjatywą na spotkaniach mangowych o tym, zgrajcie się, zasięgnijcie rady starych konwentowiczów/organizatorów i poproście o pomoc. Zróbcie własny! Nie musi być wcale najlepszy ani największy, jak przyjedzie 300 osób to będzie świetnie Na mnie możesz liczyć
ja nawet nie wiem czy w Szczecinie sa jakies spotkania mangowe. I na organizowanie cos, to z mojej strony klania sie brak czasu. Wiem ze to okropne, ale wole juz zaplacic za wstep i byc "na gotowym" niz sama cos organizowac.
coś mi się wydaje, że festyn może się nie odbyć
prezydent ogłosił żałobę narodową, w związku z jakimś wypadkiem w kopalni jakiejś tam gdzieś tam
KDE4 ssie
odwołany - czyt. przesunięty na inny (na razie nieznany) termin jest Asucon XI
info ACP, info GILDIA
natomiast Yatta będzie "przyciszony"
info ACP
Wrażenia dzień pierwszy:
W sumie to było ok choć na miejscu zjawiłem sie troche przed 16 i wszystko oprócz konwentu trwało w najlepsze. Jesli chodzi o konwent to zaczął sie z lekkim pośligiem ale pal to licho:) obejrzałem sobie pokaz Katy, obejrzałem Apleseed, chciałem się jeszcze zbłażnic na karaoke i mini turnieju w GO ale kumpel mnie odciągnął:P za co mu podziękuje:D Mam swoje pseudo napisane w bodajze w kanji i namiary na kolesia który za skromne 1600zł zrobi mi katane, chyba się skusze:)a jak bedę mieć farta to jutro kupie sobie własne drzewko Bonsai:)
Taka mała rada dla tych co chcą sobie kupić typowo japońskie meble, jeśli nie zarabiacie 2500/3000 miesięcznie to dajcie sobie spokój.
Jak będę mieć chwile wolnego to wrzóce jakieś fotki:)
coś mi się wydaje, że festyn może się nie odbyć
prezydent ogłosił żałobę narodową, w związku z jakimś wypadkiem w kopalni jakiejś tam gdzieś tam
lol na jakim ty swiecie zyjesz :| Wszedzie o tym mowia w radiu w telewizji gazetach szkolach doslownie wszedzie a ty piszesz "jakimś wypadkiem w kopalni jakiejś tam gdzieś tam" poprostu lol :|
Wybaczcie za offtop ale jak widze cos takiego to nie moge sie powstrzymac >.<
Ostatnio edytowany przez AKUMA (2006-11-25 00:29:11)
A ja tam byĹem (juĹź mogÄ powiedzieÄ, ze wczoraj ).
MiaĹ byÄ "mangowy konwent", a skoĹczyĹo siÄ na tym, Ĺźe oglÄ
daliĹmy Appleseed i Karas'a.
Ale i tak warto byĹo przyjĹÄ!
Dzisiaj teĹź wpadnÄ!
Juz po Yatta jak widać chyba z forumowiczów tylko ja bylem obecby bo jakoś mało kto wyraża swoje wrażenia. No to może dam kilka obiecanych zdjęć, od razu wspomne że ie sa dobrej jakości bo aparat był porzyczony a ja dopiero uczyłem się go obsługiwać:)
Najwieksze Origami
Koncert niestety nie pamietam pseudonimu artystki, ale trzeba przyznać swietnie śpiewała
ceremonia parzenia herbaty
Katana jedynie 1600zł, może się skusze mam namiary:D
konkurs rysunkowy z wiadomych powodów nie mogłem fotografować bezpośrednio rysunków:P
mini turniej GO
na razie tyle pózniej jeszcze coś dodam