Nie jesteś zalogowany.
Wlasnie robie z kensei_satori sushi i pytanie tak jak w temacie Japonski browarek pija na cieplo czy moze byc z lodowki?? Sake nie mamy niestety bo za drogo by to wszystko wyszlo ^^
kazde piwo pije sie na zimno chyba ze pijemy grzane piwo
ara ara...
kazde piwo pije sie na zimno chyba ze pijemy grzane piwo
Ĺwięte słowa
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
ciepłe piwo to profanacja chmielu!
ciepłe piwo to profanacja chmielu!
o właśnie, toż to przecież heretyzm pić ciepłe piwo.
Tylko i wyłącznie zimne
wlasnie skonczylismy robic sushi... wyszlo nam tego za duzo (syta porcja dla 8-10 osob) wiec jak ktos ma ochote to zapraszamy kontakt na gygy
Kusząca propozycja, ale... czemu w twojej wypowiedzi wychówam standardowy motyw z anime:D. Hmm... tylko, że to powinno być na odwót... w ten sposób ściągniecie panienki, a to one powinny przyciągać facetów:P:P:P
Kusząca propozycja, ale... czemu w twojej wypowiedzi wychówam standardowy motyw z anime:D. Hmm... tylko, że to powinno być na odwót... w ten sposób ściągniecie panienki, a to one powinny przyciągać facetów:P:P:P
Ale tu jest Polska i wszystko jest na odwrót... nawet Otaku są na "odwrót".:P
A tak szczerze... to jeszcze sushi nie jadłem...[brakslow]
I found an island in your arms
Country in your eyes
Arms that chain, Eyes that lie
Break on through to the other side
Jak dla mnie niespecjalne. Za to sake jest ok, opiłem się tego ostro w Anglii
"Skazany na zajebistość"
japonskie zarcie jest bez smaku, a jesli ma jakis smak do przewaznie jest on Z DUPY :| to tyle podsumowujac dzisiejsze sushi i zupe miso, kampai ukradł mi piwo asahi wiec nic dobrego z tego nie wynikło, a jedyne znośne zarcie zrobilem z resztek, posmazajac na patelni łososia z paluszkami krabowymi, ogorkiem i marchewka :|
Do not only follow the footsteps of your masters, but search what they were searching for...
lol, odrazu ukradl zapomniales wziasc Twoja strata niewatpliwe dosyc bolesna :] a jedzienie w najlepszym wypadku marne, dosyc w sumie ciezko byc japonczyckiem, jak mozna cos takiego codzinnie wsuwac :|
Pozostaje jeszcze pytanie, czy to, co przyrządziliście, to było "japońskie jedzenie".
no trzymalismy sie przepisow wiec chyba bylo japonskie, albo chociaz je przypominalo
Powinniście ścignąć jakiegoś Japończyka i zrobić crash test
lol, JAponczyk to by nas wysmial na wejsciu pewnie :> ale ja sie tam nie zrazam produkty mi zostaly to za dwa dni jak mi przejdzie bol brzucha robie kolejne, moze tym razem wyjdzie lepiej
samobojca jestes jak robisz kolejne ...
Do not only follow the footsteps of your masters, but search what they were searching for...
zostalo mi nieco dlugoziarnistego ryzu sonko ktroy trzeba zuzyc:) najwyzej pies zje, on zje wszystko :>
To ja zadam pytanie, może nie do końca związane z tematem ale trudno:) w jaki sposób podgrzać sake? kupiłem sobie sake w kamionce i nie za bardzo wiem jak się do tego zabrać, jakbym miał wersje butelkowaną, to prawdopodobnie trafiła by do gara z wodą i na palnik
Znaczy, masz kamionkową butelkę, tak? Spoko, możesz ją podgrzać w kąpieli wodnej, wytrzyma:) Podejrzewam, że dobrym pomysłem byłoby prażenie w gorącym piasku, jak kawę po turecku, ale pewnie nie masz piasku w domu;) Temperatura sake: 5 - 50 st. Napisz, jak ci smakowała. Założyciel tematu nic nie napisał o piwie, tylko, że żarcie było do d...
Piasek będę miał:) ale taki do kuwety dla kota, więc raczej się nie będzie nadawał:) a Asahi jest nawet dobrym piwem:)tylko 6 złotych za małą butelke to małe zdzierstwo:) W każdym razie dzięki za rade:D na sylwku będę jakoś kombinował:P