Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2
I ja się dołączam do prośby.
gg - już działa
Google+ m.bellon.atas@gmail.com
Aktualnie oglądane :
* Usagi Drop * Ao no Exorcist * Tiger & Bunny
Jak kogoś będzie interesował jakiś wątek to sam go znajdzie, bez powiadamiania :]
A jak jakaś awaria komputera czy coś na kilka dni, wchodzisz na skrzynke a tam 100 meili powiadomień... Bo się dyskusja rozkręciła...
Wg mnie niepotrzebne :|
A jak jakaś awaria komputera czy coś na kilka dni, wchodzisz na skrzynke a tam 100 meili powiadomień... Bo się dyskusja rozkręciła...
Dlatego pisałem o "Postach od ostatniej wizyty" czy coś tędy. Wtedy nie masz powiadomień na mejl, a widzisz listę wszystkich nieczytanych postów. Proste i użyteczne
Poza tym, damn, tu nie chodzi o to czy to potrzebne czy nie - nie będziesz chciał, to sobie wyłączysz. I tyle
Ostatnio edytowany przez AceMan (2006-11-24 14:03:14)
Ciekawe czy ~Taipan to rozwazy, a jezeli nie chce tego wprowadzic, to fajni by bylo, zeby sprawe raz na zawsze zalatwil i najwyzej powiedzial "NIE". Temat bedzie wtedy do zamkniecia.
Z tego co pamietam to Taipan nie mial nic przeciwko informowaniu mailem o komentarzu. Tylko narzekal na brak czasu by to napisac. O ile dobrze siegam pamiecia, to wlasnie informowanie o postach nie wchodzilo w rachube.
Ostatnio edytowany przez KAT (2006-11-24 14:41:10)
Dlatego pisałem o "Postach od ostatniej wizyty" czy coś tędy. Wtedy nie masz powiadomień na mejl, a widzisz listę wszystkich nieczytanych postów. Proste i użyteczne
"Posty od ostatniej wizyty" strasznie obciążają bazę, bo trzeba to wszystko spamiętać dla każdego użytkownika oddzielnie.
Co do powiadomień na forum, to byłaby to bardo przydatna opcja, szczególnie dla osób które nie zaglądają tu codziennie, a chcą być na bieżąco z jakimś tematem.
A jeśli chodzi o masowe zasypywanie skrzynek, to raczej nie powinno być problemu, bo powiadomienia można by włączać dla każdego wątku oddzielnie. Na acp tak jest i jakoś nikt nie narzeka. Chyba że zrobić coś ala forum phpbb (chodzi mi o jeden skrypt a nie całe forum), gdzie powiadomienie przychodzi tylko dla pierwszego nowego posta i dopóki się nie odwiedzi tematu, maile nie przychodzą
"Posty od ostatniej wizyty" strasznie obciążają bazę, bo trzeba to wszystko spamiętać dla każdego użytkownika oddzielnie.
Niekoniecznie. Podam przykład jak to jest zrobione na moim portaliku:
- Wyświetlając listę nieczytanych postów, skrypt porównuje czas utworzenia wszystkich postów z czasem ostatniego kliknięcia przycisku "oznacz jako przeczytane" i wyświetla tylko te tematy, w których posty były napisane po tym czasie
- klikając przycisk "oznacz jako przeczytane" czas ten nadpisuje się
I tyle Działa bez zarzutów
A ja jestem za wszystkim . Człowiek musi mieć jakąś możliwość wyboru
Niektórzy pewnie podali adresy e-maili, z których nie korzystają wcale. Mnie np. wkurza e-mail po każdej zmianie w profilu... pewnie znowu z 200 wiadomości. Już o wiele lepszy jest do tego PW Chociaż... o ostatnich ocenach do 10 epka nie wiedziałem nawet przez 2 dni
...m-o-ż-e___b-y-ć
Ostatnio edytowany przez MistrzSztuki (2006-11-24 20:38:33)
Taipan, czy moglbys sie wypowiedziec odnosnie tych powiadomien o komentarzach?? Czy jest to do zrobienia? Kiedy mozna by tego oczekiwac?
gdyby tylko czlowiek mial troche wiecej czasu i lepiej znak angielski [z 2 mozna cos zrobic, z 1?]
Zastanawiam się... czy to już zostało wprowadzone ^^"?
Bo w tym dziale jest taki bałagan... że głowa mała xD.
Nie zostalo Ostatnio poruszylem ponownie ten temat z Kanem, bo wpadlem na pewien prosty pomysl, ktory moglby rozwiazac kwestie informowania autorow napisow o nowych komentarzach do ich subow. Mianowicie w profilu mogloby pojawiac sie identyczne "pole" jak to z "Ostatnio skomentował:" tylko, ze byloby to "pole" zawierające ostatnie komentarze do napisow autora. No ale oczywiscie to bedzie zamulac i takie tam ;P Wiec Kane na razie powiedzial: nie.
Ostatnio edytowany przez KAT (2008-08-09 14:28:16)
Odświeżam. Prosta informacja o komentarzu, na pocztę, z dołączonym linkiem do konkretnych napisów była by dobrym dodatkiem dla udostępniających.
Nie oglądam online!
Było to już poruszane. Może będzie w ANSIv2.
Było to już poruszane. Może będzie w ANSIv2.
Może będzie w ANSIv2, które także "może będzie" ANSI 2.0 powstaje już tak długo, że dawno ktoś mógłby nauczyć się pisać od zera i pomóc Kane'owi z nową wersją. Także obecnie nowe ANSI jest w fazie - "chcesz ANSI 2.0? DIY".
Równie dobrze można sobie odpuścić ansi v. 2.0. i zacząć udoskonalać obecną wersję.
Ale nie oszukujmy się - komu by się chciało.
Ty dulowaty userze!
Równie dobrze można sobie odpuścić ansi v. 2.0. i zacząć udoskonalać obecną wersję.
Ale nie oszukujmy się - komu by się chciało.
Nie psuj cichych marzeń.
Strony Poprzednia 1 2