Nie jesteś zalogowany.
Już trzeci epek się pojawił, a nikt nie daje żadnych komentarzy na temat tego anime, nie wierzę by nikt tego nie oglądał. A może jednak... Jeśli tak to powiem że warto, czemu? Ot chociażby dlatego że właściwie pisząc ten tekst nie wiem dokładnie co mam o tym anime sądzić...
Szczerze mówiąc pierwsze minuty nastawiły mnie do tego anime negatywnie, kreska przeciętna, fabuła standardowa, charakterystyczne dla CLAMPA postacie męskie z szyjami jak żyrafy, świecące mechy, supermoce niewiadomo skąd...
Zatrzymała mnie przy tym anime jedynie postać zielonowłosej piękności z openingu, niestety lansowana na główną bohaterkę została bardzo szybko zastrzelona...
I tu zaczyna się paradoksalnie zmieniać moje nastawienie do tego anime, główny bohater, który myslałem że będzie krystaliczny jak Kira Yamato, wcale taki nie jest, intryga w anime wcale nie jest taka płytka na jaką się wydawała, a po trzecim odcinku wygląda na to że... niewiadomo na co wygląda jakoś trudno mi przewidzieć dalszy ciąg rozwoju fabuły, co przy dzisiejszym poziomie anime jest cechą pozytywną, a napewno czyni to anime wciągającym i to na tyle że ścierpię faceta w ped... dziwnej masce byle zobaczyć jak to się skończy.
P.S. Oto opis tego anime dla tych co pierwszy raz słyszą o tytule
Ostatnio edytowany przez opcy (2006-11-01 20:41:18)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
No to niezłe jaja się dzieją. Jak tylko skończe BBB 08 to biore się za CG 03. Anime jest naprawdę świetne ;o) i intrygujące, he he, ależ ten świat jest piękny, człowiek obejrzy takie fajne coś i już mu lepiej ;o)))). Pozdrowienia dla wszystkich animemaniaków.
Nom , ja zaciagam pierwszego epka od "GG" zobaczymy co to jest
Ja jestem już po 2 epach i anime naprawdę jest ciekawe, zaczyna się od naprawdę świetnego openingu. Główny bohater tak jak już wyżej wspomniał opcy nie jest tak do końca dobry i nie można jednogłośnie stwierdzić po której stronie będzie stał, co do samego oglądania to anime przykuwa do ekranu (przynajmniej mnie ;]), z ciekawością będę oglądał kolejne epki, plus SUNRISE xD
Świetne anime, jak tylko zaczolem oglądać i zovbaczyłem głównego bohatera to pomyślałem " to wygląda jak CLAMP" więc odrazuy bylo wiadomo z cośmnie do tego bedzie ciągnac ale jednk nie mozna powiedzieć "naszczęście", że tylko to. Oberjrzalem narazie 2 epki i trzeba przyznać ze zapowiada się naprawddę świetna seria(podobnie jak zapowiadał się BBB, ale ostatnie 3 epki to moim zdaniem rzenada). Czekam na napisy do 3 epka.
ja sciagam wiekszosc nowych tytulow, jakie pojawiaja sie na animesuki po wczesniejszym sprawdzeniu ich gatunku, jednak to anime sciagnelam tak po prostu i bardzo sie ciesze, bardzo mi sie podoba. na poczatku kreska clampa bardzo mnie draznila, nie przepadam za clampem ogolnie, a co dopiero anime z postaciami o dwumetrowych nogach... ale po pewnym czasie jakos sie przyzwyczailam, teraz nawet mysle ze niezle ona do tego anime pasuje. nie moge sie doczekac kolejnych odcinkow.
ma ktos moze mp3 z endingiem tego anime? ja znalazlam jakies, ale tylko w niskiej jakosci, a przydalaby mi sie do mojej kolekcji utworow ali project (pominmy to, ze wszystkie ich piosenki sa praktycznie takie same )
Jak dla mnie to anime jest bardzo dobre, bardzo dobrze się zapowiada mimo, że obejrzałem tylko 2 odcinki. Krusty, z niecierpliwością czekam na napisy do dalszych odcinków (na razie zrobiłeś do trzech), zresztą twoje napisy są pierwsza klasa, doskonale się ogląda z nimi anime, szczególnie jak ma się rawa. A dla tych co chcą obejrzeć 3 pierwsze odcinki w wersji hdtv uploadowałem je, można je znaleźć na:
DirectRaws
Polecam, bo jakość świetna
Nie trzeba mieć rawa. W wersji od gg-fansub są softsuby i też jest extra ;D
Ostatnio edytowany przez m(e)st (2006-12-04 21:09:56)
kurcze czy on poleci kiedyś coś gdzie niema mechów , Ale co tam może zobaczę
Nie trzeba mieć rawa. W wersji od gg-fansub są softsuby i też jest extra ;D
Ale wersja od gg nie jest wersją hdtv , więc polecam rawy
Do tej pory zassalem juz 8 epkow , niestety tylko 3 przetlumaczone a sciagam Rawy wiec nijak nie idzie zrozumiec o co chodzi , podobno moja mlodsza siostra obejzala 5 epek ( w sumie nie wiem po co) i mowila ze cos ciekawego sie bedzie dzialo
W środę kończę serię BBB i wtedy to skupię się na CG, mam już przetłumaczony prawie cały 4 epek, trochę poprawek i będzie . Nie pytajcie mnie, proszę, kiedy będzie to, a kiedy tamto. Będzie jak znajdę trochę czasu , oprócz tłumaczenia mam jeszcze rodzinkę i pracę, tak więc cierpliwości young ones .
Ogladalam od poczatku to anime i glownie dlatego,ze projektem postaci zajela sie moja ulubiona grupa kobitek Clamp.Mysle,ze nie zapuscilabym do niej zurawia,gdyby nie ten drobny szczegol.Duzo jest serii o mechach,intrygach roznego rodzaju,mocach paranormalnych itakich tam.To przyciaga strona graficzna.Jest zrobione dobrze jak dla mnie.Fabula jest prowadzona poprawnie- gdzie trzeba trzyma w napieciu,gdzie nie wychodza smieszne gagi.A urok wielkich oczu wplywa jedynie na plus tej serii:)
hmmm Clamp powiadacie, zarzekalem sie ze po obejzeniu X-tv, nigdy juz clampowskiego anime nie sciagne, ale chyba zaciagne jeden epek i zobacze
ara ara...
Uploadowalem do 8 odcinków, tak ode mnie na święta
Code Geass ep01:
Waga: 347MB
Part1
Part2
Code Geass ep02:
Waga: 363MB
Part1
Part2
Code Geass ep03:
Waga: 317MB
Part1
Part2
Code Geass ep04:
Waga: 285MB
http://www.megaupload.com/?d=TNHF02F0
Code Geass ep05:
Waga: 290MB
http://www.megaupload.com/?d=RS3PKKLP
Code Geass ep06:
Waga: 247MB
http://www.megaupload.com/?d=93BWSIM0
Code Geass ep07:
Waga: 245MB
http://www.megaupload.com/?d=6VUGGE29
Code Geass ep08:
Waga: 241MB
http://www.megaupload.com/?d=CU4NXN82
To tyle, więcej informacji na DirectRaws
Aha, odcinki 6,7 i 8 nie pochodzą od darkside-raws (nie od tego ripera od którego oni brali) i jakość jest troszkę gorsza, ale nadal raw w hdtv. Dlatego też planuje upload tych odcinków również od darkside-raws w nowym roku, więc ci co chcą niech ściagną.
Aha2: jakby się coś nie zgadzało dajcie znać
Przebranko głównego bohatera Code Geass bardzo przypomina ubranko Kamuiego z X-a ;]
Jakiś czas temu zostało podane, że zostanie zrobiony kolejny sezon Code Geass, OVA i film kinowy, co do serialu to akurat mi się podoba ale z resztą kto tam wie jak wyjdzie :]
Ostatnio edytowany przez m(e)st (2007-03-27 21:19:20)
czyli mam rozumiec ze code geass bedzie mialo ok 50 odcinkow?
Kto wie do ilu dojdzie i ile będzie liczył drugi sezon, czas pokaże :d