Nie jesteś zalogowany.
postanowilem zalozyc ten temat aby kazdy mogl w nim napisac o nowych wersjach jego ulubionego oprogramowania. wiele razy byly zakladane tematy, ktore informowaly o nowszych kodekach czy odtwarzaczach wideo. celem tematu jest oczywiscie poinformowanie o przydatnych programach osob nimi zainteresowanych.
dzis pojawila sie nowa wersja odtwarzacza VLC 0.8.6, glownym atutem tej wersji jest udoskonalona obsluga h.264 (lecz nie jest ona perfekcyjna) i natywna obsluga WMV9/VC-1.
Oraz nowa mega paczka k-lite: Klik
Jaka znowu nowa? Przecież już minął miesiąc od jej wydania [19.11.06][beznadzieja]
Jak już ma być coś nowszego to można do tego dorzucić KLCP update który wyszedł 06.12.06
Zawsze najnowsze Info o updatach tej paczki znaleźć można na http://www.codecguide.com/
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-12-17 17:45:04)
Jak zwykle jestem opozniony
Jeśli jeszcze nie wiecie!
Stała sie rzecz niesłychana!
Pojawił sie pierwszy update SubEdit Player od czasu 'build 4043' (2005-04-22) !!!
Aktualizacja nastąpiła dnia 2006-12-24 do wersji 'build 4056'
Zalecam każdemu ściągnięcie i zaktualizowanie tego świetnego softu.
Informuje również, że strona glówna została zmieniona na http://subedit.com.pl/
Osobiście bardzo dziękuję twórcy i każdemu polecam ten player
[cytuj] Ostatnie zmiany w programie:
build 4056 (2006-12-24)
* Przyspieszone uruchamianie programu.
* Do okienka "Zmień czas wyświetlania napisu" dodane pole z możliwością zmiany dodatkowego czasu wyświetlania napisu.
* Dodana możliwość minimalizacji programu do Tray'a (patrz menu: Opcje -> Wygląd -> Ikonka w Tray'u).
* Dodane informacje OSD na temat stanu okienka oraz zmian na playliście.
* Zniesione ograniczenie 100 rozdziałów filmu.
* Zmienione czasy timera na 120, 105, 90, 75, 60, 45, 30, 15 minut.
* Usunięty błąd wyboru strumienia (HRCHECK) pojawiający się czasem przy otwieraniu filmów.
* Dodana opcja wyrównywania napisów w poziomie: Lewa/Środek. (Narzędzia -> Opcje -> Napisy-wygląd -> Wyrównuj napisy)
* Poprawka przy wyszukiwaniu następnego odcinka serialu. Dla odcinka "01" następny otwierany był serial "20" zamiast "02".
* Dodana opcja wyrównywania napisów w pionie: Góra/Dół. (Narzędzia -> Opcje -> Napisy-wygląd -> Wyrównuj napisy)
* Dodana możliwość pozycjonowania napisów względem dołu ekranu. Wcześniej było tylko pozycjonowanie względem dołu obrazu filmu. (Patrz: Narzędzia -> Opcje -> Napisy-wygląd -> Pozycja napisów ustawiana wg)
* Poprawione działanie PanScan.
* Poprawione działanie funkcji "Zawsze na wierzchu". Działa szybciej i nie musi wyłączać na chwilę filmu.
* Poprawka. Zablokowane włączanie wygaszacza ekranu podczas oglądania filmu.
* Poprawka. Przy otwartym pliku audio nie wyświetlały się napisy.
* Teraz zmiana formatu napisów powoduje również zmianę domyślnego formatu nowowstawianych napisów w edytorze.
* Zmiania.Opcja automatycznego pauzowania filmu gdy SubEdit traci focusa teraz nie działa gdy SubEdit ma włączoną opcję "Zawsze na wierzchu".
* Poprawiony błąd. Dla ustawionego trybu "zawsze na wierzchu" przestawał działać skrót klawiszowy Ctrl+.
* Na liście propozycji tytułów w wyszukiwarce napisów dodane zostały nazwa pliku i nazwa katalogu bez znaków specjalnych takich jak ",", ".", "-" i inne.
* Po włączeniu wyszukiwania napisów przycisk SZUKAJ był wyłączony nawet gdy tytuł filmu był uzupełniony.
* Okienko wyszukiwania napisów zostało zmienione w taki sposób, żeby przesuwając suwak można było przeczytać cały opis napisu.
* Jeżeli okienko aplikacji jest zminimalizowane to przy otwieraniu filmu z linii komend zostanie automatycznie przywrócone.[/quote]
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-12-26 15:54:33)
wolalbym dodatkowe formaty niz takie zmiany kosmetyczne, jak dla mnie niczego nie dodano, jedynie poprawiono.
I dalej nie moge rozszerzac rozmiaru obrazu w fulscreanie
Ale wazne ze sie cos ruszylo. Myslalem ze juz dead. Marzy mi sie SE na silniczku ala mplayer albo cos podobnego -> player idealny.
Mi też, ale nie róbmy tutaj offtopica
I dalej nie moge rozszerzac rozmiaru obrazu w fulscreanie
To nie jest wina programu, tylko kodeków, (braku odpowiednich filtrów)
nie chcę tu robić offtopica, ale dzięki Kisiel[okej] bo jak zauważyłem ta wersja poprawnie odtwarza mpeg2 i inne formaty które na wersji 4043czy jakoś tak, nie działały przez co miałem jeszcze jedną znacznie wcześniejszą wersję, co było utrapieniem.:(
What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu
Jeśli chodzi o Subedit 4056, to jakoś te zmiany nie są za bardzo widoczne.
A nie tylko oglądam, ale też i poprawiam napisy, więc...kosmetyka.
Nie rewolucja i rewelacja.
Jeśli chodzi o Subedit 4056, to jakoś te zmiany nie są za bardzo widoczne.
A nie tylko oglądam, ale też i poprawiam napisy, więc...kosmetyka.
Nie rewolucja i rewelacja.
Jeśli chodzi o napisy to na pewno jeden błąd pozostaje a mianowicie przy przesuwaniu czasu zawsze zaniża liczbę klatek wpisanych w oknie o jeden, ale przesuwa i tak o tyle ile trzeba. ;)Mi głównie chodziło o błędy z mpegami, jak ktoś nagrywał z satelity i miał zainstalowanego mianconcepta, to wie o czym mówie.:D
What's the point with pointer?
Szisza jest zła a Demo jeszcze gorsze
Kainote link
Umu umu
Jeśli kogoś to interesuje:
wczoraj wyszła długo oczekiwana nowa wersja klienta bittorrent: µTorrent 1.6.1 build 490 PL
http://www.underpl.org/program-974-%26_ … 90_pl.html
program niezwykle mało zasobożerny do tego szybki i łatwy w konfiguracji.
nowa wersja - Mp3tag 2.37e Beta PL
http://amnezja.org/modules.php?name=New … &sid=14456
program niezwykle przydatny do uporządkowania dużych zbiorów OSTów
co do µTorrent 1.6.1 build 490 PL to na WinXP + SP2 (przynajmniej mi) wiesza sie
~shinma podmień plik językowy i sprawdź ustawienia dla firewalla.
ukazal sie nowy CCCP z dnia 22 lutego 2007
edit: sprawdze plik jezykowy @RA6 bo sluza bezpieczenstwa (ang. firewall, tak dla informacji tlumaczenie zostalo oficjalnie przyjete w polsce) jest poprawnie skonfigurowana
Ostatnio edytowany przez shinma (2007-02-26 16:33:34)
offtop LOL sluza bezpieczenstwa haha - no niezle
Jeszcze przeze mnie nie sprawdzony ale wdaje się całkiem sensowny
MaxUploader 1.0 - program do wrzucania plików na imageshack [przyda sienam w obrazkowej ], wyslijto.pl, oraz rapidshare [to sie na pewno nam przyda a już na pewno na anfo]
Wczoraj pojawił się nowy RapGet oznaczony numerkiem 1.27
Miejmy nadzieję, że tym razem dłużej będzie działał bezawaryjnie i pobierał pliki nawet ze zaktualizowanych zabezpieczeniami witrynami. Ostatnio chyba rapidshare zmienił kody swoich obrazków - zobaczymy czy rapget już potrafi jest złamać
strona skąd możecie go pobrać:
http://rapget.com/en/download.html
PS: ja tam czekam nadal na nową wersję GetLink bo 7 już nie działa ;[