Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Ogladał ktos w/w tytuł??
Jak dla mnie momentami troche naiwna historyjka, ale cos sprawia ze chce sie ogladac kolejne odcinki - to pewnie przez bohaterów ktorzy sa cholernie sympatyczni i mocno udziwnieni
Tutaj krotki opis z jednej z ang. stronek:
Kamiyama Samataro, a second grader of high school, is the eldest son of God family. He is living with his father who is God, the mother who is a goddess, his sisters who are candidates for goddesses, and a help, Tenko, who is his childhood friend and an angel. They are living in a house built 25 years ago in Setagaya. The reason why they live in the human world is because they make Samataro study human world in order to become God.
However, his parents make miracles without intention and everything goes as he wants. Therefore, he becomes languid and dull, and he is always scolded by Tenko.
One day, he encounters a mysterious transfer student, Kumiko, and falls in love with her. He makes up his mind to make her his girl friend by himself.
Wychodziło mniej wiecej w połowie 2006, na fansub.tv mialo nawet rekomendację, zaraz po Haruhi Suzumiya Melancholy , a w naszym piknym kraju jakos wydaje sie calkowicie nieznane...
czekam na jakąś recenzję ale na razie nic
no i ma fajową muzę :]
Dziwne to anime tak samo jak manga. Ogulnie mi się podobało lecz, uważam że mogli to trochę lepiej zrobić, sam nie wiem ale uważam że czegoś brakuje tylko sam nie wiem czego. Trochę zakończenie mi się nie podoba a dokładnie rzecz ujmując chodzi o tego demona i walkę no jakoś mogli coś lepszego zrobić.
Jak dla mnie anime wporządku, nawet bym powiedział że przyzwoite dobra kreska, muzyka dobrze dobrana do sytuacji, bardzo szybko się ogląda, odcinki nie dłuża się... tak jak mówili poprzednicy coś w tym jest że chce się oglądać nastepny odcinek podsumowując, anime pierwsza klasa, choć mało popularne ;/
IMO anime oldschoolowe... nostalgiczne... wprowadzające widza w klimat dawnych anime... Choć oglądałem z 4 epki to nie narzekam... jesli chodzi o wersje najlepszą... to polecam DVDripki od DMHY, znaleźć je można na TokyoTosho.
Dziwne to anime tak samo jak manga.
a moge wiedziec skad wytrzasnąłeś mangę ?? :]
Tutaj
http://www.mangaupdates.com/groups.html?id=44
Grupa która robi mange a tu bezpośrednio lonk do mangi
Strony 1