#141 2006-12-12 22:43:44

malkor
Użytkownik

Odp: Mundurki w szkołach

szczerze to ciekaw jestem jak by wygladala moja klasa w mundurkach ala III Rzesza jezor

#142 2006-12-12 22:44:37

masterjack90
Użytkownik

A kto niby zapłaci za te mundurki????Przecież szkoły nie stać będzie

#143 2006-12-12 23:00:05

Freeman
Użytkownik

No to już wiadomo teraz, że rodzice (no bo kto niby miałby płacić za pomysły żondu). Najuboższych RoMEN obiecał dofinansować (na bank taki próg wykombinują, że się na niego załapią tylko ludzie, którzy mają 6,50zł miesięcznie na członka rodziny, czyli nikt, a w wyniku luki prawnej także ci, którzy mają miesięcznie więcej niż 10 kawałków - i tu już wielu z tej "ulgi" pewnie skorzysta).

#144 2006-12-12 23:08:11

Hatake
Użytkownik

mundurki w szkołach? że niby wszyscy mają je nosić? to tak samo jak przykład z W-F, gdzie trzeba chodzić na basen, gdzie w klasie są osoby ze strachem przed wodą itp. lekcje basenu mają nauczyć te osoby zaufania do wody... tyle, że według mnie to g**no daje, bo ten człowiek przechodzi takie męczarnie... zmuszanie ludzi do wykonywania sportu, którego ty nie lubisz... głupota... oczywiście, jak chcesz, nie ćwicz, ale to dostaniesz ocenę niedostateczną lub coś w tym rodzaju. szkoła ma służyć nauczaniu a nie męczeniu ludności.
pomysł z mundurkami nie jest taki zły, bo to w końcu niezbyt trafiona wypowiedz na temat basenu, ale mniej więcej na tym samym polega;P ale zanim wezmą się za mundurki, to powinni dopracować system nauczania w szkołach, organizację, większe dofinansowania, ogólnie - wszystko. przecież wiem jak to w szkole jest, sam w niej jestem i widzę...
jak widzę cenę za szafkę szkolną - 100 zł i to taką szafkę 50x50x100 cm, gdzie wsadzisz buty i kurtke upchaną, a zaraz obok otwarta szatnia, gdzie włożysz kurtkę za darmo...:P nawet plecak tam można oddać.

Freeman napisał:

Ale mundurkofobia chyba nie istnieje, z tego co wiem (btw, konfrontacja ze źródłem lęku to jedna z ponoć bardzo skutecznych metod terapii, oczywiście fachowo prowadzonej; trudno wyczuć, czy mówisz o strachu przed wodą, czy o lenistwie, czy o niechęci pokazywania się w stroju kąpielowym przykładowo).

każdy ma jakieś swoje urojenia, tak i niby ta konfrontacja ma pozbyć się z ciebie lęku do danej rzeczy... u mnie tak nie jest.
a z tą mundurkofobią... zobaczysz, jeszcze i takie coś będzie:D uczniowie potrafią tak lawirować, że hej:P

EDIT: nie ma co się oszukiwać, jeśli nawet to wejdzie, to i tak 3/4 uczniów na miejscu to oleje, i tak będzie ubierała się normalnie a nie w uniform. polska szkoła jest tak zepsuta, że już nic się nie da z nią zrobić:P

Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-12-12 23:20:33)

#145 2006-12-12 23:10:55

Freeman
Użytkownik

Ale mundurkofobia chyba nie istnieje, z tego co wiem (btw, konfrontacja ze źródłem lęku to jedna z ponoć bardzo skutecznych metod terapii, oczywiście fachowo prowadzonej; trudno wyczuć, czy mówisz o strachu przed wodą, czy o lenistwie, czy o niechęci pokazywania się w stroju kąpielowym przykładowo).

#146 2006-12-12 23:13:14

masterjack90
Użytkownik

jakby dziewczyny chodziły w mini spódniczkach to bym był zadowolony z mundurków szkolnych:D:D

#147 2006-12-12 23:19:29

malkor
Użytkownik

Widze że nie tylko ja tak podchodze do sprawy, tyle że musiał bym się przepisać do klasy humanistycznej bo u mnie to same kretoszczury.

#148 2006-12-12 23:19:55

Sansiro
Użytkownik

masterjack90 napisał:

jakby dziewczyny chodziły w mini spódniczkach to bym był zadowolony z mundurków szkolnych:D:D

Hehe marzenia smile_big Myślisz ze mundurki jak beda to beda w twoim guscie beda takie fajne ze suknie po kostki szare sfetry i jedyne co fajne to gołe łydki hehehe. i jeszcze kaza przestac sie myc zeby pasowalo do mundurkow[cool]

Ostatnio edytowany przez sansiro (2006-12-12 23:20:14)

#149 2006-12-12 23:20:25

wiluS
Użytkownik

Freeman napisał:

no bo kto niby miałby płacić za pomysły żondu

juz placimy, nawet jesli nie w sposob papierkowy/plasykowy to nasze zszargane nerwy mowia same za siebie. "KoHam ten kraj, koHam dziury w drogach, koHam staruszki, koHam all, koHam ksiecia mariana"<sarkazm>

Hatake napisał:

oczywiście, jak chcesz, nie ćwicz, ale to dostaniesz ocenę niedostateczną lub coś w tym rodzaju.

I zrobisz to samo w trybie przyspieszonym(albo w przyszlym roku)

masterjack90 napisał:

akby dziewczyny chodziły w mini spódniczkach to bym był zadowolony z mundurków szkolnych

Polska to nie szkola rodem z anime/mangi gdzie kazda 13-latka ma dlugie nogi i wszystko w najlepszym porzadku. Ja bym sie na twoim miejscu wstrzymal z tym usmiechem. Aktualnie kto ma cos do pokazania to tak czy inaczej to pokaze. Jak ktos jest niespelna rozumu to szuka dziury w calym...

#150 2006-12-12 23:23:42

Hatake
Użytkownik

wiluS napisał:
Hatake napisał:

oczywiście, jak chcesz, nie ćwicz, ale to dostaniesz ocenę niedostateczną lub coś w tym rodzaju.

no bo po co się zmuszać? żeby mieć ok ocenę? phi, wolę to 2 i mieć spokój niż się katować...
nie mówię, że nie potrafię pływać, bo potrafię na tyle, że się nie utopię i to mi wystarczy, a ja już jestem niestety taki, że co chcę, to chętnie uczę się, a to co nie chcę wolę zostawić w spokoju, albo samemu rozwijać, niż ma mi to tłumaczyć nauczyciel...
ale nie, dobra koniec, bo offtop robię...:P

a wprowadzenie mundurków, by każdy uczeń czuł się równy nic nie da. młodzież, czyli my, jest trudna do zrozumienia, ale to potrafię już wywnioskować, przecież sami nauczyciele się kompromitują czasami mówiąc różne rzeczy jakiemuś uczniowi, czasami trafione, czasami nie, no ale jaka dzisiaj jest młodzież...

Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-12-12 23:28:50)

#151 2006-12-12 23:32:13

wiluS
Użytkownik

Hatake napisał:
wiluS napisał:
Hatake napisał:

no bo po co się zmuszać? żeby mieć ok ocenę? phi, wolę to 2 i mieć spokój niż się katować...

zeby dostac ta dopke to jednak musisz wykazac sie minimalna znajomoscia tematu. Gdybym sie nie zmuszal to juz dawno skonczylbym przy mojej ulubionej rozrywce ktora jest wyjatkowo pracochlonna, absorbujaca, odkrywcza i darmowa.

btw. Ocena ocenie nie rowna

#152 2006-12-12 23:37:48

Freeman
Użytkownik

wiluS napisał:
Freeman napisał:

no bo kto niby miałby płacić za pomysły żondu

juz placimy, nawet jesli nie w sposob papierkowy/plasykowy to nasze zszargane nerwy mowia same za siebie. "KoHam ten kraj, koHam dziury w drogach, koHam staruszki, koHam all, koHam ksiecia mariana"<sarkazm>.

"Mamy extra rząd i super prezydenta,
Ci wszyscy ludzie to wspaniali fachowcy."

Piosenka sprzed prawie dekady, i nadal aktualna... Unbelievable...

Z tym pływaniem to serio nie wiem, o co wam chodzi. Ja przykładowo strasznie nie lubiłem w siatkę grać, ale jak był okres siatki, to się grało w siatkę, a potem z radością na twarzy wracało do nogi i kosza. Siata zaliczona, ocena wstawiona, czas na relaks. Równie dobrze można powiedzieć, że ktoś z matmy nie lubi geometrii. No i co, zmuszać mnie będą? Grozić ndst? Trochę powagi, to jest jednak szkoła.

#153 2006-12-12 23:58:29

wiluS
Użytkownik

Freeman napisał:

cos mi sie to kojarzy z piosenkami wyborczymi samoobrony, te rymy, ten wokalista, ach...

Freeman napisał:

Równie dobrze można powiedzieć, że ktoś z matmy nie lubi geometrii. No i co, zmuszać mnie będą? Grozić ndst? Trochę powagi, to jest jednak szkoła.

No wlasnie to jest szkola i wlasnie ta szkola zmusza ludzi do robienia rzeczy ktore czesto nie maja dla ucznia innego sensu jak tylko ograniczyc mu czas wolny. Co zrobi z tym ow uczen to juz jego sprawa. Kazdy czlowiek jest inny. Dla jednego slaba ocena z jakiegos przedmiotu to nic, dla drugiego to wrecz plama na zyciorysie(nie przesadzam). Wszystkiego mozna sie nauczyc tylko ze sprawa motywacji to juz inna bajka;).

#154 2006-12-13 00:05:19

Hatake
Użytkownik

wiluS napisał:
Hatake napisał:
wiluS napisał:
Hatake napisał:

zeby dostac ta dopke to jednak musisz wykazac sie minimalna znajomoscia tematu. Gdybym sie nie zmuszal to juz dawno skonczylbym przy mojej ulubionej rozrywce ktora jest wyjatkowo pracochlonna, absorbujaca, odkrywcza i darmowa.

btw. Ocena ocenie nie rowna

tak, co zdać to zdam i spokój. ale żeby kazać komuś nie lubiącemu pływać, pływać dla relaksu, to daj spokój:P ale mniejsza o to, fakt faktem, każdy jest lepszy z czegoś innego. ale koniec na temat tego:P

ale co z tymi mundurkami: już widzę, jak wszyscy je kupują, czy coś... 3/4 oleje to jak mówiłem, nauczyciel też nic nie powie, ew. raz czy dwa cię upomni, żebyś chodził w mundurku i dalej to samo.

#155 2006-12-13 00:25:36

drajwer
Użytkownik

jezeli bedzie to traktowane powaznie, a na to sie zanosi, to nauczyciel nie bedzie przestrzegał dwa razy tylko kategorycznie żądał, zreszta od tego jest dyrekcja a nie nauczyciel;
tylko w takim wypadku ma to sens aby sie przyjęło,
moze nie kazdemu sie to podobac ale po pewnym czasie nikt nie bedzie pamietał ze wiele osób miało wątpliwosci co do tego pomysłu...

łazenie w mundurku bedzie tak samo oczywiste jak to ze nie mozna bekać na lekcji, łazic po szkole w ubłoconych glanach czy rzucac czosnkiem w katechetkę

#156 2006-12-13 00:54:20

Freeman
Użytkownik

wiluS napisał:
Freeman napisał:

cos mi sie to kojarzy z piosenkami wyborczymi samoobrony, te rymy, ten wokalista, ach...

T Love grał dla Samoobrony?

wiluS napisał:
Freeman napisał:

Równie dobrze można powiedzieć, że ktoś z matmy nie lubi geometrii. No i co, zmuszać mnie będą? Grozić ndst? Trochę powagi, to jest jednak szkoła.

No wlasnie to jest szkola i wlasnie ta szkola zmusza ludzi do robienia rzeczy ktore czesto nie maja dla ucznia innego sensu jak tylko ograniczyc mu czas wolny. Co zrobi z tym ow uczen to juz jego sprawa.

To ja chyba czegoś nie zrozumiałem. Oni wam każą chodzić na basen po lekcjach, w wolnym czasie, pod groźbą niezaliczenia czegoś tam albo obniżej oceny (z czegoś tam)?

#157 2006-12-13 07:43:27

malkor
Użytkownik

[cytuj= .....łazenie w mundurku bedzie tak samo oczywiste jak to ze nie mozna bekać na lekcji, łazic po szkole w ubłoconych glanach czy rzucac czosnkiem w katechetkę[/quote]

A czemu by nie rzucić czymś w katechete? przecież głupoty gada... Narazie na lekcji religi gram w szachy i co lekcja jestem nagradzany minusem albo jedynką ale powiedzcie mi co będzie jak mi się znudzi przeciwnik?

#158 2006-12-13 07:50:40

Obiwanshinobi
Użytkownik

malkor napisał:

Narazie na lekcji religi gram w szachy i co lekcja jestem nagradzany minusem albo jedynką ale powiedzcie mi co będzie jak mi się znudzi przeciwnik?

Niech zgadnę... Dorośniesz?

#159 2006-12-13 19:00:11

malkor
Użytkownik

Nigdy smile_big

#160 2006-12-13 19:59:01

Tarnum
Użytkownik

[zedytowane]

Pomyłka ;P

Ostatnio edytowany przez Tarnum (2006-12-13 19:59:49)

Stopka forum

© Animesub.info 2024