Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Yo! Zna ktoś jakiś Kurs do kolorowania komputerowego swoich szkiców (w tym wypadku mangi:P) Najlepiej jak by był do Photoshopa...
z góry thx...
The Hate U Give Little Infants F*ck Everybody
nie znam bo nie szukałam:P Ale spróbuj na warstwach. Np każdy kolor to inna warstwa wtedy jeśli coś zepsujesz jednym kolorem to latwo to usunąć i poprawić niż potem męczyć się ze wszystkim od nowa.
hmm Photoshopa bym nie polecał do tego, bo po 1 nie ma tam fajnych opcji do kolorowania, a po 2 o nie do tego służy Corel Painter (instalka 110mb ok zajmuje) wymiata jeśli chodzi o kolorowanie ^^ Tylko weś sprecyzuj w jakim języku tego tutka chcesz to może coś wygrzebie
EDIT:
Masz: http://rapidshare.com/files/7700463/TUTORIAL.rar.html To jest tutek jak pokolorować w corel painterze i wykończyć w photoshopie. Jest po angielsku ale mam nadzieję, że się przyda.
Ostatnio edytowany przez vegael (2006-12-16 12:17:10)
No wiadomo, że najlepiej PL No ale jak będzie ang. to nic się nie stanie.... chć najlepiej PL
hmm Photoshopa bym nie polecał do tego, bo po 1 nie ma tam fajnych opcji do kolorowania, a po 2 o nie do tego służy Corel Painter (instalka 110mb ok zajmuje) wymiata jeśli chodzi o kolorowanie ^^ Tylko weś sprecyzuj w jakim języku tego tutka chcesz to może coś wygrzebie
EDIT:
Masz: http://rapidshare.com/files/7700463/TUTORIAL.rar.html To jest tutek jak pokolorować w corel painterze i wykończyć w photoshopie. Jest po angielsku ale mam nadzieję, że się przyda.
Co to jest corel painter? Ja tam znam tylko Photo-Painta z pakietu Corela. W tym programie praktycznie mozna zrobic wszystko to samo co w Photoshopie - funkcje maja podobne. Jak dla mnie Photo-Paint tez jest lepszy w obsludze, ale to kwestia przyzwyczajenia.
BTW Dp samego kolorowania to pewnie sam windosowski Paint wystarczy
Corel Painter służy właściwie głównie do kolorowania i ma mnóstwo opcji z tym związanych. Naprawdę pięknie wychodzi jak się dobrze pokoloruje
W empikach jest książka po polsku o tym, jak przerabiać szkice mangi na komputerze. Nie taka strasznie droga i na prawdę fajnie napisana. Polecam.
Musze kiedys obadac tego Corel Painter'a, moze kiedys mi sie do czegos przyda (chociaz w sumie mam kredki )
Kolorowanie szkiców w PS:
Warstwe szkicu dajesz na background.
Tworzysz nowa warstwe z kopia szkicu, ustawiasz jej tryb na multiply.
Tworzysz kolejne warstwy pomiedzy i kolorujesz. Pobaw sie róznymi opcjami.
A szczerze powiedziawszy : praktyka czyni mistrza
W ktoryms z numerow polskiego "Photoshop magazyn" albo jakos tak, byl taki kurs. Do znalezienia na necie. Albo szukaj np. tu: http://www.totaltutorial.com/cat/1/adob … tutorials/. Miłej zabawy!
Wiecie zawsze można wydrukować... i kredeczkami ;p
Wiecie zawsze można wydrukować... i kredeczkami ;p
To nie to samo co na kompukompu:P Na allegro wpisz Manga: Grafika Komputerowa koszt 23zł... Kupisz i masz. Nic nie ma za darmo chyba ze no wiesz... w morde:P
Yo! Zna ktoś jakiś Kurs do kolorowania komputerowego swoich szkiców (w tym wypadku mangi:P) Najlepiej jak by był do Photoshopa...
z góry thx...
DA miłej zabawy
Ostatnio edytowany przez wilczy_deszcz (2006-12-16 14:47:48)
Jadak a ten poradnik jakiego programu sie tyczy i jakboglbys to daj link do niego:P
Photoshop'a
photshopa znajdziesz w rĂłznych sklepach internetowych...
http://www.digitalarttutorials.com/
VOL 2 zawiera dokładny opis do anime z przykladem.
Jak sie postarasz to znajdziesz na torrentach... powodzenia i milej zabawy.
Ostatnio edytowany przez Fantazyn (2006-12-17 17:30:33)
wilczy_desz: to jest w twoim linku "There are no deviations in this category"]
dziwne mi wyskakuje kilka stron tutków. to spróbuj sam poszukać na deviantart.com> categories>Resources > Tutorials > Digital Art > Drawing/Painting/Airbrushing > Photoshop. takich rzeczy na DA jest mnóstwo.
hehe ten poradnik o kolrowaniu jest lipny skad mam wiedziec jak zrobic te warstwy am Adobe P CS 2 Ang vers.
~sansiro: OMG, pierwszy rzut oka na górną belkę : Layer -> New... -> Layer. Myślenie nie boli.
Strony 1