Nie jesteś zalogowany.
imo jak ktos bardzo szanuje swoje plyty to tdk powinny wystarczyc jak narazie uzywam takich i jeszcze nie zawiodly
TDk lub Verbatim advenced azo + :d
Nagrywarka:
HL-DT-ST DVD-RAM LG GSA-4167B
Płytki używane i ok:
Verbatim (zarówno + jak i -),
PLATINUM (tylko +),
TDK (zarówno + jak i -),
Dysan (zarówno + jak i -),
Płytki już nie używane (nie polecam):
MediaStore
NTT
DataStar
[roftl]najlepiej o tym zapomnijcie [roftl]
[url]http://www.animesub.info/forum/viewtopic.php?id=72328]
Ja polecam Platinum(+), najlepsze Verby. Ostatnio wypalalem troche na frog'ach i powiem ze albo trafilem na bardzo dobra partie albo sa naprawde fajne(ogolnie nie lubie eksperymentowac). Najwiekszy zawod: TDK
Esperanza najlepsze płytki moim zdaniem na samsung sgh-552b nie mam z nimi problemów wytrzymałość dobra i niezawiodłem sie na nich;]jeszcze platiniu terz mogą być.
słuchawki: AKG 550 /superluxy mk2 EVO/pchełki od s2 samsunga [lepsze od aurora^^]
;] serie 1300+ na liczniku
gex uzywa mojego starego avatru osz ty:D ja Polecam TDK i Esperanza:P Sam na Konsole uzywam Esperanza I TDK:D Btw Zmieniłem/am Płeć:P
Ostatnio edytowany przez sansiro (2006-12-18 14:50:36)
Ostatnio wypalalem troche na frog'ach i powiem ze albo trafilem na bardzo dobra partie albo sa naprawde fajne
Wypalam na nich od dawna... dobre bo tanie
Płytki używane i ok:
TDK (zarówno + jak i -),
COFAM TO, TRAFILEM NA CAKE GDZIE PONAD 45 PLYT MOżNA BYłO UżYWAć JAKO FREEZBE
Płytki już nie używane (nie polecam):
MediaStore
ZNóW COFAM, TANIE W CAKE (WYCHODZI 60GR SZT.) I ANI JEDNA SIE NIE SKIEPSCIłA
Do dobrych dodam jeszcze: Esperanza
sansiro - bawisz sie płcią jak ja w wakacje xD fajne tak czasami powkręcać ludzi:P
co do płytek, to zmnieniam zdanie, które wyrażałem pół roku temu:
Nagrywara:
LiteOn jakiś tam czarny
Niezawodne:
Verbatim - świetne, stara, dobra, sprawdzona firma
Dysan - very good
Sigma - bardzo ciekawe płytki
ew. Esperanza - całkiem dobre
w ostateczności Platinum - dają radę
Zawodne:
Twister - mimo, iż dobre, bo żadno się palą, to po krótkim czasie na niektórych płytach nie da rady odczytać danych, nie mówiąc już o kopiowaniu na dysk...
MediaStore - bardzo średnie, a nie mam zaufania, bo jedyna płyta jaka mi wybuchła w napędzie to była właśnie ta:-D
EMTEC - też średnie
LG, Hawk, datex, TDK - największy shit z jakim się spotkałem:D
a najgorsze to są te płytki NoName... choć czasami trafisz na coś dobrego xD
Wszystkie były testowane jako CD i DVD, a w DVD tylko w +, jedynie TDK, esperanza i twister były testowane również na -
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-12-18 15:18:30)
'TDK - największy shit z jakim się spotkałem'
Co jest że najpierw zachwalacie TDK a później...?
Ja głownie nagrywam na płytach DVD+R TDK standard - czyli na tych niebieskich(chyba nie mają nazwy), ewentualnie nagrywam także na płytach DVD+R Verbatim Advanced AZO+. A jak zależy mi na czymś szczególnie to nagrywam na płytach TDK ScratchProof.
Ale ogólnie nagrywam na TDK lub Verbatimach mniej więcej pół na pół i jakoś nigdy się nie zawiodłem.
Ostatnio edytowany przez DevilDrom (2006-12-18 15:49:48)
Wytlumaczy mi ktos co widzicie w Esperanzach? KAZDA espera(zarowno dvd jak i cd) jaka mialem okazje posiadac byla okropnej jakosci. Czyzbym mieszkal w miejscu gdzie esperanza sprzedaje swoje najgorsze partie?
Hawk- największy shit z jakim się spotkałem
z hawkami jest taki przekret ze czesc nagrywarek(szczegolnie Samsungi) wogole ich nie widzi:) Rowniez nie polecam
Tylko Verbatim'y DVD+R najlepiej te Advanced AZO+ a jak nie to TDK DVD+R tez daja rade;D
Ja używam Verbatimów i Benq, ewentualnie Titanum. Jak na razie się nie zawiodłem. Co do Hawków, no comment - totalny przeshit
"Skazany na zajebistość"
Ja używałem właśnie Omegi i było dobrze. Teraz używam Tevion (nie dostępne w Polsce) i jest tez dobrze
''TDK - największy shit z jakim się spotkałem''
Co jest że najpierw zachwalacie TDK a później...?
a co ja? czy ja kiedykolwiek powiedziałem, że TDK jest dobre?[brakslow]
Ja używam Verbatimów i Benq, ewentualnie Titanum.
fakt zapomniałem o Benq, również dobre, a to Titanum, to gdzieś w sklepie usłyszałem, że nie ma różnicy, czy kupujesz Titanum czy Twister, bo ponoć to jedna i ta sama firma:P
a jak nie to TDK DVD+R tez daja rade;D
wlasnie. co do tych TDK, zaufanie mi zeszło dlatego, że na 25 wypalonych płyt poszło się je*** aż 11 z nich... szlag mnie wtedy trafił:D
Wytlumaczy mi ktos co widzicie w Esperanzach? KAZDA espera(zarowno dvd jak i cd) jaka mialem okazje posiadac byla okropnej jakosci.
hm, może twoja nagrywarka po prostu nie lubi się z nimi ja nie mówie, że najlepsze, ale też nie są złe, takie miedzy przeciętne a dobre... ale nie polecam tykać ich CD bo tu rzeczywiście odpadają na miejscu, chociaż, kto dzisiaj używa CD:P
Hatake napisał:Hawk - największy shit z jakim się spotkałem
z hawkami jest taki przekret ze czesc nagrywarek(szczegolnie Samsungi) wogole ich nie widzi:) Rowniez nie polecam
mało tego, nie dość, że się jarały gorzej niż te TDK u mnie, to bardzo mi się podobał motyw, jak odklejało mi się te sreberko (fletocyjanina, czy jak to sie nazywało), od tego plastiku, albo sie jakieś dziwne fałdy robiły:D
EDIT: do polecanych dorzucam jeszcze Sony
Ostatnio edytowany przez Hatake (2006-12-18 16:22:54)
wiluS napisał:Wytlumaczy mi ktos co widzicie w Esperanzach? KAZDA espera(zarowno dvd jak i cd) jaka mialem okazje posiadac byla okropnej jakosci.
hm, może twoja nagrywarka po prostu nie lubi się z nimi ja nie mówie, że najlepsze, ale też nie są złe, takie miedzy przeciętne a dobre... ale nie polecam tykać ich CD bo tu rzeczywiście odpadają na miejscu, chociaż, kto dzisiaj używa CD:P
Ktora?:P
Jesli nawet jakims cudem udalo mi sie wypalic esperanze to jedna mala rysa na powierzchni plytki i mozna bylo pomarzyc o odzyskaniu zawartosci;)
btw. ja uzywam cd w sytuacjach gdy musze jakis dokument do szkoly przyniesc.