Nie jesteś zalogowany.
Takiego suchara nie słyszałem. Co to za państwo.... Nic innego nie umiem powiedzieć... DEB**E!
Górnicy.
A mi sie podoba Ja chce tylko wiedzieć gdzie oni umieszczą tych kilka milionów ludzi?? Takie głupie pomysły to nie raz słyszałem więc nie trzeba się przejmować
Szkoda nerwów. Tylko niech jescze wprowadzą podatek od powietrza i budują szklane domy.
W koncu nas sejm zawsze ma zdolność do interesowania się tym co w danej chwili ma znikome znaczenie.
A
Ehhh strach pomyslec co bedzie z Polska za kilka lat jak beda uchwalac takie cos
Ehhh strach pomyslec co bedzie z Polska za kilka lat jak beda uchwalac takie cos
Zagłada... zamiast tego kraju będzie Pustynia Polska... a ludzkośc wyemigruje, albo sie pozabija pod wpływem takich dennych pomysłów. AMEN
Lol ... cóż to dużo powiedzieć... pozostaje siekiera, kałach albo... Kononowicz Jak wprowadzą to w Polsce to ja się wprowadzę do Anglii
Zamało piją aktimelów dlatego wirusy do reszty i muzgi zeżarły zresztą absurd to ich specjalnośc wienc dadzą rade co do wienzień napewno miejsc nie zabraknie bo powinni zacząć od siebie a jak zamkną siebie to my sie zajmiemy resztą;)
słuchawki: AKG 550 /superluxy mk2 EVO/pchełki od s2 samsunga [lepsze od aurora^^]
;] serie 1300+ na liczniku
Rozmawialem z kolegami na ten temat i dzoszlismy do wnisku ze takie "cuda" to sie tylko w Polsce dzieja. No coz poczekajmy jeszcze troche zobaczymy co nastepnego wymysla
Może nie piractwo ale ...
Nasi zachodni sąsiedzi są znani z surowej oceny wobec brutalnych gier. W przeszłości i obecnie rzeczą normalną są tam zmiany krwi z czerwonej na zieloną (np. w Resident Evil), czy całkowite jej usuwanie (Counter Strike). Za ostatnią strzelaninę w niemieckiej szkole, rząd obwinia gry i ma zamiar w następnym roku wprowadzić jeszcze surowszą wobec nich ustawę.
Nowy przepis prawny ma pozwalać na karanie developerów, sprzedawców i Graczy pozycji "okrutnie brutalnych" jednym rokiem więzienia. Takie tytuły mają być nawet nie wpuszczane na niemiecki rynek. Może to oznaczać, że np. Resistance: Fall of Man i Call of Duty 3 w ogóle nie pojawią się w tym kraju, co uderzy w sprzedaż PlayStation 3.
Społeczność niemieckich Graczy znowu ucierpi. Niemcy w poprzednim roku wydali na elektroniczną rozrywkę aż 1,7 miliarda euro, czyli ćwierć tego, co cała Europa. Jak nowe przepisy wpłyną na sprzedaż? Z pewnością niepozytywnie. Zrzucanie winy na gry weszło już w modę. Teraz czas traktować nas jak przestępców?
NEXT
Unia Europejska może pójść w ślady Niemców, którzy już planują wprowadzenie prawa mówiącego o tym, że twórcy i Gracze brutalnych pozycji mogą być skazani nawet na karę więzienia, nie wspominając już o wprowadzaniu takich tytułów na rynek.
Po znanej sprawie Niemca Sebastiana Bosse'a, który w swojej szkole postrzelił wielu uczniów, sam odebrał sobie życie i - jak się okazało - był Graczem, przeprowadzono wśród naszych zachodnich sąsiadów sondę - 59% było za zakazem sprzedaży brutalnych gier. Teraz Unia Europejska ma zamiar przedstawić wobec nich swe stanowisko.
Zaczynając od stycznia ministerstwo Unii dyskutować będzie z wieloma specjalistami od zdrowia dzieci i rynku gier w tej sprawie. Do jakich dojdą wniosków, aż strach przewidywać.
A dlaczego nie zakazuje się brutalnych filmów? Choćby seria Piła, czy całe mnóstwo filmów gore. Za oglądanie filmu nie idzie się do więzienia, to dlaczego miałoby się iść za granie w grę? Bardzo to krótkowzroczne i jak to zawsze z rządem bywa - głupie i robione pod publiczkę. Ale wcale się nie zdziwię jak takie samo prawo zostanie wprowadzone w Polsce.
A wedlug mnie to sranie w banie, bo im sie nudzi... :[ Niech zrobią cos porzadnie, a nie jakies gowna ciagle wymyslaja, swoja droga temat stary jak swiat i kazdy wie ze to -sciema-.
wyjeżdżam stąd... Bo wyrok z kumulacją sie szykuje... [deprecha][rip]
Ech...[cholera][cholera][shithappens]
Za cholere to nie przejdzie..,
Najlepsze jest to że gdyby nie to Forum to bym nic otym niewiedział(próbują to dranie cichcem przemycić, żeby sie naród nie burzył...)
Byle dotrwać do 2010 roku i zmiany rządu (na lepsze)
[a tak na marginesie... -- terroryści widać też rozum mają (bo) patrzą(c)na nasze rządowe zdolności do autodestrukcji, nie pchają sie tutaj(zresztą kto by ich tu chciał???)...[kupa]]
Ostatnio edytowany przez Potatoe (2006-12-18 21:21:20)
Przysłowie stare acz prawdziwe:
"Obowiązek cięższy niż góra.
Śmierć lżejsza od pióra."
Powiem Wam najprościej jak się da. Politycy wcale nie są tacy głupi. No może ciut naginam prawdę:). Są tępi, niewykształceni ale cwani. U nas w kraju polityka poszła w bardzo dziwnym kierunku. Jest to walka na wykończenie. Nieważne, że nam spada poparcie. Im spada bardziej. Wymyślają chore ustawy aby: po pierwsze, odciągnąć uwagę opinii publicznej od spraw ważnych, których nie potrafią rozwiązać ani dyskusją międzypartyjną, ani publiczną debatą, bo wtedy wychodzi ich niewiedza i nieznajomość resortu, do którego zostali powołani; po drugie są to ustawy na pokaz, że po prostu coś robią. A to czy ta lub inna ustawa bardziej zepsuje np. wzrost gospodarczy, lub przez nią powstanie luka prawna to ich już nie to interesuje. Nie wiem czy słyszeliście jak urządził się poseł PiS. Startował na radnego i wygrał:). Biedactwo nie znało prawa aż tak dokładnie (PiS, prawo w nazwie:)) żeby wiedzieć, że nie można mieć dwóch państwowych fuch:). Musiał zrezygnować z mandatu:). No chłopakowi nie pykło:). A nasza parodia prezydenta co zrobiła:). Na konferencji prasowej bidulka nie wiedziała, że mikrofony są włączone. "Czy można Panu Prezydentowi zadać jeszcze jedno pytanie?" "Oczywiście ale już nie ta małpa w czerwonym" No comments. Poza tym nie wiem dlaczego ale nasz rząd dąży do tego żeby w Polsce była tylko szara strefa. Młodzi wykształceni ludzie mają pracować za 600 zł w Biedronce?! Lepiej na wyspach za najniższą wyspową ale godnie. A jak idą na rękę przy zakładaniu firmy:). W każdym normalnym kraju płacisz podatek od dochodu w firmie. Nie zarabiasz, nie płacisz. U nas nie zarabiasz, płacisz. I to ile! W jaki sposób oni chcą podwyższyć wzrost gospodarczy?! Poza tym Piękny Roman ministrem kultury:/ Też jestem za godziną klęczenia na grochu wpatrując się w krzyż i godło bo to bardzo patriotyczne i pedagogiczne. Zastanawiałem się czy to Lepper się tak zmienił. Jednak nie, on jest dalej taki jaki był. Tylko reszta upada coraz niżej a on dzięki temu lepiej wygląda. I tak wszyscy razem kłamią pięknie w mediach i razem z nimi. Jedyne gazety jakie pozostały w polskich rękach to gazetki kościelne i pewnie jakieś osiedlowe. Reszta w rękach zachodu. Poczytajcie sobie te same wiadomości ale z różnych źródeł. Zobaczcie jak można manipulować informacją. Nie wierzę GW, Newsweek'owi, Naszemu Dziennikowi, Onetowi, itd. itp. Bo każda z nich pisze artykuły na zamówienie. Popatrzcie, którzy dziennikarze, z jakich gazet znaleźli haki na polityków danej partii. Czy my mamy takie duże wymagania?! Żyć godnie, nie od pierwszego do pierwszego?! Naprawdę ten naród chyba usnął. Tu jest potrzebna rewolucja. POKOJOWA! Wiecie, że żadna partia nie chce dopuścić swojej młodzieżówki. Ponieważ młodzieżówki mają inne pomysły na rządzenie. Na przykład młodzieżówka SLD chce zalegalizować marihuanę podając za przykład Holandię gdzie po tym kroku spadła narkomania (twarde drugi). Ale w naszym krajobrazie muszą być wpisani śmierdzący menele pod nocnym albo ćpuny na dworcu po kompociku, którym nikt nic nie zrobi. Ale za zapalenie jointa idziesz na parę lat siedzieć z recydywą. Myślę, że to baaaardzo zresocjalizuje młodego człowieka, który w ogóle nie był karany a zamiast się upodlić wódą woli zapalić, pośmiać się, nie robić zadymy, wrócić do domu i wstać bez kaca. Poza tym to dlaczego katolicyzm ma być wiarą Polaków?! A Polacy żydzi (żyd z małej=wiara, Żyd z dużej=narodowość), protestanci, Jehowa, prawosławie? To nie Polacy?! Geje i lesbijki to w ogóle nie ludzie wg. naszego rządu. Osobiście jestem ateistą heteroseksualnym ale nic nie mam do innych religii ani do orientacji. Byle mi się z butami w życie nie ładowali bo dostaną w mordę jak i każdy inny bez względu na to w co wierzy, i z kim śpi. No może tyle wystarczy bo szczerze mówiąc przykładów na głupotę polskich decydentów jest za dużo i cały czas rośnie. Po prostu równia pochyła.
sory dambo ale nie chcialo mi sie czytac tak dlugiego postu.
Myślcie racjonalnie - takie cos nie wejdzie w zycie a wy sie podniecacie ;]
sory dambo ale nie chcialo mi sie czytac tak dlugiego postu.
Myślcie racjonalnie - takie cos nie wejdzie w zycie a wy sie podniecacie ;]
to juz wiemy od dawna:P
Dambo: widać, myślisz podobnie jak ja:)
Młodzi wykształceni ludzie mają pracować za 600 zł w Biedronce?!
Witaj Anglio!
Ja to się zastanawiam co do ostatnich poczynań rządu... Co ja będę w szkole miał ;/ Na relę nie chodzę bo jestem ateistą i się ładnie mówiąc wypisałem, a Giertol ją do średniej chce wliczać -_- Hmmm .... A jak ktoś jest buddystą ? XD Nie rozumiem tego ale kij...
Ja nie pisałem nic o tej ustawie z płytkami. To jakaś paranoja. Nie pierwsza, nie ostatnia. Co do kwestii akcyzy na auta sprowadzane, o której pisał Filip75, to też jest śmiesznie:). Akcyza jest pobierana nielegalnie przez nasz rząd. Teoretycznie nie musimy płacić skoro jest nielegalna. Praktycznie nie mamy wyjścia i trzeba zapłacić jeśli chcemy przewieźć samochód przez granicę. Ale możemy odwołać się i czekać aż nam oddadzą. Ile? Tego nie wie nikt. Tylko jak to nazwać?! Nielegalny zabór pieniędzy w majestacie Państwa Prawa? Ja osobiście jednak wolałem nie liczyć na uczciwość państwa i kupiłem auto w kraju.
Ja to się zastanawiam co do ostatnich poczynań rządu... Co ja będę w szkole miał ;/ Na relę nie chodzę bo jestem ateistą i się ładnie mówiąc wypisałem, a Giertol ją do średniej chce wliczać -_- Hmmm .... A jak ktoś jest buddystą ? XD Nie rozumiem tego ale kij...
ja też, ale na religie chodzę, bo tam nie da się nudzić:D