Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Po obejrzeniu pierwszego, z sześciu odcinków, jestem pod dużym wrażeniem!
Po pierwsze - opowieść bazuje na pracy Katsuhiro Otomo - i to widać po postaciach ("akirowski" wygląd ). Jednakże nie podoba mi się ich animacja - komputerowa i miejscami wychodzą strasznie sztuczne ruchy (jak kukiełki ). Cała reszta graficzna jest extra... tła wyraźne, o dużym kontraście, kolory odpowiednio nasycone... jest naprawdę OK .
Muzyka również na bardzo wysokim poziomie (co niestety zdarza się coraz rzadziej, wyjątkiem jest TT 2 ). Fabuła jeszcze nie się rozkręciła, bo i nie miała prawa po pierwszym odcinku, ale widać, że "coś wisi w powietrzu".
W dużym skrócie - anime z gatunku S-F; beż żadnych tam wielgaśnych robotów czy galaktycznych statków... po prostu ludzie życie za 300 lat .
Na chwilę obecną jedynie SHS wypuściło swojego hardsuba (i dobrze, bo to znana firma).
Linki, dla osób zainteresowanych tytułem:
AnimeNfo
ANN
Anidb
niedługo będzie pierwszy softsub xD
wie ktoś gdzie są jakieś rawy ??
Ostatnio edytowany przez cieslak (2006-12-18 22:27:35)
a anidb.net to co?
Freedom Previsited DVD RAW
Freedom 01 DVD RAW
Nie wiem tylko, czy ktos to jeszcze seeduje.
Freedom Previsited DVD RAW
Freedom 01 DVD RAWNie wiem tylko, czy ktos to jeszcze seeduje.
Dzięki.
a anidb.net to co?
jak ??
a gdzie klon Tetsuo?
jak bedą tam takie motory jak w "Akirze" to się skuszę ale bez nich to ten świat wygląda jakoś marnie.
ps. jak można robić recenzję po znajomości 1 odcinka? Mylisz pojęcia!
Powinno być: "pierwsze wrażenia"
ps. jak można robić recenzję po znajomości 1 odcinka? Mylisz pojęcia!
Nigdzie nie recenzowałem tej serii (a nawet nie starałem się)! Tytuł dałem specjalnie taki, żeby ludzie wpisywali swoje opinie nt. tego anime! Jak dla Ciebie to jest recenzja to [roftl].
Jak ktoś kiedyś będzie przeczesywał forum w poszukiwaniu informacji tym tytule to natrafi z pewnością na ten wątek... szkoda tylko, że nikt jeszcze się nie zdecydował napisać coś konkretnego
Powinno być: "pierwsze wrażenia"
... i jest - przeczytaj pierwszą linijkę tekstu w owej "recenzji".
PS. Nie wydaje mi się, że jest to kontynuacja Akiry.
PS2. Czy ktoś może wie z jaką częstością mają ukazywać się kolejne odcinki?
Kisiel napisał:ps. jak można robić recenzję po znajomości 1 odcinka? Mylisz pojęcia!
Nigdzie nie recenzowałem tej serii (a nawet nie starałem się)! Tytuł dałem specjalnie taki, żeby ludzie wpisywali swoje opinie nt. tego anime! Jak dla Ciebie to jest recenzja to [roftl].
Jak ktoś kiedyś będzie przeczesywał forum w poszukiwaniu informacji tym tytule to natrafi z pewnością na ten wątek... szkoda tylko, że nikt jeszcze się nie zdecydował napisać coś konkretnego
No właśnie nie jest a po tytule wątku mozna się tylko tego spodziewać. Jak chcesz aby ludzie wystawiali opinie to już lepiej było trzasnąć: "Recenzje"
Kisiel napisał:Powinno być: "pierwsze wrażenia"
... i jest - przeczytaj pierwszą linijkę tekstu w owej "recenzji".
"Po obejrzeniu pierwszego, z sześciu odcinków, jestem pod dużym wrażeniem! "
No i? Co miałem znaleść?
PS. Nie wydaje mi się, że jest to kontynuacja Akiry.
a to przecież był żart bohaterowie inni ale świat przedstawiony jest chyba bardzo podobny?
[...]bohaterowie inni ale świat przedstawiony jest chyba bardzo podobny?
Nie, nie Kisiel świat jest zgoła odmienny (kolonia na Księżycu, wszystko dopieszczone na cacy itp.)... ale poczekajmy i zobaczymy - może miałeś nosa, że chodzi tutaj o cyberpunk'a... oj jakbym się ucieszył, bo to mój ulubiony gatunek .
Niestety nigdzie nie dogrzebałem się kiedy pojawią się kolejne odcinki
PS. Celowo dałem tytuł z dopiskiem [recenzja] ponieważ chciałem przeprowadzić pewien eksperyment. Niestety nici z niego .
Strony 1