Nie jesteś zalogowany.
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna
Polskich seriali nie oglądam, a to dlatego, że w tej chwili interesuje mnie głównie (dość szeroka pojęta) sci-fi - gatunek w polskiej kinematografii nie istniejący
Z obecnie emitowanych seriali BSG jest imo poza jakimkolwiek zasięgiem (fabularnym i aktorskim), a oprócz tego Lost, Prison, Heroes, Jericho, 4400 i parę innych... Do tego nieśmiertelne Space Above and Beyond i Firefly + Serenity, co jakiś czas je sobie przypominam. Parę komediowych (My Name is Earl w tej chwili wymiata ...
@Pierwszy Transwestyta ANSI - co do tej Fali Zbrodni, to akurat mogę się wypowiedzieć. Ostatnimi czasy widziałem strzępki kilku odcinków (jak przykładowo dziś, w trakcie reklam filmu na TV4), i co mogę powiedzieć po tych kilku odcinkach szczątkowych - trochę śmiech na sali. Dzisiaj w oczy rzucała mi się tak beznadziejna charakteryzacja (jakieś rany na twarzach bohaterów itp), że po prostu nie mogłem poważnie przyglądać się odprawie tej grupy specjalnej jakiejś, gdy prowadziła ją babka z wielką otwartą raną na policzku, w ogóle nie zabezpieczoną jakimś plastrem czy czymkolwiek Aktorstwo słabe i jakies takie sztuczne (zwłaszcza Baka i ten koleś, co go więzili razem z Silene - zapamiętałem, bo dość idiotyczne imię. Jak sobie podcięła żyły o jakąś blachę na ścianie, koleś zaczął krzyczeć: "Silene! Nie! Nie! Silene" - scena miała byc tragiczna, ale koleś robił to w tak sztuczny, karykaturalny sposób, że nie sposób było się nie uśmiechnąć), plus dziwny efekt na całości - odnosi się wrażenie, że serial ma dość spory budżet, którego jednak... nie widać. Mizerne wybuchy (jakaś eksplozja auta była ostatnio - strasznie sztuczny efekt, widać było, że przygotowywano ją z miesiąc czasu i wszyscy się modlili, żeby jakoś to wyszło - efekt jak z jakiegoś filmu o trickach kaskaderskich), słabe efekty używania broni (tzn nieistniejące w zasadzie, z tego co zauważyłem - walą z kałachów na prawo i lewo, ale kule chyba się dezintegrują w powietrzu). Serial sprawia wrażenie twardego - tzn "ku***" i inne faki są stosowane w miejsce przecinków, ale już efektów postrzałów u ofiar nie stwierdzono (czyli dostaje, łapie się ręką za "miejsce postrzału" i z jękiem pada - mizeria). O fabule nic nie powiem, bo nie znam, z tego co widziałem - raczej średniawka polsatowska. Aha, bardzo śmieszną rolę mają "antyterroryści" - widziałem ze trzy ich akcje (razem z tymi agentami), za każdym razem tak akcję przygotowali, że akurat cel główny im uciekał jakimiś bocznymi drzwiami (a to nie były akcje przypadkowe, tylko planowane , ciekawie też wygląda, jak czterech "antyterrorystów" z jakichś 50m wali krótkimi seriami z AK47 do motorówki - żaden nie trafił (przynajmniej nic na to nie wskazywało
Reasumując - produkcja typowo polsatowska, czyli generalnie bidza z nędzą, taka "Sensacja wg Kiepskich". Jedyny plus (dla którego właśnie na to przełączałem w czasie reklam) - ta aktorka, która grała rosyjską babkę z mafii (chyba) - miód dla oczu
Pewnie dlatego niewiele osób mówi o tym serialu...
Ostatnio edytowany przez Freeman (2006-12-22 01:23:01)
Nie ma już w tv porządnych seriali:
"Trzecia planeta od słońca", "Dziewczyna z komputera", "Świat według Bundych", "ALF". Był jeszcze puszczany serial komediowy o personalnym w RTL7, nie pamiętam nazwy. Coś jak Dred??? Tam teksty leciały, że człowiek wymiękał. Zwłaszcza jak sobie przygryzali, no i te dwa ciołki co fabrykę piwa założyli. Kompletny odjazd.
Oooo zapomniałbym o hicie na studiach "Allo, allo". Cały akademik schodził się, by ryć się ze śmiechu... Dzień dybry A teraz nie ma czasu na seriale. Przecież jest tyle anime nieobejrzanego ;p Chociaż ostatnio jakoś nie mogę znaleźć godnego uwagi. Może coś w tym roku się trafi na moją miarę. W każdym razie dzięki temu, że nie mam co oglądać, wy otrzymujecie kolejne tłumaczenia do ulubionych przeze mnie seriali anime
Ostatnio edytowany przez fillip75 (2006-12-22 01:30:56)
to ja pare tez dodam niestety malo leci w polskiej telewizji ale niektore tez sa :]
Kyle XY
Jericho
Heist
Treshold
Joey :]
That's 70's :]
Futurama
American Dad
Family Guy
Lexx
Buffy The Vampire Slayer
Chrono Crusade :]]]
EHhh małe sprostowanie czy anime to serial??
A nie? Seria anime nie jest cyklem filmów w telewizji, związanych wspólnymi postaciami bohaterów, tłem, charakterem akcji, składającym się z kilku, kilkunastu plus odcinków?
Chociaż wiemy, że w tym temacie rozchodzi się o seriale live action raczej.
Ladyboy pisze, a nie wie o czym xD
Pewnie schlany też postanowił zmienić płeć xP
Co do Fali Zbrodni to nie mogłem się przemóc, żeby to obejrzeć. Jak już Freeman wspomniał wygląda to żałośnie. Podobnie z resztą jak cała reszta tego typu serialów ostatnio u nas tworzonych...
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
Battlestar Galactica - Classic
Battlestar Galactica
Space Above and Beyond
Babylon 5
Babylon 5 Crusade
Farscape
Stargate SG-1
Lost
Smallville
Heroes
ST: Deep Space Nine
Boston Public
---
Oficerowie
Kryminalni
Jeszcze dorzucę swojego ulubionego aktora - Jean Reno
Ostatnio edytowany przez Kisiel (2006-12-22 03:06:04)
czy jest tu ktos kto tak jak ja NIE lubi Lostów??
family guy - ło mamo, jak ja przy tym zlewam ze smiechu :-D
ostatnio wzialem sie za ogladanie miasteczka twin peaks - klasyka ktorej tv jakos nie chce puscic jako powtórki, musiałem sie posiłkowac dvd od kumpla, ale warto bo kazdy odcinek jest tak poschizowany jak całe 3 sezony lostów
Kufa, zapomniałem o Twin Peaks [deprecha] Mam całość zgraną ładnie na płytkach
Tak, Family Guy też jest w pytę, kinówka jest świetna . Idąc za ciosem kreskówek dorzucić trzeba jeszcze Simsonów, Futurama (też całość na dvd xD) i klasykę, czli South Park.
~drajwer, ja mogę powiedzieć, że nie lubię Lostów Nie oglądałem, nie obejrzę, nic mnie tym nie interesuje
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
ja tak
Friends
Farscape
Smallville
Stargate SG-1
Stargate Atlantis
Supernatural
BSG
CSI NY
CSI LAS VEGAS
CSI MAIAMI
Dowody zbrodni
NCSI
Space Above and Beyond
Firefly
Babylon 5
Blade
Boston Legal
Criminal Minds
Numb3rs
Roswell
Sliders
Star Trek Enterprise
Andromeda
X-Files
Lost
to chyba wszystko co obejrzalem/ogladam dalej
Ostatnio edytowany przez BeAsTMaStEr (2006-12-22 08:53:07)
a ja bede inny Seriali bardzo malo ogladam - brak czasu. A oto moja lista:
Prison Break
Przyjaciele
Nash Bridgis
and thats all folks
PS: Ja takżę wpisuje się na liste osób ktore nie trawią LOST dla mnie serial ten jest zupełną pomyłką.
Przypomniało mi się:) Bardzo podobał mi się Ostry Dyżur (mhm, pamiętam scenę z "Przyjaciół" jak Monica i Rachel pojechały do szpitala, a tam na dyżurze dr Ross i dr Carter , też tak chcę;)).
I "Allo, allo" było świetne, dziń dybry i obraz Upadłej Madonny z Wielkim Cycem, doprowadzały mnie do łez.
Większość seriali jakie teraz leci w telewizji to totalne dno, poczynając od Klanów, Plebanii i i nnych politycznie i moralnie poprawnych badziewi, a kończąc na Kryminalnych (ta pożal się boże policjantka o o wyglądzie małej dziewczynki i ten marny playboy Zakościelny... porażka).
Chętnie pooglądałabym BSG ale leci za późno. Lost na początku mi sie nie podobał, ale potem jakoś tak przy okazji, bo mój facet oglądał, wkręciłam się i teraz czekam na dalszą część trzeciego sezonu. Fajny jest, ale bez rewelacji.
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)
Mi też się przypomniało, że przecież oglądam jeden polski serial: Włatcy Móch Czesio i Konieczko rulez
Freeman, a co masz do polskich seriali?Alternatywy ci się nie podobały? Albo Zmiennicy? albo 07 zgłoś się?
Ostatnio edytowany przez liia (2006-12-22 11:48:30)
Ludzie, którzy nie potrzebują innych ludzi, potrzebują innych ludzi, by im okazywać, że są ludźmi, którzy nie potrzebują innych ludzi. (Terry Pratchett - Maskarada)
Nie nie, spokojnie Pisałem o serialach, które oglądam w tej chwili, a że jest to głównie coś fantastycznego, to z definicji produkcje polskie się tu nie mieszczą (chociaż w sumie takie M jak Miłość to jest chyba fantastyka, bo już Na dobre i na złe na pewno Do starszych polskich produkcji nic nie mam (chociaż akurat 07 zgłoś się nie lubię), zwłaszcza komediowych (odnośnie filmów tak samo).
@Quithe - hehe "ladyboy" jest dobre
Ostatnio edytowany przez Freeman (2006-12-22 11:58:02)
Prison Break
Heroes
Vanished
24
Medium
Friday Night Lights
Jericho
Lost
Csi ny
My name is earl
Samallville
survivior
Grey's anatomy
Shark
Six Degrees
The unit
Battlestar galactica (Aktualny sezon wysadza z butów)
SG1
SGA
Desperate housewives
American Dad
Family guy
The Amazing Race
Friends
Joey
Lois & Clark: The New Adventures of Superman
Oficerowie
Oficer
Heist (Szkoda, że dostał cancela)
Smith (^)
Runaway (^)
That '70s Show
Eureka
The 4400
Day Break (Też chyba dostał cancela)
Blade
Rome
Supernatural
Top Gear
Married with Children
Ostatnio edytowany przez dzimbo (2006-12-22 12:04:19)
Supernatural, Smallville, Heroes i Blade - aktualnie oczywiście + co roku Allo Allo
Ze starszych to Archiwum X i 13 Posterunek
Ostatnio edytowany przez Gogi (2006-12-22 12:23:57)
Mi też się przypomniało, że przecież oglądam jeden polski serial: Włatcy Móch Czesio i Konieczko rulez
Obejrzałem z ciekawości 1 odcinek w wersji hard. Jak dla mnie wiocha...
Wiocha, ale taka swojska, fajna I czasem nie taka głupia wcale, jakby się mogło wydawać (np epek o pierszej komunji
@Rekid - imo Blade był bardzo słaby i raczej niewielu będzie po nim płakać.
Ostatnio edytowany przez Freeman (2006-12-22 13:22:14)
Strony Poprzednia 1 2 3 4 Następna