Nie jesteś zalogowany.
Chcę sobie na święta kupić konsolę. Chciałbym was spytac o radę co jest lepsze. Z tego co wiem to na ps2 mogłbym sobie po montażu chipa sciągac gry z internetu, ale jak jest z xboxem to nie mogę sie doszukać. Wie ktoś czy gry wypalane z komputera będą działały na xboxie?? I doradźcie co wybrać
Z tego co się orientuję to istnieją też jakieś chipy do Xboxa, ale polecam kupno, PS2, bo na Xboxa masz głównie gry pecetowe, a PS2 to prawdziwa konsola na której będziesz miał masę rewelacyjnych gier (no, chyba że grasz głównie w FPS-y i strategie to bierz Xboxa, ale jak już masz kompa to ci Xbox właściwie niepotrzebny). Poza tym - Japończycy wolą PS2 więc ja też wolę PS2:D.
najpierw musisz zadecydowac jakie gry lubisz! jezeli lubisz jrpg i inne rózne gry anime to napewno ps2 a jezeli wolisz typowe komputerowe to x!
Jest już bardzo podobny wątek:
http://animesub.info/forum/watek.php?WT=58319
Komputer mam słaby i wiekszosci gier nie odpale (800 mhz )więc takie nowe co wychodzą na pecety bym nie odtworzyl wiec xbox sie przyda, interesuje mnei kwestia tych chipów najbardziej.
EDIT:
Obiwanshinobi, dzięki za link, wiele mi sie wyjaśniło, teraz tylko 1 pytanie ktore chyba zadecyduje o wyborze:
czy ktoś wie jak to jest z tym xboxem i grami z internetu na 100% ??
Ostatnio edytowany przez Kurisu (2006-12-21 22:16:13)
[cytuj=vayer electronic]EvolutionX D6 (EPROM z biosem Xecutor 2)
Najnowsza wersja Chip'a do XboX, współpracuje ze wszystkimi wersjami od v1.0 do v1.5.
Pozwala na uruchamianie kopii bezpieczeństwa gier na konsoli XboX.
Likwiduje zabezpieczenie DVD Macrovision, No-Patch Hack, Eject Trick.
Po za tym Chip daje możliwość wykorzystania oprogramowania EvolutionX (Tunning XboX'a)
Możliwość wymiany plików z PC poprzez klienta FTP.
Możliwość skopiowania i uruchomienia gier bezpośrednio z HD XboX'a.
Cena: 199 zł. z montażem[/quote]
Chipy do Xboxa są, ale nie wiem które są najlepsze
ja bym tam gral XBOXa... lepszy online
Co do ps2 to nie potrzebujesz zadnych chipow
Są inne sposoby, ale to juz sam musisz znalezc.
A co do wybrou konsol:> to ps2, masa swietnych gier.
Na pewno znajdziesz sporo tytulow ktos przypadną ci do gustu.
np. GOD OF WAR, a już nie długo GOD OF WAR II, naprawdę zajebista gra!
PS2
ja bym tam gral XBOXa... lepszy online
Dokładnie! Jeden z powodów dla, których wolałbym Xa Kolejny to soft mniej oficjalny (czyt. programy różnej maści do mp3 albo filmów). No i gry też są fajne. PS2 to typowy japończyk (pełno rpgów). A online na PS2 to jakaś pomyłka w ogóle. W dzień w killzone'a gra z 30 ludzi, po za tym pełno różnych problemów z połączeniem jest (głównie w grach, które zrobiło Sony). Jak kupować Xa, to i tak 360 xD Ja mam PS2 i jestem zadowolony
Ostatnio edytowany przez strusic (2006-12-21 23:45:36)
podług gier to bym brał PS2, ale za to z Xa można zbudować
odtwarzacz do oglądania i słuchania wszystkiego
jak lubisz egzotyczne gry - ps2
jak lubisz pecetowe gry - xbox
proste
najlepsze gry wychodzą tylko na jedną z tych dwóch konsol na zasadzie wyłącznosci
do ps2 nie potrzebujesz czipa tylko płytkę z allegro za 70zeta - do wlaczania kopii bezpieczenstwa, nazywa sie toto Swap Magic
ale jak cie interesuje net to nie wiem zamierzam podpiac ps2 do netu ale w tej chwili zadnych doswiadczen nie mam jeszcze
no ja bralbym x360 bo chyba o tym jest mowa zwykly xbx to stary rupiec, i sam niewiem czy sobie pod choinke 360 nie kupie za ps2 przemawia tylko to ze jest bardzo tania, w tym momencie ps2 zostaje olana i gry beda robione na ps3 wiec x360-tka jest b.dobrym pomyslem, oczywiscie jak ktos lubi gry na xbx-a wychodzace
ara ara...
Ja bym bral ps2 za sama serie tekken i gran turismo.
Kilgur, pomyliłeś ps2 z xboxem, bo to na x już nie produkują praktycznie gier, bo bill tak chce, żeby ludzie już nie kupowali jedynki, tylko 360:) ja sam posiadam ps2 i nie żałuje, że wybrałem maszynke sony a nie microsoftu:)
do tego na XBOXa jest masa emualtorów - gry z NESa SNESa PC-Engine, PSX itd... do tego najlepszy sprzet do ogladania anime na tv