Nie jesteś zalogowany.
Nie wiem od czego zacząć, więc może od początku
Od pewnego czasu zamierzałem zapoznać się z twórzczością A. Kurosawy, no ale jak wiadomo nie jest to sprawa łatwa (nie wiele wydane w pl i po cenie niezbyt przyjemnej).
Próbowałem sciągać bt i mułkiem, ale jakoś wszystko marnej jakości, albo z wklepanymi jakimiś odjechanymi najlepiej portugalskimi napisami.
Pomyśłałem sobie, że może w Japonii łatwiej dopaść jego filmy i tutaj moje pytanko:
Czy ten Winny to wogóle działa jeszcze, a jeśli nie to czy jest jakiś inny popularny w Jp p2p?
/Jedyne co o tym na forum znalazlem to ten niezbyt swiezy watek
Drugie pytanko:
Co byście mi poradzili do ściągania tego Kurosawy... a może ktoś ma kolekcje jego filmów i gotów jest się podzielić
P.S. Wiem, że to nie ładnie o takich rzeczach na forum ale Kurosawe ciężko w polsce dostać, a ja już na prawde nie wiem co tu działać
Myślę, że powinieneś śledzić POLONIA1. Tam ostatnio puścili "Siedmiu samuraji". A jak jesteś niecierpliwy to próbuj zassać z eMulka, bo widziałem link na ten wspaniały film z lektorem pl.
A oto inne filmy:
Kagemusha, Madadayo, Rashomon, The Idiot, Trone of Blood, Yojimbo - Straż Przyboczna.
Trone of Blood oraz Yojimbo było puszczane na kanale Ale Kino.
Jeszcze dorzuciłbym ostatni film, a właściwie scenariusz, którego nie zdąrzył zrealizować. Też piękna fabuła i to zakończenie... majstersztyk. A chodzi o Ame Agaru. Leciał na kanale KULTURA. Może powtórzą? W TVP1?
Ostatnio edytowany przez fillip75 (2006-12-24 02:05:41)
co do 7 samurajów i poloni 1 ta wersja jest cięta o 1h niestety ! Mam spora kolekcje Kurosawy Tworzył wspaniałe filmy
Dzięki panowie za szybki odzew
@fillip75
7 samurajów to akuratnie jeden z 2, które widziałem
a co do poolonii, to nie przepadam za TV w ogóle i mam tylko podstawowy zestaw 5 kanałów
o mułku już pisałem co nie co filmów tam znalazłem, ale jak już mówiłem w nie zbyt przyjemnej jakości. Marzą mi się solidne DVDripy w wersji RAW (bez wbudowanych napisów lektorów ani dubów) - W końcu Mistrza należy oglądać w godziwych warunkach (chyba zbytni ze mnie perfekcjonista :/)
Co do tytułów to chciałbym dopaść całość
a tutaj mam ładną listę z nie aktywnymi linkami emule: http://sharethefiles.com/forum/viewtopic.php?t=44955&
Ostatnio edytowany przez Hellward (2006-12-24 02:37:34)
ee DC++ tam w zaleznosci od huba mozna znalezc duzo filmow
ara ara...
@Kilgur
Dzięki szefie, ale może zaproponowałbyś jeszcze jakiego Hub
Ja swojego czasu masowo animki DC zasysalem, ale nigdy nie mialem dobrych hubów do filmów
coz wiec w dc++ masz liste hubow i ja jak czegosz szukam to wchodze najpierw na moje z ulubionych mam tam pare ale sa to glownie z wymaganym duzym udostepnianiem
Highshare.Abc-Network.nu:1411 min 70gb
area51.revnets.com:7778 min 60gb
area51.udgnet.com:2002 min 120 gb
i jak na tych nie moge nic znalezc to wlaczam publiczne huby i szukam wybieram hub i jak tam niema to nastepny itd ^^
ara ara...