Nie jesteś zalogowany.
Ok ok zaufam
Właśnie sciagnałem drugi odcinek
Ostatnio edytowany przez Aizen (2006-12-25 01:51:34)
Anime godne polecenia
MOJA OCENA:
Fabuła: 8/10 <-- ostatnie epki miały inny klimat niż reszta seri
Kreska: 8+/10 <-- kreska prawie doskonała znakomicie sie ogląda
Muzuka: 8+/10 <-- muzyka bradzo dobrze dopasowana do klimatu anime
Ocena razem 8+/10 Pozycja godna polecenia wszystkim
-------------------
Masz prawo niezgadzać się z moją opinią jeżeli tak napisz swoją a nie krytykuj innych.
Co do Kaori Nazuka to podklada jeszcze glos w niedawno ukazanym Anime a mianowicie "Code Geass" narazie jest 10 epkow z czego do 4 mozna juz zassac napisy, fabula dosc ciekawa ale wole sie nie rozpowiadac, tego sie nie da opisac trzeba wpierw zobaczyc:D, powiem tylko ze jest intryga, jest jakas zemsta, sa jacys ludzie, i kupa wszystkiego na raz + fajna kreska i dosc klimatyczny podklad muzyczny, dla fanow grupy FLOW dodam tylko ze 1st opening jest wlasnie ich
Ja już prawie skończyłem Eureke 7, za mną już 42 epki i po prostu nie chcę aby to anime się już kończyło, a kto jeszcze nie widział E7 niech zacznie ściągać, bo to anime jest świetne ;]
Nom opy i end są spoko szczególnie pierwsze, ale w ogóle cała muzyka pasuje do animca.
Oprócz zespołu FLOW (nawiasem mówiąc, to ci od "Right here! Right Now! Międzynarodowy Kruk wybuchowy niczym Jeździec Mroku wziął to ode mnie i porwał na strzępy", że zacytuję z pamięci kultowy przekład jednego z openingów Naruto) warto (jeśli ktoś lubi electro i okolice) zwrócić uwagę na Denki Groove (ich kawałek "Rainbow" słychać w ostatnim odcinku Eureki). Może i jest to muzyka tworzona po to, aby ludzie mieli co ze sobą zrobić po pigułach, ale daje radę. Poza Japonią, Denki Groove są popularni głównie w Niemczech. Polecam np. album Ibon 2000 (live), ewentualnie SINGLES and STRIKES (składanka).
Freeman napisał:Chcesz przez to powiedzieć, że nie skazisz żadnego z postów swych tzw "uśmieszkiem"?? Hmm chyba się tym anime zainteresuje, tak przy okazji... Czy ktoś może mi powiedzieć, czy jest szansa, że mi się to anime spodoba (to ci pytanie dopiero...)?
Ani mi w głowie kazić swoje posty.
A Eureka nie jest (choć z przykrością Ci o tym donoszę) historią o junakach w skafandrach próżniowych, dokonujących z blasterami w dłoni abordażu kosmofrachtowców... Kredytki solarne i amaltejskie kosmodolary nie przechodzą tam z rąk do rąk w podejrzanych spelunkach pasa asteroid. Również gwiezdne floty nie toczą tam orężnych starć w świetle pulsarów i wybuchów antymaterii. Słaba więc szansa, Freeman, że Ci E7 przypadnie do serca... No, chyba że lubisz ekologiczne dywagacje, na temat miejsca człowieka w przyrodzie, eksplozje w kolorze różowej szminki...
Ale Woz miewa coś na kształt obudowy PC na głowie, a Horando coś sobie przypina do głowy, przez co 303 dragi w niego pompuje. No cyberpunk niemalże... To zwiększa Freemanowi szanse na polubienie E7 o jakiś tam, nikły, promil.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2006-12-26 06:08:20)
To w 303, co Holland przyczepia do głowy, przypomina mi niezmiernie A10 Nerv z Evangeliona. Nie wiem czemu
Jest trochę uroczych nawiązań do Evy, np. w ostatnim odcinku...
No fakt. Każde anime mechowe bierze coś z Evy
Eva tez coś wzięła z innego anime
[cytuj]Jest trochę uroczych nawiązań do Evy, np. w ostatnim odcinku...[/quote]
W ostatnim to nie wiem, może marny ze mnie obserwator, ale jak sobie przypomnę te dylematy Rentona to Shinji się przypomina że aż łezka w oku się kręci:D
Ostatnio edytowany przez white_diem (2006-12-26 22:58:49)
[cytuj]Jest trochę uroczych nawiązań do Evy, np. w ostatnim odcinku...
W ostatnim to nie wiem, może marny ze mnie obserwator
Widziałeś End of Evangelion?
Widziałeś End of Evangelion?
Widział Obi
Obiwanshinobi napisał:Widziałeś End of Evangelion?
Widział Obi
"To nie ja, to jakiś Szwed."
Skończyłem Eureke 7, to anime było EXTRA szkoda tylko, że takie krótkie , może kiedyś, w przyszłości zrobią jakiś special.
Skończyłem Eureke 7, to anime było EXTRA szkoda tylko, że takie krótkie , może kiedyś, w przyszłości zrobią jakiś special.
Raczej miła odskocznia między czymś bardziej... zajmującym, ale przyjemnie się ogląda.
Ostatnio edytowany przez white_diem (2006-12-28 00:26:38)
Mi się oglądało bardzo przyjemnie i miło spędziłem czas przy tym anime, więc jest ok.
m(e)st napisał:Skończyłem Eureke 7, to anime było EXTRA szkoda tylko, że takie krótkie , może kiedyś, w przyszłości zrobią jakiś special.
Raczej miła odskocznia między czymś bardziej... zajmującym, ale przyjemnie się ogląda.
Odskocznia? No coz to jest twoje zdanie. Moim skromnym to bdb anime. Od dluzszego czasu nie widzialem seri by mnie tak wciagnela. Ale musze niestety powiedziec, ze ostatni odcinek byl dla mnie przebajerowany. Za duzo lukru.
Odskocznia? No coz to jest twoje zdanie. Moim skromnym to bdb anime. Od dluzszego czasu nie widzialem seri by mnie tak wciagnela. Ale musze niestety powiedziec, ze ostatni odcinek byl dla mnie przebajerowany. Za duzo lukru.
Można powiedzieć że mniej więcej oto mi chodziło, ale "lukier" to nie tylko ostatni odcinek.
dobre jest :D:D
"pokarm od chłopa" mnie rozwalił, obi :D:D:D:D
Pokarm, wody... Feministki mogą się dąsać.
Za dużo lukru, mogło być więcej krwi
Seria była dla mnie długa, nie wiem, czemu mówicie ze krotka ?!
Chyba jesteście fanami długich anime np: DB, Naruto, Bleach