Nie jesteś zalogowany.
Air jak Air... nie dawno ogladalem 4 raz!! tę serię... co do tych dzieciaków to ich historia jest owiana tajemnicą... są w logo, ale w serii TV wystepuja tylko dwukrotnie... Kinówka to juz inna para kaloszy... tam jest bardziej rozwiniety watek romantyczny aniezeli dramatyczny. OAV to rozwiniecie akcji z przeszlosci... A i jeszcze jedno... to seria TV powstala na podstawi gry, nie Movie ;].
Tylko te dwa ostatnie odcinki serii tv są tak dramatyczne że aż ciężko o tym myśleć.
Tylko można się zastanawiać czemu akurat ona.
Ale anime chyba tego nie wyjaśnia.
A mnie sie niedawno udało dorwac torrenta air bez angielskich subów i to jeszcze w wersji DVDrip :D
Ja zacytuję słowa z 7 odcinka które chyba wyjaśniają wszystko.
"Znasz, sny tej dziewczyny...
Najpierw śni o niebie...
Sen stopniowo zmierza ku przeszłości...
Ten sen zamierza zniszczyć tę dziewczynę...
By czuć ból, którego nigdy nie powinna czuć...
A później, dziewczyna zapomni o wszystkim...
Nie będzie nawet w stanie pamiętać osoby dla niej najważniejszej...
I rankiem, gdy zobaczy ten ostatni sen...
dziewczyna umrze.
Zawsze będzie sama...
Jeśli serca tych dwoje zabiją mocniej, obojga spotka cierpienie... "
W tym chyba chodzi o to że również Yukito nie może z nią przebywać bo umrze.To w tym odcinku on został zraniony mieczem jak tamten z przeszłości a to wszystko przez klątwę.
Szkoda że nikt nie mógł jej pomóc jak np pomogli Kano.
Po prostu to co było w przeszłości ingeruje przez klątwę w przyszłość i Misuzu śni o tym co robiła Kanna w przeszłości bo ma jej klątwę.I każdy kolejny sen ją niszczy.Tylko co ciekawe te sny zaczęły się jak zjawił się Yukito.
Więc ciekaw jestem czy jakby go nie było to ona by przeżyła.
Wiecie może czy Lia jeszcze nagrała jakieś piosenki? (to ta od openingu i endingu seri )
chce się za tą Serię zabrać ale lepiej zacząć od kinówki czy serii TV_
Większość zaczęła od serii TV , ja zacząłem od kinówki , i nie narzekam. WG. mnie obojętnie od czego zaczniesz ...
chce się za tą Serię zabrać ale lepiej zacząć od kinówki czy serii TV_
Od serii
Może mi ktoś coś takiego wyjaśnić.
Przed podróżą matka Yukito powiedziała mu że ma moc potrzebną do uratowana tej dziewczyny.
Chodzi chyba o Misuzu.
Ale nie udało mu się ją uratować bo na końcu umarła czyli gorzej anime już nie mogło się skończyć.
Dlaczego tak się stało? Czyżby to chodziło o jakieś inne ocalenie ? I czy na pewno on ją szukał ?
Bo na końcu kruk czyli Yukito poleciał do nieba i mówił że będzie dalej ją poszukiwał.
I w ogóle to dziwne że on się zamienił w kruka.To tak jakby go nigdy tam nie było a to że był z nią to był jego sen.
Jakby ci to powiedziec... trochę pogmatwałeś to wszystko[baka] ...,dokładnie tego wszystkiego nie pamiętam (oglądam teraz drugi raz i jestem na początku:D) ale w sprawie kruka to on leci szukać dalej dziewczyny ze skrzydłami o której jako człowiek mówił w pierwszym ep-ie, co do reszty to ci nie powiem bo nie pamiętam za dokładnie i nie chce ci jeszcze bardziej nagmatwać.;)
Wynika z tego że Misuzu jest po prostu jedną z wielu ofiar które posiadają w sobie dusze Kanny.
A jak to mówili w 9 odc że istota ludzka prędzej umrze niż dusza Kanny ulegnie oczyszczeniu więc ten cykl powtarza się ciągle.Jeśli dobrze to napisałem.
Te dzieci (czyli prawdopodobne next wcielenie naszych bohaterów) sugerowałyby jednak przełamanie klątwy
Te dzieci (czyli prawdopodobne next wcielenie naszych bohaterów) sugerowałyby jednak przełamanie klątwy
hmmm...[kombinuje] mozliwe...[madrala] w każdymbąć razie tego nie mozna stwierdzic jednoznacznie i ten watek z tymi dziecmi (moim zdaniem) zawsze bedzie owiany najwieksza tajemnica całej serii TV i to jest najlepsze [yahoo]
To jest bez sensu.Bo niby skąd oni mieli wiedzieć co będzie później i co się stanie z nimi.
Misuzu tego też na początku nie wiedziała.Dopiero po iluś tam snach już wiedziała o co chodzi.
W tym anime nie ma nic radosnego oprócz pierwszych odcinków.
A mnie się wydaje że Misuzu by nie umarła jakby nie spotkała Yukito a jak on się zamienił w kruka to jakby jej matka się nie zmieniła.
Bo nawet sama powiedziała że te sny się zaczęły pojawiać jak on się pojawił.
Więc chyba to jego i jej matki wina że umarła.
To jest bez sensu.Bo niby skąd oni mieli wiedzieć co będzie później i co się stanie z nimi.
Misuzu tego też na początku nie wiedziała.Dopiero po iluś tam snach już wiedziała o co chodzi.
Byli późniejszym wcieleniem , które z bliżej niewyjaśnionych powodów pamiętało co sie z nimi poprzednio działo i jak to się skończyło
W tym anime nie ma nic radosnego oprócz pierwszych odcinków.
A mnie się wydaje że Misuzu by nie umarła jakby nie spotkała Yukito a jak on się zamienił w kruka to jakby jej matka się nie zmieniła.
Bo nawet sama powiedziała że te sny się zaczęły pojawiać jak on się pojawił.
Więc chyba to jego i jej matki wina że umarła.
Już wcześniej chorowała . Klątwa nie była nastawiona bezpośrednio na Yukito , lecz na każdego z kim Misuzu czułaby sie związana
No właśnie więc jakby nie spotkała Yukito i relacje z matką były by obojętne to by nie umarła.
A co do pierwszej części to możesz to dokładniej napisać bo czyim wcieleniem oni byli ?
Umarłaby i tak tylko może troszkę później .
A co do wcieleń , to chodzi o bodajże Kannę i jej dzielnego samuraja (zapomniałem jak on sie nazywał , w sumie dawno temu już to oglądałem)
A ja mam grę Air na playstation 2 i wszystko fajnie tylko te napisy niezrozumiałe jak dla mnie
Ale są tam głosy w przeciwieństwie do gry na PC gdzie nie ma głosów.
A ja dalej twierdze że Air TV to gówno nieziemskie... To po prostu kicha owinięta w ładny papierek i to właśnie na ta ładna powłokę się człowiek gapi nie dostrzegając w cholerę niedoróbek niedopracowań płytkości i kicha.