Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Poszukuje programu(lub sposobu) dzięki któremu będę mógł zrobić ze swojego pc ruter. Ogólnie mówiąć mam neo 2mb na 3 komputery, umówiłem się z rodzinką że mamy po 10gb(z 35 jakie wogóle mamy) na miesiąć do ściągania a oni się do tego nie stosują więc, chce im kaganieć założyć:) jak ściągną te 10gb żeby szybkość połączenia spadała im np na 32kb/s jak to teraz zrobić??
Od razu mówie, że nie mam możliwości wzięcia innego internetu, poza tym wole najpierw zapytać się u wielkiej rodzinki jaką jest ansi a dopiero potem pytać obcych:P
nadal potrzebuje pomocy:)
weź nóż i potnij ich kable od internetu:]
"wpuść" im trojany do kompów, i jak przekroczą limit to przy prubie ściagania wal reset kompa, albo jakieś błędy - jest wile sposobów
wymagaloby to instalacji podprogramu wewnatrz router'a (niektore routery posiadaja taka mozliwosc gdyz opieraja sie na linuksach).
zerknij tutaj a znajdziesz skrypty do wizualizacji ilosc przesylanych danych z roznych urzadzen w sieci. w ten sposob widzac, ze z jednego ip pobrano za duzo danych mozesz obciac transfer (rozwiazanie posrednie).
miałem ten sam problem z ojcem mam 512 na 2 kompy! ja zrobiłem tak pozwoliłem staruszkowi sciągać rano a sam sciagam od 18 do 5 rano (wstaje rano zeby matka nie wiedziała ze w nocy sie sciąga ) i wszystko gra
Mysle ze Netlimiter bedzie do tego wystarczal.
A tutaj jak ustawic windosowski router.
Strony 1