Nie jesteś zalogowany.
Powiedzcie mi coś bo tego nierozumiem. To już 3 dzień od kiedy znowu wyzerowali limit. Posiadam neostrade 512 w tej chwili. Kompa zostwiam włączonego na noc na ściąganie i troche w dzień. Teraz wchodze do panelu a tam mi wyskakuje, że niby ściągnąłem nieco ponad 9GB!!! Jakim cudem!?!?
Mi się podoba, że w MULTIMEDIA dorzucili opcję wykupu nieograniczonego transferu. Myślałem, że z 256kbps w życiu nie wyjdę, bo tam nie było limitowania. Teraz jestem na 512kbps z wykupionym za 9PLN nielimitowanie i co ciekawsze płacę około 10PLN złotych mniej przy podwojonym transferze. To, to ja nazywam promocją. A nie NEONazistowskie hasła w stylu "INTERNET OD 26PLN...", ale tylko "...DLA ŁĄCZY 512 PRZEZ PIERWSZY ROK". W kolejnym oskubią frajerów do reszty. Lepiej nie spoglądać na cennik w drugim obowiązkowym roku, bo zawału można dostać ;'
PS. Multimedia ma jedną wadę. Faktury im się mylą. W tym roku rówież nie uniknąłem pomyłki. Dwa razy błędną fakturę przysłali w ciągu miesiąca. Ileż można do nich wydzwaniać? No, ale jak to się mówi do trzech razy sztuka.
Powiedzcie mi coś bo tego nierozumiem. To już 3 dzień od kiedy znowu wyzerowali limit. Posiadam neostrade 512 w tej chwili. Kompa zostwiam włączonego na noc na ściąganie i troche w dzień. Teraz wchodze do panelu a tam mi wyskakuje, że niby ściągnąłem nieco ponad 9GB!!! Jakim cudem!?!?
Hm... oj, możliwe... ja mam 256 i po 2 dniach, wcale nie pracującego ciągle [w domyśle - ściągającego coś kompa], miałem już ponad 3GB. Coż, trza się ograniczać...
W sumie to licho ich tam wie... kto im udowodni, że źle naliczają?
Ostatnio edytowany przez bodzio (2007-01-04 01:00:06)
Nawet nie miałem pełnej prędkości a po podliczeniu wyszło, że ściągnąłem około 6GB! A reszte mi wcieło!
Sorki pomyliłem się bo ściągnąłem około 7GB
Ostatnio edytowany przez Endru (2007-01-04 01:00:26)
s0n1c napisał:MistrzSztuki napisał:m(e)st napisał:Ja też mam neo 1mb/s a płace ponad 100zł :]
Nie żebym wyśmiewał czy coś, ale ja mam neta w chello - prędkość 1 MB/s - a rachunek to 52 zł/miesiąc
Netto za sam internet.
a coś wiecej potrzeba? xD
Hmm z tego co sie orientuje to chyba jeszcze pelny pakiet TV. 50zł min. To juz daje 102zł.
Cytuję:
[cytuj]UKE wkrótce wyda decyzję o nałożeniu na TP SA kary za zbyt wygórowaną opłatę na utrzymanie łącza przy usłudze dostępu do internetu "neostrada tp", rozdzielonej od abonamentu telefonicznego, informuje "Gazeta Wyborcza".
Wysokość tej kary będzie maksymalna i wyniesie 3 proc. przychodów TP SA, zapowiada prezes Urząd Komunikacji Elektronicznej Anna Streżyńska. - Opłata nie jest oparta na kosztach, jest naszym zdaniem zbyt wygórowana i zniechęcająca do rezygnacji z abonamentu, powiedziała prezes UKE.
W 2005 roku jednostkowe przychody TP SA wyniosły 12,2 mld zł, zatem 3 proc. tej kwoty to 366 mln zł.
UKE planuje też ukarać TP SA kilkudziesięcioma milionami złotych za nieprzestrzeganie decyzji dotyczącej świadczenia przez operatorów alternatywnych szerokopasmowego dostępu do internetu przy wykorzystaniu infrastruktury Telekomunikacji Polskiej tzw. bitstream access (BSA). W tym przypadku decyzja o karze zapadnie prawdopodobnie pod koniec miesiąca.
TP SA ogłosiła w połowie grudnia, że opłata za utrzymanie łącza przy usłudze szerokopasmowego dostępu do internetu - neostradzie tp - wyniesie 30 zł netto. Oprócz opłaty za utrzymanie łącza klient TP SA będzie ponosił jeszcze cennikową opłatę za internet, zależną od prędkości transferu danych.
Obecnie nie można być użytkownikiem neostrady, jeżeli nie opłaca się abonamentu telefonicznego w TP SA w wysokości minimum 49,61 zł z VAT. Od 15 lutego w miejsce opłaty abonamentowej TP chce wprowadzić opłatę za utrzymanie łącza.
- TP SA nie wykonuje naszych decyzji, a niestety jedyną prawną możliwością reagowania na to jest nakładanie kar, akcentuje prezes UKE.
Niestety to prawda a koszty poniosą oczywiście użytkownicy neostrady bo któż by inny...
Tu chodzi o to, ze tpsa udostepnia internet tylko tym, co maja u nich telefon a to jest nielegalne. Zacznie wiec udostepniac samego neta za 30zl netto oplaty za "utrzymanie łącza przy usłudze szerokopasmowego dostępu do internetu" + "opłatę za internet, zależną od prędkości transferu danych".
Hatake napisał:s0n1c napisał:MistrzSztuki napisał:m(e)st napisał:Ja też mam neo 1mb/s a płace ponad 100zł :]
Nie żebym wyśmiewał czy coś, ale ja mam neta w chello - prędkość 1 MB/s - a rachunek to 52 zł/miesiąc
Netto za sam internet.
a coś wiecej potrzeba? xD
Hmm z tego co sie orientuje to chyba jeszcze pelny pakiet TV. 50zł min. To juz daje 102zł.
no to u mnie się nie sprawdzi, bo ja oglądam tylko jedynkę, dwójkę polsat i tvn'y bo czasami dobre filmy lecą:P
Dobrze ze nie korzystam z tego neo....
6mb/s bez ograniczeń mi starcza
hehe ja mam 2,5 mb transferu bez ograniczen za 100zl mc, z tepsy zrezygnowalem jak tylko wprowadzili limity, ech lezka sie w oku kreci na wspomnienie 512 za ~170zl z tepsy, to byly czasy :}}
Czy wie ktoś jak to teraz jest z tą neostradą bo mam neo1024 płacę coś koło 150zl a podobno można teraz zrezygnować z abonamentu bo wprowadzają jakiś nowy regulamin albo obniżyć abonament?
Ĺącze 256 kilobitów to bardzo dużo bo tyle mam.
Oczywiście żartuje.
Tez slyszalem ze mozna zrezygnowac z uslugi i ide sie dzisiaj najpierw dowiedziec o to do TPSA a potem sprawdzic w Vectrze czy w domach jednorodzinnych tez instaluja swoje uslugi bo 2mbit/256kbit bez ograniczonego transf plus 40 kanalow TV za 130zł to cos, co z wielka checia przecierpie ;P
Mamy 4 dni od restartu transferu a u mnie juz 13GB wykorzystane ;/
Podobno gdzieś coś slyszałem dzisiaj na podwórku że w Telekompromitacja ma gdzieś zapłacić dużo milionów za coś nie jestem w temacie tak słyszałem, a i jeszcze mają ściągnąć limit z neo... w co najbardziej nie chce mi sie wierzyć
podpierajcie się jakimiś źródłami, bo z doopy taki post,
który nic sensownego nie mówi.
do sprawdzania ilości transferu
poleciłbym w tym wypadku program NetMeter, którego używam
"od zawsze", a co do tego panelu neo, to jeszcze nie miałem
okazji się na niego logować, mimo, że neo mam od sierpnia
Cala "akcja" ze zwiekszaniem predkosci spowodowana jest prawdopodobnie tym.
w moim mieście NETIS (taka firma) daje właśnie porównywalne usługi. dodatkowo niedawno wprowadzili promocję, mimo, że brzmiącą idiotycznie, ale mnie ona cieszy, że jeśli płacisz terminowo za internet, to podnoszą ci przepustowość downloadu:P
u mnie wygląda to tak:
usługa BRONZE - 128/32 - 40,26 zł/mc - pociągniesz max 16-20/4-5
usługa SILVER - 512/128 - 47,58 zł/mc - pociągniesz max 64-68/16-17
usługa GOLD - 1024/256 - 64,66 zł/mc - pociągniesz max 128-132/32-34
znam maksymalne prędkości, bo testowałem u kumpli i wujków:P
po podwyżeniu promocyjnym, oczywiście jak płacisz regularnie, bo jak nie to ci zniżają do standardowego, ponadto promocja prawdopodobnie jest stała.
BRONZE - 200/32- 35-40/4-5
SILVER - 700/128 - 130-170/16-17
GOLD - 1500/256 - 340-380/32-34
o troche podwyżane, a tak wysoko transfer skacze:P ja mam tą SILVER i nie narzekam, chociaż chyba bede namawiał babke na to GOLD:D
TUTAJ adres ich strony jakby ktoś chciał.
EDIT: nie ma limitów:P
Ostatnio edytowany przez Hatake (2007-01-04 20:08:27)
Swoja droga czy ktos sie zaglebil w zmiany w regulaminie nestrady i jest w stanie przedstawic czym on sie tak naprawde roznic bedzie od obecnego:D
hehehe. jak to dobrze, że nie mam takich problemów mam radiówkę osiedlową, płacę 52 zł brutto
łącze asynchroniczne, większy upload (!)
ile wyciągam - cóż, w grudniu na torrentach - zassane 120.9 GB, wysłane - 367.1 GB
w styczniu już mam zassane 14.5 GB wysłane 59.9 GB
maksymalne stransfery jakie osiągałem to ok. 400 kB/s downloadu i 1200 - 1300 kB/s uploadu
cały sekret kryje się w tym, że nie ma żadnych przydziałów w stylu ty płacisz za 2 Mb a ty za 512 kb ;] wszyscy płacą tyle samo, admini co jakiś czas inwestują w nowe łącza (ostatnio we wrześniu - podwyższenie prędkości łącz o 200% )
w umowie nic nie jest napisane o transferach - cóż, teoretycznie ryzyko że łącze będzie miało 32 kb ale tu akurat jest ok ;]
ehhh.... W neti ( net24 ) sa limity, tylko ze mozna je pominac lukami prawnymi. Limit jest wtedy wprowadzany w zycie kiedy uzytkownik przekroczy sume 40 giga miesiecznie przez 3 miesiace np:
styczen - 47 GB
Luty - 69 GB
marzec - 41 GB
jezeli jest taka sytuacja to wtedy netia moze ale NIE musi wprowadzic limit transferu ale to tez mozna obejsc np:
styczen - 39 GB
luty - 90 GB
marzec - 50
wtedy netia nie wprowadzi limitu bo nie ma 3 miesiecy pod rzad kiedy sie sciaga wiecej niz 40 giga wystarczy przestrzegac reguly ze co trzeci miesiac ograniczac sie do 39 Giga i jest spokoj.
A wracajac do tepsy to jest to bardzo mozliwe ze zwiekszaja transfer przez netie bo ona to juz zrobila ja mialem lacze 1,5 mega a teraz mam 2,5 i wszystko w cenie 110 zl w tym 20 zl na rozmowy...
Jestem tuz przed załozeniem neostrady jednak wciaz czuje sie nie pewnie. Jesli cos nie działało by jak powinno kto moze mi pomoc? Słyszałem ze ludzie z pomocy technicznej posiadaja bardzo małą wiedzę i nie sa chetni pomagac. Sam nie jestem kłutliwą osobą stą też obawiam się ze nie uda mi sie znalezc pomocy.
Jak wy radzicie sobie w ciezkich chwilach?
Jak kiedyś zainstalowałem aplikację jeszcze od pakietów, to skończyło się tym, że z internetem mnie w ogóle nie łączyło a jedyne co mi powiedzieli, to żebym sam skonfigurował połączenie ręcznie.
Żeby chello jeszcze chciało rozwijać swoją sieć dając dostęp nowym abonentom. Mieszkam prawie w centrum Warszawy, a chello jak nie było tak nie ma.
Tu chodzi o to, ze tpsa udostepnia internet tylko tym, co maja u nich telefon a to jest nielegalne. Zacznie wiec udostepniac samego neta za 30zl netto oplaty za "utrzymanie łącza przy usłudze szerokopasmowego dostępu do internetu" + "opłatę za internet, zależną od prędkości transferu danych".
A sieci kablowe to jakoś nie mają obowiązku udostępniać internetu bez telewizji. Prędzej dadzą samą telewizję a z internetem to pocałujcie nas w d... U astera od kilku lat nie mogę się doprosić.
Czy wie ktoś jak to teraz jest z tą neostradą bo mam neo1024 płacę coś koło 150zl a podobno można teraz zrezygnować z abonamentu bo wprowadzają jakiś nowy regulamin albo obniżyć abonament?
Powinieneś dostać nowy regulamin wraz z rachunkiem, oraz informacją o możliwości zrezygnowania. Jak nie dostałeś to się nie wychylaj, bo jak telekomunikacja Cię nie poinformuje o zmianie regulaminu, to okres możliwości wypowiedzenia umowy się wydłuża. Normalnie jest tak, że masz 1 miesiąc na wypowiedzenie umowy, od momentu otrzymania nowego regulaminu/cennika, przez ten okres obowiązuje stary.