Nie jesteś zalogowany.
Witam. Sorry jesli juz gdzies o tym jest, ale cos mi sie zle odpala ta strona i nie mam jak poszukac. Mam takie pytanko. Jak w plikach ogm, mkv ustawic jako pierwsza sciezke japonska ?? Czesto jest angielska, a ja bym chcial orginalna. Mogl by mi ktos wytlumaczyc jak to zrobic np. VirtualDubMod, albo moze macie cos bardziej sprawdonego ?? Z gory dziekuje za pomoc
Pozdrawiam
VirtualDubMode|File|Open
Streams|Stream list| zaznaczasz japońską ścieżkę i wciskasz Move up, klikasz na ten głośniczek koło szpuli i OK
dalej Video|Direct strem copy
File|Save As i wybierasz ogm dla pliku ogm lub mkv dla mkv, podajesz nazwę i zapisz.
Dzieki
Pozdrawiam
Co prawda to już było, ale niech zostanie jako szybka instrukcja łatwa do znalezienia.
JOł...
Dzięki wogóle za stworzenie tematu. Również męczył mnie ten problem ale jakoś sie z tym nie spieszyłem.
Zrobiłem tak jak napisał George jednak zastanawia mnie czy podczas zapisywania film nie traci na jakości? Pobawiłem sie troche w tym programie. Można też wywalić ang. dub. co mnie bardzo cieszy. Wydaje mi sie ze mozna też umieścić własne napisy. Jednak właśnie najbardziej interesuje mnie jakość. Czy podczas jakich kolwiek zmian obraz i dźwięk nie stracą na jakości?
Nie, jakosc sie nie zmienia, jezeli zrobisz tak jak napisal George, czyli Direct Stream Copy.