Nie jesteś zalogowany.
Strony 1
Witam,
Mam problem z odtwarzaniem filmów zapisanych w formacie 3gp (jakiś fikuśny format, click for more info). Kiedy puszczam to z MPC (czy jakiegokolwiek innego softu, w co drugim filmie na 3-4 sekundzie tracę obraz (pokazuje się biały ekran; kiedy odtwarzam film na komórce jest OK; jeśli na kompie ‘przeskoczę' na dajmy na to 5-6 sekundę, film (najczęściej) dalej dobrze się odtwarza). Mam zainstalowane świeże FFDshow... XP pro... same filmy są nagrywane komórką Sony Ericsson K500i, i przesyłane do kompa podczerwienią
Imperare sibi maximum est imperium
O formacie słyszałem, niestety nie miałem z nim styczności.
Próbowałeś go konwertować na AVI za pomocą czegoś z poniższej listy:
Xilisoft 3GP Video Converter
ImTOO Video 3GP Converter
Video 3GP Converter
plus to:
To jest format "telefonowy". W telefonie odtwarza go real One Player. nie wiem, czy jest cos takiego na kompa.
Jeśli chodzi o sam format to sprawdza sie on tylko w telefonach komórkowych natomiast jeśli na kompie chce sie coś z nim zrobić to już nie bardzo. Ja kiedyś konwertowałem w z 3gp na avi ale jakość avi była fatalna Teraz naszczęście nie mam problemów z tym formatebo bo telefonik nagrywa mi odrazu w mpg i w przyzwoitej rozdziałce i jak przeżucam na kompa to jak na filmik z komórki wygląda rewelacyjnie
U mnie 3gp odtwarza kazdy program bez zadnych problemow. Byc moze dlatego, ze mam zainstalowanego coventera ImTOO. Cholerstwo moglo miec ze soba jakis kodek.
Hey, dzięki Panowie.
Suchy, próbowałem go odtwarzać, nie konwertować
Pobawiłem się troszkę polecanym przez was softem... coś zaczęło działać... ale jakość wyjściowa jest tak nędzna, że powiem staremu aby mi z tymi filmikami spadał
Imperare sibi maximum est imperium
Strony 1