Nie jesteś zalogowany.
Ktoś wie jak ukryć swoje IP w torrencie? [np. w µTorrent] Wiem, że można ustawić proxy, ale nie mogę znaleźć żadnego działającego, macie może jakieś? THX in advance
po co ukrywać ip ??
po co ukrywać ip ??
Może po to, że na jego podstawie można odczytać twój adres zamieszkania?
Myślicie, że np. taki program TOR wystarczy? ;>
http://proxy.net.pl/ te, ktore sa w #1 sa z serii codeen i ukryja Twoje ip, ale ogolnie raczej nie za dobrze dzialaja, bo nadaja sie praktycznie tylko do przegladania stron, i to w mocno ograniczony sposob. A ten TOR ma cos z torrentem? To nie jest tylko przegladarka?
Ło... boi sie iż smutni panowie do niego wpadnš }:> cóż torrent działa na zasadzie p2p - datego też wszelkie takie działania
sš bezcelowe i bezsensowne,
cóż zawsze możesz sobie potulenować połšczenie, (proxy lol ;> ) ale musisz pamietać iż wszelkie pakiety będš przechodzić
przez komputer poredniczacy co
spowoduje iż (;> ) transfer będzie dostosowany do możliwoci takiego porednika }:>
Ostatnio edytowany przez Saeroth (2007-01-14 13:15:46)
PeerGuardian proponuje, fakt nie maskuje on IP ale nie pozwala laczyc sie z firmami ktore sciagaja za sciaganie z sieci mozesz tam mase takich instytucji zablokowac. Lekko ponad miliard.
Do ukrywania IP - Hide IP.
Do ukrywania IP - Hide IP.
Tak tak...
tak samo jak Steaganos Internet Anonym.. szkoda tylko, że to nie działa u osób ze stałym adresem IP (np u mnie)
tylko ręczne ustawienie portu i proxy coś zdziała - a jak wiadomo ten co działał wczoraj, dziś potrafi już być kaput.
Feniks_Ognia napisał:po co ukrywać ip ??
z tego co ja próbowałem, to najwiecej co udalo mi sie odczytać, to firma z jakiej ma dana osoba internet i adres jej siedziby w danym mieście.
~Hatake Tobie tak... ale smutni panowie ida do takiej firmy, i maja wszytskie potrzebne dane }:>
Czyli Hide IP oraz Steaganos Internet Anonym będą użyteczne np dla posiadaczy neostrady lub dla użytkowników netii??
~Hatake Tobie tak... ale smutni panowie ida do takiej firmy, i maja wszytskie potrzebne dane }:>
ale taka firma nie ma prawa, albo ci smutni panowie, nie mogš rzšdać tych danych. przecież to jak dane osobowe[brakslow] z tego co wiem, to firma zapewnia odpowiednie bezpieczeństwo swoim klientom, a jednym z powodów bedzie to, że nie chcš ich po prostu stracić:P wyobra sobie ile ludzi zrezygnowało by z takiej firmy, jeli okazałoby się, że ta firma wszystkich kapuje -_-. Ostatnio u mnie w miecie była panika, że niby kapujš z mojej firmy, ale to bzdura była. Po sklepach chodzili tylko, co pirackie oprogramowanie sprzedawali, albo zestawy komputerowe bez oprogramowania, a NETIS, czyli ta moja firma, w ogóle nie miala z tym nic wspólnego.
Saeroth napisał:~Hatake Tobie tak... ale smutni panowie ida do takiej firmy, i maja wszytskie potrzebne dane }:>
Jacy smutni panowie bo nie czaje?? Bez prokuratora nic nie dostanš.
no włanie
Ostatnio edytowany przez Hatake (2007-01-14 20:49:52)
Feniks_Ognia napisał:po co ukrywać ip ??
Numer pesel i dowodu osobistego też się dowie ?? Dalej nie widze powodu żeby chować swój ip.
Jacy smutni panowie bo nie czaje?? Bez prokuratora nic nie dostanš.
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2007-01-14 18:48:38)
Ale wy naiwni jacyś jesteście
smutni panowie czasami najpeirw dzialaja a potem maja nakaz ... wkoncu oni "prawie " wszystko moga i tak im gowno udowodnisz
smutni panowie czasami najpeirw dzialaja a potem maja nakaz ... wkoncu oni "prawie " wszystko moga i tak im gowno udowodnisz
Kto to smutni panowie bo nie wiem. Naprawdę nie rozumiem co macie na myśli mówiąc smutni panowie.
Agenci rządowi xD
po co ukrywać ip ??
Bo to nie IQ?
Mavet napisał:smutni panowie czasami najpeirw dzialaja a potem maja nakaz ... wkoncu oni "prawie " wszystko moga i tak im gowno udowodnisz
Kto to smutni panowie bo nie wiem. Naprawdę nie rozumiem co macie na myśli mówiąc smutni panowie.
Moce ciemności.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-01-14 20:44:00)
Z torrentem jest bardzo trudno....
Przecież to P2P...czyli połączenia bezpośrednie!:P
Z WWW to inaczej...