Nie jesteś zalogowany.
Freeman napisał:A kim sš dyżurni pajace?
songku napisał:No wlasnie? Obi wstaw liste
Oho... Widać że hłopaki też lubiš kokietować...
A co do tematu, to nie znalazłem "Wełnowieckiej wenus", niestety (bardziej by pasowała)... Więc tylko "Juzefowi Chełmońskiemu"
Nawiasem, tak się artystycznie robi, mam jedynie nadzieję, że Balthus z kšta nie wyskoczy nagle...
Wumi_szoda, to na pewno ty? Czy też chciałby od kogo usłyszeć, że próbujesz wyrwać jakš polonistkę na litoć (płonne nadzieje...).
No baba jest, ale nie goła
Nie znam szczegółów grafiku.
To skšd by wiedział, że odpisali ci dyżurni pajace, skoro nie wiesz, kim oni sš?
Ostatnio edytowany przez Freeman (2007-01-17 19:26:56)
Obi nie wymieniaj nick'ow ale chociaz wstaw avatary (albo naszkicuj profil).
Obi nie wymieniaj nick'ow ale chociaz wstaw avatary (albo naszkicuj profil).
To miałoby tyle sensu, co tłumaczenie większoci openingów i endingów.
Obiwanshinobi napisał:Nie znam szczegółów grafiku.
To skšd by wiedział, że odpisali ci dyżurni pajace, skoro nie wiesz, kim oni sš?
Gdyby odpisali oni, potwierdziłyby się moje uprzedzenia, a tak będš musiały poczekać na weryfikację...
Byc moze zahaczal o "pedofilnoć" (bo takiego slowa nie ma w polskim jezyku, jakis neologizm?), ale jestem pewny, ze ani uzytkownicy forum ani administratorzy nie toleruja tresci lamiacych prawo (jest o tym mowa w regulaminie).
Nawiasem, tak się artystycznie robi, mam jedynie nadzieję, że Balthus z kšta nie wyskoczy nagle...
Obawiam się, że słowa Balthus "nie ma w polskim języku" (bo też mi je FF na czerwono podkrela)... Zakładajšc, że to ma cokolwiek do rzeczy.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-01-17 19:44:43)
songoku napisał:Obi nie wymieniaj nick'ow ale chociaz wstaw avatary (albo naszkicuj profil).
To miaĹoby tyle sensu, co tĹumaczenie wiÄkszoĹci openingĂłw i endingĂłw.
Jak wiesz jest tutaj kilka osĂłb, ktĂłrzy bez tego w ogole nie podchodza do animca. Zrob to chcociaz dla nich, bo spac nie beda mogli.
Dobra, spokój, bez bicia się . Teraz moja opinia bo osaczylicie chłopaka a On nie chciał le, choć przyznaję troszkę podpadł. Mowa teraz o tytule wštku, bo brzmi troche jak zaczerpnięty z języka dla "wieniaków". ( sam mieszkam na wsi, ale wiedomo o co chodzi) :-) Obi, jak zjawi Się tu jaka Pani to pewnie niele ci się z to dostanie.
Powiedzenie chłopie w ustach kobiety brzmi normalnie ale, niestety "Baba" to jest, już troszkę nie na miejscu...
Teraz bardziej na temat... Co do przedstawionych grafik, obejżałem wszystko, Pierwsza jest, super, osobicie uwielbiam mangowy styl, i w takim na codzień siedzę, rysujšc własne prace. Bardzo ładna, jest twarz, podoba mie się ułożenie ciała perspektywa, ładne przedstawienie powiek i nieco zaokršglona buzia, ładnie to wyglšda. Co do reszty nie jestem przekonany, kolor zepsół cały efekt no i "Kreskowanie" sam rysuje jak dzieciak, czyli jednš liniš, wiec już tutaj, nie jestem zachwycony, choć na pozostałych podoba mi się sposób przedstawienia wody, i zachowanie proporcji, czyli miednica tak jak być powinna i piersi w nieprzesadzonych rozmiarach... Kolejne to włosy bardzo ładnie przedstawione refleksy wiatła... Na rysunku z kobietš o której mówiono, że wyglšda jak stara aktorka, przedstawiono postać bardzo uproszczonš technikš, dlatego też wyglšda tak dziwnie i mi osobicie nie podoba się, no ale każdy ma swój styl i gust... Powstawiam kilka obrazków z Paniami choć pół nagie również będš, bedzie mozna pomówić , bo szkoda żeby temat zaginoł tak nagle...
PS. Sorki za błędy mialem po formacie i nawet nie mam gdzie tego sprawdzić, edytuje wszystko jak na kompie zawita word Gome!^^"
Ostatnio edytowany przez Bekon (2007-01-17 19:50:13)
[cytuj]bÄdÄ
musiaĹy poczekaÄ na weryfikacjÄ...[/quote]
Widac lustracja siega nie tylko do przeszlosci politykow, ale takze forumowiczow, wlasnie czekamy az Obi zweryfikuje akta IPN'u i wystawi liste agentow SB o pseudonimach "forumowiczowy pajac", z niecierpliwoscia czekamy na dlasze doniesniena w tej sprawie.
Ehmm... to taki maly "dĹşok", hmm, nooo... <pisk glosnikow>...
Dobra, spokój, bez bicia się . Teraz moja opinia bo osaczylicie chłopaka a On nie chciał le, choć przyznaję troszkę podpadł. Mowa teraz o tytule wštku, bo brzmi troche jak zaczerpnięty z języka dla "wieniaków". ( sam mieszkam na wsi, ale wiedomo o co chodzi) :-) Obi, jak zjawi Się tu jaka Pani to pewnie niele ci się z to dostanie.
Powiedzenie chłopie w ustach kobiety brzmi normalnie ale, niestety "Baba" to jest, już troszkę nie na miejscu...
Z filipem75 pewnie by się dogadywał. Może jaki klubik nawet założycie? A pani już tu się wypowiadała i nie napisała marnego słowa o tytule wštku. Ja NIE napisałem "goła babo", tylko "gołe baby" (kontekst, mianownik, te sprawy). A technikę Serpieri ma akurat bardzo niezłš.
Tu macie realny hardkor.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-01-17 19:54:46)
[cytuj]Tu macie realny hardkor.[/quote]
O Boze, co za perwersja, Obi jak mozesz... <sarkazm>
Wracajac do tematu to mimo iz mi sie nie podoba nazwa, to jest nieco kontrowersyjna (Obi i zobacz co narobiles ), z drugiej jednak strony mysle, ze czasami warto poruszac takie tematy i jak widzimy moze sie rozwinac offtopowa, ale bardzo interesujaca dyskusja, sam jestem zaskoczony rozwojem tego topica (przyznam, mile zaskoczony).
Wumi_szoda, to na pewno ty? Czy też chciałby od kogo usłyszeć, że próbujesz wyrwać jakš polonistkę na litoć (płonne nadzieje...).
Je#any word, robi dowcipy kalece z dysleksjš... Niech go ##j!
A tu jeszcze przyczynek do tematu: Henri Toulouse Lautrec oraz Tamara de Lempicka
Ostatnio edytowany przez wumi_szoda (2007-01-17 20:08:37)
Co do reszty nie jestem przekonany, kolor zepsół cały efekt no i "Kreskowanie" sam rysuje jak dzieciak, czyli jednš liniš, wiec już tutaj, nie jestem zachwycony
A o czym takim jak ligne claire słyszałe? Kreska wydaje się denna, ale osišgano tym sposobem naprawdę imponujšce efekty. W ogóle artyci plastycy często czepiajš się komiksowych rysunków jak prac wystawionych w galerii. Oryginalny, czarno-biały "Szninkiel" był narysowany przepięknie, a czytałem niestworzone dyrdymały na jego temat. Czepiał się jaki kto z artystycznymi aspiracjami najwyraniej.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-01-17 20:11:16)
Obi jak nie Zauwarzyłe to nie chciałem nikogo obrazić, jak zwykle z resztš... Nie chodzi o to z kim się, potrafie gogadać a z kim nie i nie mam nic do Ciebie wiec sobie daruj "docinki". Wypowedziałęm sie na temat prac, bo tak włanie powinien się toczyć ten wštek, ale wiedze, że wszystko na nic. Mialem wrzucić pracki ale jak tak układa sie wszystko to sobie daruje, i tak ograniczony net wiec nie bede, uploadował z 4kb/s. A i tak nikt tego nie doceni w takim wštku... Jeszcze raz sorki za poprzedniš wypowied, chciałem dobrze, tylko, że znowu mi nie wyszło... Słyszalem o wielu technikach rysowania i połowy z nich pewnie sam nie Widziałę w życiu, napisałem, że to moje zdanie, nie podoba mi się kreskowanie czy to co złego? napewno zjawiš sie Osoby które będš lubiały taki styl, a nie spodoba im sie "linia cišgła" tylko, że na upartego chcesz mi wmówić że sie nie znam... Może nie wiem wszystkiego, ale wcišż Się ucze wieć wiele przede mnš
Ostatnio edytowany przez Bekon (2007-01-17 20:15:43)
Obi jak nie Zauwarzyłe to nie chciałem nikogo obrazić, jak zwykle z resztš... Nie chodzi o to z kim się, potrafie gogadać a z kim nie i nie mam nic do Ciebie wiec sobie daruj "docinki". Wypowedziałęm sie na temat prac, bo tak włanie powinien się toczyć ten wštek, ale wiedze, że wszystko na nic. Mialem wrzucić pracki ale jak tak układa sie wszystko to sobie daruje, i tak ograniczony net wiec nie bede, uploadował z 4kb/s. A i tak nikt tego nie doceni w takim wštku... Jeszcze raz sorki za poprzedniš wypowied, chciałem dobrze, tylko, że znowu mi nie wyszło...
Take it easy. Never nie mów never. Przepraszam, jeli ton mojej odpowiedzi znalazłe zbyt napastliwym.
moze ja jestem inny ale Druuna mi sie BARDZO podoba (szczegolnie jej tyleczek) wam chyba te wszystkie mangi na łeb upadły...
moze ja jestem inny ale Druuna mi sie BARDZO podoba (szczegolnie jej tyleczek) wam chyba te wszystkie mangi na łeb upadły...
Nie Jeste inny, mi również Się poboba, napisałem wczeniej o jej włosach na rysunku z napisem DRUMA, gdzie obrucona jest plecami bardzo ładny... Refleksy wiatła na włosach mistrzowsko wykonane, kto próbował kiedy podobnie wie o czym mowa No i nie mówie, że kreskowanie jest tragiczne tylko że nie przypadło mi do gustu, sam nie rysuje w taki sposób wiec, to tylko moje zdanie, choć nie powiedziałem że prace sš brzydkie... Na upartego każdy sposób przedstawienia rusunku ma co w sobie...
Ostatnio edytowany przez Bekon (2007-01-17 20:25:18)
Słyszalem o wielu technikach rysowania i połowy z nich pewnie sam nie Widziałę w życiu
Ech, tę połowę widzieć, to pewnie widziałem, choć może nie wiem, jak się nazywajš.
R4Zi3L napisał:moze ja jestem inny ale Druuna mi sie BARDZO podoba (szczegolnie jej tyleczek) wam chyba te wszystkie mangi na łeb upadły...
Nie Jeste inny, mi również Się poboba, napisałem wczeniej o jej włosach na rysunku z napisem DRUMA, gdzie obrucona jest plecami bardzo ładny... Refleksy wiatła na włosach mistrzowsko wykonane, kto próbował kiedy podobnie wie o czym mowa
Dałbym tę włanie planszę jako pierwszš, bo ładna, ale chodziło mi o to, żeby zaprezentować plansze w porzšdku chronologicznym (wspomniana ilustracja ewolucji dyzajnu), żeby dobrze widać było na nich aktualny dyzajn bohaterki i - last but not least - żeby nikt jej akurat nie gwałcił.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-01-17 20:28:09)
Tak, to jest uwierz, że keidy kto krytykujšc moje prace powiedział, że realne rysowanie i przedstawianie wieta takim jaki jest naprawdę jest dużo trudniejsze, od sylu mangowego. Czy to prawda nie wiem do dzi...
Wiem tyle że każdy jest indywidualnociš i tylko od tego jak postrzegajš go Inni, zależy to czy zajdzie na tyle daleko by mógł powiedzieć o sobie, że jest naporawdę niezły w tym co robi A tutaj mały kontrast Prace Picassa
podobajš Wam się dla mnie sš tragiczne i wstrętne, lecz dlaczego wieć znam to nazwisko?
PABLO PICASSO i "Kobieta w fotelu" o zgrozo!!!:DTutaj
Ja tam zostane przy swoim mangowym stylu nie będę sławny ale co tam, koszmarów również miał nie będę
Ostatnio edytowany przez Bekon (2007-01-17 20:57:40)
Tak, to jest uwierz, że keidy kto krytykujšc moje prace powiedział, że realne rysowanie i przedstawianie wieta takim jaki jest naprawdę jest dużo trudniejsze, od sylu mangowego.
To jest po prostu niemożliwe. Nawet fotorealistyczny obraz nie wywoła u odbiorcy tego wrażenia, jakie wywołuje widok trójwymiarowej sceny. A kwestia, czy wiat naprawdę jest takim, jakim go widzimy, nadaje się na przedmiot akademickich rozważań.
PABLO PICASSO i "Kobieta w fotelu" o zgrozo!!!
Iii tam. Moze być. Dla mnie wprost ohydne sš prace Malczewskiego Jacka, choć podobno w bezbłędnym odwzorowaniu scen trójwymiarowych na powierzchni płótna (w 2D) mógł się z nim równać tylko jeden znany artysta (nie wiem, nie znam się). A to jest niczym flegma z krwiš.
Doradzałbym jednak umiar we wstawianiu obrazków. Link, jakby nie patrzeć, wystarczy. Albo miniatura.
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-01-17 20:43:49)
Powoli dochodzimy do sedna sprawy, powiem Ci Obi, że sam jestem ciekaw jak wyjdzie mi "kreskowanie" w moich pracach, nie mniej jednak, musiał bym sobie przyswoić podstawy takiego rysowania, bo bez tego ani rusz. Ciekawi mnie co stało by się gdybym zamiast takiej kreski jakš posiadajš moje pracki zastosował te drugš... W której technice wyglšdały by lepiej... Na to mogę sobie odpowiedzieć tylko wtedy gdy wykonany szkic skserował bym i wykonał 2 technikami. Czyli tš co zawsze i kreskowaniem... Jednak wiem jedno gdybym rysował w obu stylach z jednakowš precyzjš to na koniec, i tak poszczególne wydanie tej samej pracy, bedzie wietne dla ludzi o zmiennych poglšdach... Czy się mylę? Chyba nie, jest tak nie jestemy ograniczeni przez żeden styl, tylko że sami go kreujemy i dostosowujemy do siebie, nie będę rysował węglem skoro tusz wydaje mi się o wiele bardziej odpowiedni, ale czy, powiedziane jest tak, że zrobiłem lepiej wybierajšc włanie tusz? tego nie wiem nawet ja, lecz wykreowałem własny sposób przedstawiania wiata i każdy kto choć trohcę mnie zna, sposród 10 prac wielu osób narysowanyc w tym samym stylu (mangowym) i tak bedzie wiedział która z prac najprawdopodobniej została narysowana przeze mnie...
Tak włanie widzę to ja...
Ostatnio edytowany przez Bekon (2007-01-17 21:02:53)
To jest doĹÄ znane. Mark Twain w jednym z reportaĹźy z podróşy po Europie opisaĹ Ăłw obraz jako najbezecniejszy syf, jaki namalowano ever.
Nie wypowiedziaĹ siÄ tu jeszcze forumowicz, ktĂłry uwaĹźa rysunki Steve'a Dillona za dobre (istnieje taki).
Ostatnio edytowany przez Obiwanshinobi (2007-01-17 22:25:54)
a tu Goya i jego słynna Maja
Choć wole styl caravaggia :] zas co do Picassa to również nie przepadam za jego stylem tworzenia choć trzeba przyznać że miał jednak talent który widać w szkicach z dzieciństwa, no ale niestety poszedł w innym kierunku
najbardziej rozbawia mnie jego gołabek i bogacz który dał za niego bagatelnš sume (nie ma to jak mieć sławne nazwisko)
nie jestem pewna który to był wtedy w galeri ale że każdy jest podobny to umieszcze tego
gołabek pokoju
Ostatnio edytowany przez Yuny (2007-01-17 22:13:29)