Nie jesteś zalogowany.
Szukam anime z konfliktem zbrojnym w tle. Konflikt ma być na zasadzie odmienne punkty widzenia stron walczących (ewentualnie walczące frakcje mogą się jakoś szczególnie nienawidzić) a nie na zasadzie jedni są dobrzy drudzy są źli.
Dodatkowo miło by było aby główni bohaterowie zmuszeni byli walczyć po przeciwnych stronach , coś jak w Gundam Seed.
Jakieś propozycje?
Hmm, to może Samurai 7. W zasadzie spełnia wszystkie wymogi opisane przez Ciebie.
myhandhelds.pl - tam robię recki gier na Vitę i Switcha, zamiast tłumaczyć animu :V
Zakupy na Play-Asia $3 taniej z kodem MYPSVITA
URDA
Agito with Silver Hair
Full Metal Panic i FMP TSR
Basilisk - to pozycja dla ciebie
"Skazany na zajebistość"
Soul Hunter
Code Geass znakomicie tu pasuje^^
Ja zaproponuje klasyka "X" !!!!
Ciekawe, ze jeszcze nikt nie wspomnial o anime "Jyu Oh Sei".
Walczace ze soba frakcje - tu na pewno to znajdziesz:)
No i jeszcze moze "Berserk".
Gundam Seed i Seed Destiny, zwyczajny konflikt toczony w przestrzeni kosmicznej.
Basilisk, każda strona może być darzona sympatią lub nie.
Ostatnio edytowany przez wariacik (2007-01-19 09:34:32)
Dzięki za szybką odpowiedź
Ps. Jeśli macie jeszcze jakieś propozycje to piszcie, myślę że ciekawych tytułów nigdy zamało.
Ostatnio edytowany przez malkor (2007-01-19 10:59:19)
Crest of the Stars, i Banner of the Stars. Last Exile też powinno być dobre, mnie osobiście się podobało. Że też nikt jeszcze nie wspomniał o Eurece Seven...
Ostatnio edytowany przez ogi (2007-01-19 14:49:02)
Moja propozycja Fushigi Yugi
Moja propozycja Fushigi Yugi
Anime fajne, chociaż mało tam konfliktów zbrojnych.
Dodam jeszcze Macross Zero , tylko 5 epków, ale warto
Myśle że Patlabor
Zegapain?
Gasaraki, tu walczą dwie korporacje międzynarodowe. Więc może być ciekawie.
Z tego co zrozumiałem nie chodzi o wojnę i o przedstawiaenie konfliktu nie tylko w ramach jednej strony.
Więc myslę że najlepsze będzie, Gundam (pierwsza częśc sagi), Gundam 0078 - Hiden History of One Year War, Gundam 0079 Apocalypse.
Soukou no Strain
A przede wszystkim Ginga Eiyuu Densetsu (Legend of Glactic Heroes), to anime opowiada historie wojny widzianą oczami dwóch bohaterów stojących po przeciwnej stronie barykady, poza tym zawiera całkiem sporą dawkę (jak na anime) odniesień do historii, polityki zagranicznej i filozofii (zwłaszcza tej cześci zajmujacej się problemem władzy)
To nieprawda że nie ma ze mnie porzytku... zawsze moge służyć jako zły przykład
Gasaraki, tu walczą dwie korporacje międzynarodowe. Więc może być ciekawie.
Z tego co zrozumiałem nie chodzi o wojnę i o przedstawiaenie konfliktu nie tylko w ramach jednej strony.
Więc myslę że najlepsze będzie, Gundam (pierwsza częśc sagi), Gundam 0078 - Hiden History of One Year War, Gundam 0079 Apocalypse.
Soukou no Strain
A przede wszystkim Ginga Eiyuu Densetsu (Legend of Glactic Heroes), to anime opowiada historie wojny widzianą oczami dwóch bohaterów stojących po przeciwnej stronie barykady, poza tym zawiera całkiem sporą dawkę (jak na anime) odniesień do historii, polityki zagranicznej i filozofii (zwłaszcza tej cześci zajmujacej się problemem władzy)
Ginga Eiyuu Densetsu ze wszystkich podanych tytułów zainteresował mnie jak dotąd najbardziej, jednakże to anime wydaje się całkiem stare... skąd je ściągałeś jeśli można wiedzieć?