Nie jesteś zalogowany.
"Witam
Chciałbym sie nauczyc jedzenia pałeczkami..tylko, że sam nie umiem a nie moge znaleść strony lub czegokolwiek innego o tym. Pomożecie?
Głodny Ronin"
Raz w zyciu jadlem paleczkami i powiedzialem sobie nigdy w zyciu wiecej kombinowalnia niz przyjemnosci z jedzenia :D
chyba ze ktos jest wprawiony w poslugiwaniu sie paleczkami to cos innego
Ja ci mogę powiedzieć w teorii trochę bo sam nie umiem. Ogólnie należy jedną pałeczkę trzymać nieruchomo opartą o palce a drugą ruszając stykać z tą pierwszą i w efekcie robi się zacisk na papu I jak już mamy to bierzemy do buzi i modlimy się by trafiło do ust a nie gdzie indziej
Tu na stronie trochę niżej jest rysunek i jakiś opis
Ostatnio edytowany przez Feniks_Ognia (2007-01-22 02:57:04)
"Dzięki za pomoc:) A co do tego o czym mówił Beliarek...to nie prawda że więcej kombinowania. Ja nie umiem co prawda ( jeszcze ) się nimi obsługiwac, lecz gdy się naucze.. nikt mnie nie odciągnie od jedzenia. Teraz piętrzy się przedemną jeszcze jeden problem. Skąd ja wezme pałeczki ? xD
Głodny Ronin"
Powiem tak: trudniej wyglada niz jest w rzeczywistosci. wystarczy doslownie 5 min zeby zlapac o co chodzi a reszta to trening:) Moj mlodszy brat jak zlapal bakcyla na jedzenie paleczkami to caly dzien ryz jedlismyXD
Pałeczki do kupienie w większości hipermarkietów. Jedzenie pałeczkami nie jest optymalne z niektórymi potrawami - zupy, lody itp.
Nio ja sie troche o kombinowalem jak jesc paleczkami bo nie patrzylem jak sie nimi posluguje tylko sam prubowalem dojsc do tego. Wiec chodzilo mi o sam sposub dojscia to wprawy bez pomocy Potem to juz spox mniam mniam :D
Skąd ja wezme pałeczki ? xD Głodny Ronin"
Sklep z japońskimi żeczami w polsce można nawet naczynia do sake kupić i herbaty